Моля за съвет във връзка с непълнолетния ми син

• 30 038
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
Айде сега,всички сме го правили.Тук става въпрос да се даде разрешение за почти всяка седмица. И не за да се подготвя за някой много важен тест ,а за да пътува на 450 км. и изобщо да не знаеш какво става с него. Хайде да си спомним колко момчета ядоха бой пред дискотеките по нощите,а някои даже вече ги няма.

# 91
  • София
Ох, авторке, хич не ти е лесно, съчувствам ти, наистина  Hug

На твое място бих поискала онлайн скайп среща с родителите още довечера, но без някакво специално предупреждение, ей така, вечерта като си говорят, кажи на сина си, че искаш да се видиш с техните в скайпа да обсъдите гостуването.
Аз лично си мисля, че няма да се видиш с никакви родители, но продължавай да настояваш и да наблягаш, че докато не се видите да говорите, дума не може да става за гостуване. Кажи му, че ще обсъдиш с тях наемането на хотел за дъщеря им. С две думи, нека да знае още от сега, от този момент, че ако има гостуване, то ще се случи след разговор с родителите и момичето ще спи в хотел, нает от тях и у вас няма да идват.
Но нека да го знае отсега, за да не е изненадан накрая като гостуването не се случи и ти да излезеш виновна.

# 92
Айде сега,всички сме го правили.Тук става въпрос да се даде разрешение за почти всяка седмица. И не за да се подготвя за някой много важен тест ,а за да пътува на 450 км. и изобщо да не знаеш какво става с него. Хайде да си спомним колко момчета ядоха бой пред дискотеките по нощите,а някои даже вече ги няма.

Хайде сега, тук става въпрос за момче, на което за първи път му се случва да се заблее по този начин. Нито ще пътува всяка седмица, нито толкова често ще са му необходими бележки за извинение на отсъствие по домашни причини. Тук става въпрос за начина, по който един родител ще застане зад детето си и за начина, по който с подкрепата си може да го откаже от неподходящите хора много по-лесно отколкото със забрани.

# 93
  • София - Рим и обратно
Ох, напълно разбираеми са ти тревогите.
А на колко е момичето, аз поне не разбрах?
Най-странно в цялата ситуация ми е отсъствието на интерес от страна на родителите й ooooh!. Що за хора оставят дъщеря си да скитосва из цяла България, да отсъства от училище и дома, за да гостува на онлайн-гаджето си с дни #Crazy.

# 94
Не бих извинявала отсътствия заради простотии.А да пътува на майната си, за да си начеше крастата, е тъпотия, извинявайте.
И на какво ще го научи това?Че винаги, когато не му се учи, не му се работи (като започне работа), може да търси начини да се скатава.Или още по-лошото, да се научи, че може да поставя удоволствията преди отговорностите и задълженията.
Защото той е още дете.На 16, но е дете, и все още се оформят ценностите и представата му за живота в света на възрастните.
А, и няма начин да го пусна да пътува сам насам-натам по 3-4 дни, никакъв шанс, докато не стане на 18.

# 95
Аз малко съм скептична относно либералното отношение и то отскоро - една приятелка със син малко по-голям от този на авторката, които така затъна от либералното отношение на родителите си, които винаги са му вярвали, разчитали са него, отговорно и разумно дете беше, докато не попадна в лоша компания, не се хвана с наркотици и сега няма измъкване. И те така го подкрепяха, вярваха му, пускаха го сам да пътува, но сега иди я питай дали му има такова доверие. В тази възраст са много податливи и лесно вярват.
Аз не бих била спокойна да се вижда с това момиче. Как така ти си я виждала на скайп, а никога не видя нейни родители да се моткат наоколо около нея  newsm78

# 96

Най-странно в цялата ситуация ми е отсъствието на интерес от страна на родителите й ooooh!. Що за хора оставят дъщеря си да скитосва из цяла България, да отсъства от училище и дома, за да гостува на онлайн-гаджето си с дни #Crazy.

По думите на сина ми, тя му казала, че са много готини, разбирали я за всичко, и нямало да има проблем.
Обаче аз не съм говорила нито с нея, нито с тях. Което смятам да се промени до ден-два.

Как така ти си я виждала на скайп, а никога не видя нейни родители да се моткат наоколо около нея  newsm78

Аз не съм я виждала по скайп, защото бивам своевременно отстранена от стаята, като звънне Тя, обаче синът ми ми показа няколко снимки.

# 97
Не мисля, че авторката е свръхобгрижваща, напротив - чета само смислени разсъждения и основателни опасения и страхове. Съвет не мога да дам, моите деца са още малки, но предвкусвам какво ме чака.

