За обема на часовете на петокласниците...

• 12 365
  • 137
  •   1
Отговори
# 30
Хахахаха Simple Smile Щом казвате! Simple Smile

# 31
изобщо не питах това, но понеже и в тази тема възрастните демонстрират неграмотност, просто ще махна и ще забравя... дано децата ви случат на учители поне!

# 32
Просто не натискам детето си чак да е перфектно. Осъзнавам колко си може. И аз не съм перфектна.
Чувала съм, че в чужбина основното и средното образование е лесно, в България е трудно. Казвам го като човек, които всеки ден пише домашни за втори клас.
Иначе от моето дете тази година съм по-доволна. Миналата беше един кошмар, изобщо не можеше да свикне. Тази година изтърпява часовете, пази тишина и колкото може пише. Аз и на това съм доволна. Знам, че вашите са перфектни и вие всички сте перфектни, както в грамотността така и във всяка друга сфера от живота и не споря с вас.
Иначе във втори клас имат по пет часа, само във вторник по шест, но моят ходи на тренировки по таекон-до и на курс по английски допълнително в училището и така му стават всеки ден по шест чака, като във вторник седем.
Поне не ходи на занималня и сега като е втора смяна се наспива.
В сравнение с първи клас обаче е по-лесно.
Като дойде пети ще видим.

# 33
...имам приятели където са в Испания,и не са забравили БГ език...

... за разлика от други, които живеят в България, но са го забравили...

christina1980, като майка на неперфектно, мързеливо дете, което е по-голямо от твоето ще ти дам съвет да спреш да му пишеш домашните. Може да ги проверяваш, може да го насочиш в коя посока да мисли, за да реши задача примерно, но дотам. Иначе ще става по-зле.

# 34
и госпожата да ме тормози всеки ден. мерси.
училището все ще има край, а нервните ми клетки са ценни.

# 35
Интересно виждане. Значи ти пишеш домашни не за да помогнеш на детето да научи нещо, а за да не те тормози госпожата? В какво точно се изразява нейния тормоз? В това, че ти обяснява какви грешки допуска ученикът ( ученичката)? Че има определени изисквания?
Ще ми е интересно да видя докъде си стигнала с писането на домашни след няколко години, когато предметите ще стават все повече и по-трудни, а госпожата няма да е една.
Иначе, както е казала НСЧ, ако продължаваш по същия начин, ще става все по-зле, а за нервните ти клетки даже не искам да мисля.  Grinning

# 36
За мен ще е по-трудно да напиша домашно за 2 клас, отколкото за 10-ти:)

# 37
тази година я намирам за по-лека. Ако всяка следваща е така, в един момент може и да се оттърва. Иначе в бг мама винаги всичко е с ужасен край, никога няма хепи енд. Във всички теми.

# 38
Иначе в бг мама винаги всичко е с ужасен край, никога няма хепи енд. Във всички теми.
Напротив. Достатъчно е да погледнеш седмокласната в края на юни.
И не само нея.

# 39
Иначе, не държа да научи нещо в училище, той там нищо не научаваше. Цяло лято учих с него материала за първи клас. днес ми каза, че чете най-добре от неговия клас. Това си е негово мнение де, не твърдя че е така.
така че каквото трябва аз го уча, ходи на училище за да вземе диплома. но няма как да избягам от системата.

# 40
Иначе, не държа да научи нещо в училище, той там нищо не научаваше. Цяло лято учих с него материала за първи клас. днес ми каза, че чете най-добре от неговия клас. Това си е негово мнение де, не твърдя че е така.
така че каквото трябва аз го уча, ходи на училище за да вземе диплома. но няма как да избягам от системата.
Е, скоро ще можеш да си го учиш вкъщи. Въпрос на време е новият закон за предучилищното и училищното образование да бъде приет, а домашното обучение - легализирано.
А щом се е наложило, вместо да почива цяла ваканция, детето да повтаря материала от клас, който вече е завършило, тъй като не е научило нищо в училище може би е добре да потърсиш причините.

# 41
  • София
българският е най-омразния предмет на моето дете в училището. Покрай него и аз го намразих. Като дете литературата ми беше любима, много обичах да си чета. то нямаше и какво друго да правя.
Не виждам от четенето на книжки някои да е успял в живота. Виж ако говориш и пишеш добре на английски и немски плюс диплома от чужд университет, дори и да не успееш, все ще намериш някаква работа, за да не гладуваш.
Четенето на книжки по един приятен и ненасилствен начин ти "набива" в канчето правилния правопис. Е, откакто дойде демокрацията, в някои издателства са съкратили работното място на редактора... Mr. Green #2gunfire
Омръзнало ми е да виждам неграмотно написани текстове на обществени места. Днес в един магазин с каси на самообслужване видях изпълнението на поредния "грамотен" българин, който е учил достатъчно програмиране, за да изработи софтуера на касата, но не е чел достатъчно. На екрана на касата имаше надпис, който призовава клиента да се обърне към служител на магазина, който със "своЙта" карта да му реши проблема с касата. #2gunfire

# 42
ох не ми се спори, аз авторката на темата я разбирам, чела съм я и в други теми. знам какво и е, горе-долу сме в едно положение.
Иначе моите деца ако си намерят работа, която да ги храни и прави щастливи, аз ще съм се справила като родител, дори и да не пишат грамотно. За мен това не е ценност и чуждото мнение по този въпрос не ме интересува.
нямам възможност за домашно обучение, освен това смятам че училището един вид казарма, където трябва да се научиш да оцеляваш и нямам намерение да превръщам детето си в изолиран от света млад човек и да го обучавам у дома.
Вярвам че ще завърши, а какъв ще му бъде живота, не винаги се определя от успехите в училище.

# 43
  • София
И аз не натискам детето да е перфектно.
Но пак ще кажа нещо от опит - на каквото ниво ти е българския, на такова най-много да научиш чужд. А вероятно и по-зле. Ако си в България.

И още нещо - сега осъзнавам каква перфектна учителка имахме до 4 клас! Благодаря на Бога за нея!

# 44

Защо ще те тормози? Не казвам да не ходи без домашни, а да си ги пише сам. Ти само да проверяваш.
Не става дума само за усвояване на материала, а за израстване и самостоятелност. Може и да не му е от полза еди кой си урок от учебника, но със сигурност ще му е вредно да знае, че като усети трудност мама ще изтича да я реши.
Материалът за 2 клас е много по-труден, може би не толкова труден, колкото е голям като обем. И са основи, които са нужни нагоре.

За четенето - по принцип съм съгласна, но аз започнах да чета на дърти години, като дете ненавиждах задължителната литература, а това ме отврати и от книгите като цяло... Но нямах никакви проблеми по български. Дъщеря ми е същата, никакви книги не чете, насила избутва задължителните, но се оправя по БЕЛ, а учителката й след изпитване на непознат текст беше коментирала, че вероятно чете много книги  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт