Съвет за име на момиченце....

• 21 393
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
 ooooh! авторката, добре че и сестрати ти го е казала - избери име, от което детето ти няма да се срамува, а не някое изкривено!
А баба ти е имало страхотно име - Катерина и едва ли се е срамувала от него. Просто едно време такива са били разбиранията и знанията за "галени" имена, а много зависи и в кой край на България е била. В Пловдивския край на стариците, които се казват Катерина на галено им викат "баба Тика или баба Катина" - ето ти и Кина от къде идва, но това е от гръцко съкращение. Повечето от тези женици са с гръцки корени и затова.
В днешно време Катерините ги наричат чисто Катерина. Името само по себе си е чудесно и няма нужда от умалителни.

# 241
То пък Смилена хич не е изчанчено  Joy Кога е термина, имаш ли време за име. Катерина не е кой знае какво, новото би било Катрин, което ми звучи добре.

# 242
Смилена ми звучи малко помашко, балканско.

# 243
А прибрах се и предложих Елеонора, Анита, Свилена на мъжа ми. Той категорично отказа всички. И си вика, че ще е Пламена и това то.
А майка ми е Ангелина. Ама пък на мен ми е много дълго. Може и Ангелия, Ангелика, или Лина.

# 244
А майка ми е Ангелина. Ама пък на мен ми е много дълго. Може и Ангелия, Ангелика, или Лина.
Алина е идеално, не мислиш ли Simple Smile Хваща най-благозвучните моменти от Ангелина. Ама не помня ти какво каза за него и дали не го отхвтрли.
Пламена е прекалено соц. Идеално е за момиче, родено през 86-та, заедно с Десислава, Петя, Радостина, Кремена, Ваня, Галя, Катя и Цветелина. За родено през 2016 не е толкова подходящо.

# 245
Анжелика това е  името Joy Свилена?  Майтап ли си правиш Simple Smile)))))

# 246
На Ангелина аз също бих избрала Алина. Ако трябва да има галено и кратко - Али, Лина.

# 247
Много съм объркана от постовете на allana. Кои имена са съвременни? Постоянно ме апострофира- това е масово, другото е соц, третото е изчанчено....??????? И аз си мислех, че като е кокона ще ми е по-лесно при избора.

# 248
Не те апострофирам, бе жена! Просто коментирам предложенията. Казвам си мнението. Нали за това е форума? Ти защо си пуснала тема, за да мълчим ли? Или да пишат само хора, които харесват конкретното предложеие... Ама така пък става малко безсмислено.

# 249
Е, не.... просто ми е любопитно какви са твоите идеи и предложения?????

# 250
  • UK
Харесвам Жасмина, малко повече Жасмин. И източното Ясмин, като хапчетата, да. Simple Smile
Ангелина харесвам най-много от Анджелика, Ангелика и пр. Също харесвам Ангела.
Сребрина ни най-малко не ми звучи бабешко, бабешко ми звучи Сребра, но аз харесвам бабешки явно и предлагам и Сребра.
Катерина ми е толкова соц, колкото и Пламена - Катя, Петя, Галя, Таня и т.н. са сред най-разпространени на 70-те и 80-те и не че са ми лоши, просто са ми безлични, защото познавам безброй.
Не мога да разбера защо не харесваш името на майа си и искаш да го извратиш.

Свилена познавам жена мой набор и много харесвам името, ударението е на първата сричка, идва от "свила". Ни най-малко не ми звучи като подигравка.

# 251
Е, не.... просто ми е любопитно какви са твоите идеи и предложения?????
Казах ги вече и сте ги отхвърлили. Елисавета, Елеонора, Алина. С тези имена аз бих си кръстила моето дете.
Какво да ти предложа с оглед на твоя вкус обаче не знам. Като се появи конкретно предложение го коментирам.

# 252
Аз все повече се уверявам, че след раждането на това бебе, името му ще бъде сменено около стотина пъти. Най-малко. Wink

# 253
Кое име което си записала в тефтерчето на теб най-много ти харесва?

# 254
На мен ми харесва Алина, Аника, Ана София, Йоана, Михаела, Клементина, Мадлена, Анжела, Марина, Силвена, Цветина, Славея....
ММ последно и говори на Ана София. Оххх, поне отпадна Пламена...

Общи условия

Активация на акаунт