Великобритания - тема 60 Юбилейно Есенна

• 57 172
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте,
Трябва да купя билети на мъжа ми от София до Глазгоу. Ние с детето пътувахме с уиз до лутън и после с изиджет до глазгоу. Обаче са махнали обедния полет лутън- глазгоу и трябва да седи на летището 12 часа...
Дайте съвет как да организирам пътуването му.
Благодаря предварително.

Виж пакетната цена на Бритиш, на мен лично ми излизат съвсем малко отгоре на нискобюджетните. Имат полет към два от София до Лондон и после вечерен до Глазгоу, трябва да смени летищата обаче, около 20 паунда е билета за автобуса, който пък спира пред Хийтроу.

# 226
Без доказателство за адрес НИКОЙ не открива сметка в Англия! Нито една банка!

То пак че с доказателство за адрес  откриват. Тук и с това не откриват.

Не знам от колко време живеете там, но аз преди 8 години регистрирах компания и открих там сметка само с Бг паспорт и платена сметка за ток на мое име. Нито лична карта са ми искали, нито други доказателства, същото и за Кипър. И двете са ми регистрирани на БГ адрес, изобщо не е имало изискване да живея там или да имам тамошен адрес

# 227
МГМ, не помня да си му казвала подобно нещо, бъркаш, но пък помня ти как за всичко мрънкаш. То не беше майка ти, не беше сестра ти, не беше оная жена, за която работеше преди, после и праймарк...  Много неща и само мрънкане.
От друга страна, заучениъе цитати от книгите,  в много случаи действат. Те затова са написани и се разпространяват, за да ги учат и хора, на които не им е дошло на ума.
Вземи се образовай малко. Усъвършенствай се. За да си добър мениджър, трябва да се усъвършенстваш постоянно, да си една крачка най-пред другите, за да ги учиш на нещо, да те следват... Ни какво ли разбирам аз.. Аз съм просто един кОмар 😂

# 228
  • UK
Ти си тази, на която целият свят й е крив, вечно я дискриминират и там какво още беше, отдавна не ти чета излиянията, като усетя, че става мелодраматично. И миналия път като ми каза че само мрънкам те чух, благодаря за повторението, все пак, но от човек като теб подобна забележка не мога да приема насериозно. Книгите, които ми цитираш, за писани за хора, на които не им е дошло на ума, защото няма на какво да им дойде. Те си имат съответната аудитория и съм сигурна, че научаваш много неща от тях. Също така съм убедена, че имаш и поне десетина цитата от Паулу Коелю, които са преобърнали живота ти, но аз предпочитам сама да си правя изводите, а не да ги вземам наготово от Мениджмънт for dummies. Благодаря все пак.

# 229

Не знам от колко време живеете там, но аз преди 8 години регистрирах компания и открих там сметка само с Бг паспорт и платена сметка за ток на мое име. Нито лична карта са ми искали, нито други доказателства, същото и за Кипър. И двете са ми регистрирани на БГ адрес, изобщо не е имало изискване да живея там или да имам тамошен адрес

Къде там?
Скрит текст:
Ако е за малта, явно са ви грешни спомените със сметката за ток, защото тук да имаш партида за ток на твое име е по-трудно и от откриване на банкова сметка.  Mr. Green А компания не може да се регистрира с БГ адрес и никога не е можело. Това не го знам от вестиниците, а ми е работата. Иначе до преди 9 години живях още 4 години тук.

# 230
Благодаря за коментарите по темата за баките, явно е сериозна ситуацията, но ще намеря начин, надявам се скоро. А когато ти заменят  БГ шофьорската книжка с английска, как аджаба доказваш кога си пристигнал в страната (нали има срок за пребиваване)?  Laughing

Хубав ден!
Ние летим на 5.11 с wizair  Peace

# 231

Къде там?
Скрит текст:
Ако е за малта, явно са ви грешни спомените със сметката за ток, защото тук да имаш партида за ток на твое име е по-трудно и от откриване на банкова сметка.  Mr. Green А компания не може да се регистрира с БГ адрес и никога не е можело. Това не го знам от вестиниците, а ми е работата. Иначе до преди 9 години живях още 4 години тук.

Да, за Малта и за Кипър писах. Точно на БГ адрес ни се водят компаниите и сметките в двете страни, и са открити със БГ паспорти и платена българска сметка, в БГ си получаваме кореспонденцията от там. Впрочем, наш познат българин ни свърза с компанията открила неговите корпопация и сметки и в двете държави.

# 232
  • Манчестър
Моя приятелка  си откри сметка в HSBC с БГ паспорт и БГ. Адрес и договор за работа с английска компания, работи за компанията,но е винаги overseas. Всичката кореспонденция идва в БГ.

# 233
  • Bristol
Мисля, че ако имаш договор с фирма е по-лесно откриването на сметка и наемането на жилище, фирмата ти се явява гарант. Наистина беше преди много години, но мъжът ми като дойде, фирмата му беше уговорила вече часове за интервю за банкова сметка и NIN и му беше наела жилище за 6 месеца. После той можеше да остане в това жилище или да си намери ново. Докато при мен отне време с откриването на банкова сметка и НИН, самичка си минах по пътя.