По повод на привържениците на категоричните забрани - да предложа едно хипотетично развитие:
Майката отказва да приеме кифлето, кифлето плаче по скайп - ама аз искам да те видяяяяяяяяяяяя, не можеш ли да намериш някакви пари и да дойдеш при мен/или в град Х?

И ако младежът е сериозно треснат от хормона, а той както личи, е - дали няма да свие на майка си парите и да духне в неизвестна посока? И най-добре възпитаните могат да забравят всяко възпитание и здрав разум, гаранции няма в тая работа.

# 98

По думите на сина ми, тя му казала, че са много готини, разбирали я за всичко, и нямало да има проблем.
Обаче аз не съм говорила нито с нея, нито с тях. Което смятам да се промени до ден-два.

Добре, а какво точно ще ти донесе разговора с тях. Или ще се окажат свестни и взаимно ще им осигурявате терен, или ще са някакви ултра либерални. Второто е по-вероятно. Какво точно искаш да постигнеш с този разговор?

# 99
  • София - Рим и обратно

Аха, да ясно. Поредните абдикирали от родителските си задължения, твърде много се нароиха напоследък и за нещастие не вредят само на собствените си деца #Cussing out.
Според мен - твърде съмнителна работа - или е някаква измама, или е просто поредното разхайтено момиче, от което нищо добро не може да се чака. Все пак, постарай се да вникнеш в ситуацията и се опитай да я опознаеш (ако ти се даде изобщо възможност), направи го заради сина ти. Нека види фактите.

# 100

Абе готини.
Не знам дали това говорене с тях е удачно.
Те наистина може и да са "готини",но пак не бих се съгласила та ако ще баща и лично да я докара в къщи с музика
И ако те ти кажат "о.к. от нас проблем няма "това каква гаранция ще е че няма да обърка още повече главата на синът ти и да му навлече по големи бели

# 101

По повод на привържениците на категоричните забрани - да предложа едно хипотетично развитие:
Майката отказва да приеме кифлето, кифлето плаче по скайп - ама аз искам да те видяяяяяяяяяяяя, не можеш ли да намериш някакви пари и да дойдеш при мен/или в град Х?

И ако младежът е сериозно треснат от хормона, а той както личи, е - дали няма да свие на майка си парите и да духне в неизвестна посока? И най-добре възпитаните могат да забравят всяко възпитание и здрав разум, гаранции няма в тая работа.

И това е част от най-мрачните ми опасения. Затова се опитвам да намеря най-малко опасния компромис. Защото пубертетът тепърва ще се вихри, няма да се приключи с тази свалка. Оттук нататък не искам да имам син, който крие всичко от мен, а аз да се побърквам.

От разговора с родителите очаквам сваляне на картите на масата. Първо, да видя, че има такива. Второ, да разбера тяхното отношение. Защото нищо чудно въобще да не са чак толкова „cool“. Трето, да поставя ясни условия, в които не нося отговорност за тяхната дъщеря.

# 102
Ако говориш с момичето по скайп, не можеш ли да му обясниш защо считаш едно такова гостуване за нередно? Хем ще видиш реакциите ѝ и ще придобиеш представа дали само се преструва на печена, или наистина е обиграна използвачка.
Плюс това, ако междувременно си успяла да разколебаеш сина си, но той все пак държи на каприза си от "мъжка" гордост, така ще му дадеш възможност да даде назад, особено ако се е ангажирал вече с някакво обещание или конкретна уговорка. Един вид, аз искам, ама нали виждаш, майка ми се намеси и... този път няма да стане.

Оттук нататък не искам да имам син, който крие всичко от мен, а аз да се побърквам.

Аз пък не считам за редно от една възраст нататък децата да споделят абсолютно всичко с майките си, особено синовете. Да споделят, да споделят, колко да споделят? Все трябва да има една граница на интимния живот, зад която не е много здравословно да се прекрачва. По-интимните подробности - с приятелите, не с майките.

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 12:10 от Как` Сийка

# 103
Ако говориш с момичето по скайп, не можеш ли да му обясниш защо считаш едно такова гостуване за нередно? Хем ще видиш реакциите ѝ и ще придобиеш представа дали само се преструва на печена, или наистина е обиграна използвачка.
Плюс това, ако междувременно си успяла да разколебаеш сина си, но той все пак държи на каприза си от "мъжка" гордост, така ще му дадеш възможност да даде назад, особено ако се е ангажирал вече с някакво обещание или конкретна уговорка. Един вид, аз искам, ама нали виждаш, майка ми се намеси и... този път няма да стане.

По този начин девойката ще стане по-настъпателна. Това ще доведе до манипулации от сорта на "майката ти е консерва", "аз такива проблеми с нашите нямам, те са много готини и ме разбират". Това от своя страна ще доведе до бунт от страна на младежа.

# 104
Я направо поканете девойката и майка й в темата.
Ще се справим някак Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт