Възпитание на деца 3,4,5,6 години

• 8 516
  • 60
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Добър Ден,

Открих не формална информация, за възпитание на деца от 3,4,5,6 години. Как Ви се струват уменията за всяка възраст, постижимо ли е, имат ли повечето родители нуждата от конкретна таблица/информация за възпитание? По-долу е преведеният текст:

Години 3
Обличане сам
Тоалетна трениране
Миене зъби
Събиране на играчки
Молитва към Бог
Покорство
Лични (Рожден Ден, Години)
Да Госпожо, Да Господине   
Години 4
Оправяне на легло
Направа на собствена закуска
Направа на сандвич
Започване почистване на стая
Почистване стъклена маса
Започване разбиране на Вяра
Научаване на обноски
Получаване джобни
Почистване зъби с конец   
Години 5
Подреждане на стая
Пускане прахосмукачка
Изнасяне боклук
Подреждане маса
Почистване маса
Направа на собствен обяд
Затопляне на консервирана храна
Подредба на облекло
Запаметяване Телефон/Адрес   
Години 6
Къпане сам
Събиране прах
Подреждане Миялна машина
Изпразване Миялна машина
Почистване мивка
Поливане растения
Обаждане/Отговаряне телефон
Пералня подреждане
Подреждане лична чанта

Горките деца с такива родители.

# 16
Добре де, това струва ли ви се писано от истински родител, пък било то и някакъв сектант?
Аз затова питах авторката дали има деца, но тя не ми отговори. Списъкът е силно пожелателен, без реална връзка с действителността.

# 17
  • София
Всякакви луди има, според мен е възможно реално да има такива родители.

# 18
Моят полива растения от 3г. възраст, ама причиняваше наводнение.

# 19
И добре да му се напомни, че трябва да пести от джобните за да си плати психотерапията след двайсетина години.

# 20
От всички умения най-много ми хареса покорството на 3 годинки. Искам да го видя с очите си. Признавам, че освен него и тригодишните молитви, другите неща съм ги виждала, ако под подреждане на пералня не се разбира мятане на мръсните дрехи в пастта на машината за въртене на дрехи.  Sunglasses 

# 21
Нямам представа на колко години е автора и дали има деца.

Ще се радвам да чуя, какви са уменията които възпитават във вашите деца за тези възрастови групи. Ще се радвам да науча нещо ново. Интересувам се, какви умения се възпитават в децата от тази възраст и как се постига това. Постоянно се разисква темата за добро възпитание, но никой не казва как точно става това. Какви са критериите, какво трябва да покрива/знае едно дете.

# 22

О, теб питахме, теб.  Laughing

Ето ти нещо за четене, ако питаш Гугъл, ще изскочи и много още:

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4780

# 23

О, теб питахме, теб.  Laughing

Ето ти нещо за четене, ако питаш Гугъл, ще изскочи и много още:

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4780

Много Благодаря за информацията. Ще я разгледам. На пръв поглед изглежда интересна и информативна.
Дали може да ме насочите и за методи, как се постигат тези резултати. Благодаря

# 24
Дали може да ме насочите и за методи, как се постигат тези резултати. Благодаря
С търпение и много любов се постигат.
Не каза на колко си и колко деца имаш.

# 25
Чудесно, напълно разбирам за търпението и любовта. Но как се прилагат на практика. Може ли пример, как е използвана любовта в конкретен случай, търпението има ли граници и къде са те.

# 26
  • Sofia
Не мисля, че някой може да ти даде задоволителен отговор на тези въпроси. Всичко е много индивидуално. Едно дете може да е послушно, друго палаво - следователно и подходът ще е различен. Същото важи и за родителите. Някои са с по-изхабени нерви и тогава и прага на търпимост ще е по-нисък.

# 27
Чудесно, напълно разбирам за търпението и любовта. Но как се прилагат на практика. Може ли пример, как е използвана любовта в конкретен случай, търпението има ли граници и къде са те.

Децата са различни. Едни усвояват по-лесно един вид умения, други -други, а има и такива, които изобщо не желаят да се научат да вършат нещо.
Най-важното е да създадеш интерес и мотивация у детето да върши нещо. Обикновено повечето искат да подражават на възрастните и се опитват сами да правят това или онова.
Нещата, които не са им интересни, като подреждане, помагане за слагане и вдигане на масата се постигат с постоянство, т.е. всеки ден създаваш навик, а не - направите го заедно два дни, после три дни забравяте да го правите...детето ще реши, че правите нещата само когато на вас ви се прииска, а не защото така трябва.  Тава е в общи линии.

# 28
  • София
Аз пък имам познато семейство 2деца. Голямата на 5 малката на,1. Голямата, става сутрин отваря хладилника и наистина си прави филия. Набира майка си по тела за,да й каже,че бебето плаче. Качва се до втория етаж, отключва сама проверява бебето звъни по телефона и казва ,че всичко е ок! Тя 5годишната си е един малък човек. Много е оправна, за първи път виждам такова дете. И такива родители Simple Smile

# 29
Аз пък имам познато семейство 2деца. Голямата на 5 малката на,1. Голямата, става сутрин отваря хладилника и наистина си прави филия. Набира майка си по тела за,да й каже,че бебето плаче. Качва се до втория етаж, отключва сама проверява бебето звъни по телефона и казва ,че всичко е ок! Тя 5годишната си е един малък човек. Много е оправна, за първи път виждам такова дете. И такива родители Simple Smile

Бебето е само, и е заключено на отделен етаж? Има ли възрастен в къщата изобщо?

Общи условия

Активация на акаунт