# 234
  • Bristol
Аз се чудя над идеята Y7,8,9,10,11,12,13 да имат един и същи класен и в часа на класния да са заедно. В училището на дъщерята въведоха Y6 да си имат buddy от рисепшън. И ако детето от рисепшън има нужда от помощ, да се обърне към Y6 бъдито си и за сега работи успешно, дори и в междучасията малките тичат да си търсят бъдитата. Но се чудех, дали това смесване няма да изолира един от друг зайците в Y7, въпреки че е направено уж да ги приобщи по-добре?
Има ли го в други училища? И да имате и да нямате опит, ще ми е интересно да чуя мнението ви  bouquet
Между две училища съм за щерката, като магаре между две купи сено. Всяко си има неговите плюсове и минуси, но до края на месеца трябва да съм решила! Лошото е, че щерката няма предпочитания и двете й харесаха  Rolling Eyes

# 235
  • Манчестър
Аз се чудя над идеята Y7,8,9,10,11,12,13 да имат един и същи класен и в часа на класния да са заедно. В училището на дъщерята въведоха Y6 да си имат buddy от рисепшън. И ако детето от рисепшън има нужда от помощ, да се обърне към Y6 бъдито си и за сега работи успешно, дори и в междучасията малките тичат да си търсят бъдитата. Но се чудех, дали това смесване няма да изолира един от друг зайците в Y7, въпреки че е направено уж да ги приобщи по-добре?
Има ли го в други училища? И да имате и да нямате опит, ще ми е интересно да чуя мнението ви  bouquet
Между две училища съм за щерката, като магаре между две купи сено. Всяко си има неговите плюсове и минуси, но до края на месеца трябва да съм решила! Лошото е, че щерката няма предпочитания и двете й харесаха  Rolling Eyes

Мери, join the club. И аз съм така, с разликата ,че моя иска в едното, не иска в другото, а аз искам едно трето , дето не сме му в района,ама има шанс да се преборя за място. И аз имам докрая на месеца.

# 236
И при нас до колкото знам малките имат бъдита от У6, но не съм чула подробности от сина ми.
Казаха, че ще им помагат за обяд, ако не могат да си отворят кутията или да махнат някоя опаковка.
Малкото търси брат си по обяд, не съм го чула да говори за друг.

# 237
  • ENGLAND

Между две училища съм за щерката, като магаре между две купи сено. Всяко си има неговите плюсове и минуси, но до края на месеца трябва да съм решила! Лошото е, че щерката няма предпочитания и двете й харесаха  Rolling Eyes

Мери, join the club. И аз съм така, с разликата ,че моя иска в едното, не иска в другото, а аз искам едно трето , дето не сме му в района,ама има шанс да се преборя за място. И аз имам докрая на месеца.

И ние в клуба. Още миналата година обиколихме няколко, тази още. Хареса си две и още малко време има да реши, този път сме оставили каквото тя чувства, че е добре. Не искам да повтярям грешката от началното, супер училище, супер резултати и накрая дизастър.

# 238
  • Варна
И ние сме със същите проблеми. Въртим се между 3 училища. Едното е страхотно, но нямаме шанс. Там ще се пробваме живот и здраве за sixth form. И сега избора е между две. Аз не знам защо не искам това което ни е в района и имаме училищен автобус и ще ни е най лесно, въпреки че не са му лоши резултатите. И сега бистря планове как да я прибирам/сутрин баща и ще я кара/ за това което не ни е по район, но най вероятно ще я приемат.

% achieving 5+ A*-C GCSEs (or equivalent) including English and maths GCSEs
това което искам                    71% 74% 64% 68%
другото което ни е по район 72% 67% 62%59%
като това са данни за           2011,2012,2013,2014.

Как избирате вие? Гледате ли тези данни? Или Офстед ? Или от това което сте чули от познати и другите родители като отзиви за училищата?

# 239
  • Bristol
Борикс, всичко гледам! Това, което си цитирала, baccalaureate от същите таблици, OFSTED report, мнения на родители, да не казвам, че и сина мина през едното училище от А до Я, включително и Sixth Form и съм уж стрелян заек. На open evening ми беше много приятно да срещна и да си поговоря с бившите му учители. Гледам и какви клубове по интереси имат. Общо взето навсякъде е еднакво, следват една програма и не правят много интерпретации. На мен ми хареса училище, което академично е по-зле от това на сина и Офстеда му е по-лош, но някак много по-приветливо и по лесни за комуникация учители. Имат нов директор със свежи идеи, но дали ще може да ги реализира?! Мъжът вика да не експериментирам, синът е пристрастен, неговото училище било най-доброто и според статистиките е така. Но за мен е по-важно къде детето ще се чувства добре. Синът много си харесваше училището, но дали е най-подходящия избор за дъщерята... Много щеше да ми помогне, ако дъщерята кажеше искам в това училище, а тя като мен се колебае  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт