Възпитание на деца 3,4,5,6 години

• 8 515
  • 60
  •   1
Отговори
# 60
Според мен такива списъци имат смисъл само в медицински контекст - при съмнения за някакво изоставане от нормата, например. Всичко останало е много относително и зависи от твърде много фактори.

Прост пример - моето дете на 4 години закуска не си приготвя, но пък чупи яйца за торта и отделя жълтъците от белтъците почти без грешка. Просто кухнята ми не е пригодена за самостоятелно използване от дете (почти всичко е твърде високо за него), така че няма как да го пратя да си прави закуска сам. Чупенето на яйца и други подобни умения е придобил защото обича да ми помага като готвя, сам е пожелал и е много горд като успее. За мен това е важното за момента - да си развива моториката и самочувствието.

Покорство, формално изразяване и молитви в нашето общество и време не са норма, така че нито на мен ще ми хрумне да го уча, нито той сам ще прояви любопитство към нещо, което няма къде да види в ежедневието си. Все пак детето трябва да е адекватно в собствената си среда, не в някоя случайно попаднала пред очите на майка му докато е цъкала из Пинтерест.

Колкото до Възрожденците, похвално е това, но на две годинки е само папагалско повтаряне, нищо повече Wink

Общи условия

Активация на акаунт