Моля за съвет във връзка с непълнолетния ми син

• 29 358
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
Не съм чела цялата тема.

За мен е недопустимо да допусна подобно момиче в дома ми или да дам разрешение на сина ми да прави посещения по учебно време.
Щом казваш, че момчето е разбрано, говори с него и той вероятно ще разбере, защо не я одобряваш.

# 211
Имах преди години позната тогава около 40 годишна с две дъщери на 11 и 16. Беше вдовица, живееше сама с момичетата. 16 годишната завъртя гадже, и то на 16 и започна да го води у тях с преспиване. Първо беше само през уикендите, после почна да остава и през делничните дни.

Моята позната им беше преотстъпила спалнята, а тя спеше с малката дъщеря в детската стая. Имаха една баня. То не бяха ставания през нощта, прескачания до банята по десет пъти, сблъсквания по коридорите, кой със гащи, кой без гащи, забравени презервативи по стаите, ужасия направо.

Всичко това се правеше с цел дъщерята да не ходи по градинките и кой знае къде още, ами да е вкъщи под надзор. Да, обаче тя се раздели с това гадже и хвана друго, десетина години по-голямо от нея. И се повтори същата история.

Аз тогава бях на 24 години, самостоятелна, широкоскроена, но това ми се струваше извратено. Познатата ми ме помоли веднъж да отида да спя у тях за 3 дни (живеехме наблизо), защото тя трябваше да отиде в командировка и станах свидетел на гореописаното с очите си.

# 212
На теб не ти е проблем, че синът ти иска секс, а че момичето е проста чалга-курветина от другия край на България. Още в първото мнение се вижда ясно. Съветвам те да не залиташ толкова явно в посока да го ограничаваш заради това, което си мислиш, че е приятелката му. Той я смята за свое гадже и всеки гък против, особено обиждащ нея, прави нова стена между двама ви.
Иначе, напълно е възможно и тя да е някое неориентирано хлапе, което се конти вкъщи за селфито и в скайп се прави на отворена, но пред другите е същата смотла-непукист като сина ти. Не бързай да съдиш. Предвид вълната тийн-льохмани, които никой не може да ги отлепи от ЦС и Диабло в свободното им време, твоят син е нормален.

# 213
В случая с двете момичета- лесно се вижда липсата на мъж в дома.

Хайде татко да е стабилен и да има присъствие и да видим как изобщо ще се сетят да завъждат гаджета на 16 и да ги водят у дома.

# 214
Много ми е чужд и необясним начина на мислене "По-добре у дома под контрол, отколкото навън". Напротив, мисля, че има неща, които задължително трябва да се правят "навън", и да е изначално ясно, че мястото им не е в дома, че извършването им е нежелателно и не говори добре за този, който го допуска и покровителства. И точно защото навън има трудности и рискове, има вероятност човек да се въздържи. Не говоря само за секс, а и за пушене, за употреба на алкохол и наркотици и т.н. Т.нар. "контрол" всъщност е разрешение и насърчение.

# 215
Да и на мен ми е необясним този начин на мислене, а не съм някоя консерва. Направо на сводничество ми приличаше. Майката и презервативите им купуваше, че тях щяло да ги бъде срам да си поискат в аптеката.

Става въпрос за образована, интелигентна жена, с хубава професия, произлизаща от добро семейство (познавах родителите й - лекар и адвокат, много ерудирани хора).

Аз имам син на 14. Да води момичета да преспиват вкъщи след 2 години нито аз, нито баща му бихме разрешили. Наистина има някои норми, които трябва да се спазват и граници, които не трябва да се прекрачват.

# 216
  • София
Бърдс, едно към едно с моите разсъждения.  Peace

# 217
Да, ама така родителят няма да е готин и да е приятел...и детенце ще спре да споделя:)

# 218
  • София
Детенце, викаш  Joy Joy Joy Маминото то  Laughing

# 219
Ама то сега е модерно родителят да е приятел ли?

Аз явно в друго измерение живея.

По-горе някой беше написал, че не би допуснал ТАКОВА момиче в дома си. Аз не бих допуснала никое момиче в дома си при описаната ситуация. Въпросът е принципен и въобще не ме интересува, че синът ми няма да ме счита за приятел.

Няма що, консерва съм явно.

# 220
Аз лично се опитвам да разбера какъв е стандартът и какво трябва да ми споделят точно и докога.

За мен не е знак, че си добър родител, ако детето ти споделя всичко. Особено при условие, че споделя идиотщини и келешлъци. Съвсем ясно е, че от моя страна точно за тия неща трябва да усеща, че НЕ може да сподели и информацията НЯМА да ми хареса. Така може би ще се позамисли и дори да направи нещо, колкото и да е идиотско, в него ще се съдържа урокът, че не трябва да го прави.

А ако съм приятел и разбираща...ОК, всичко е позволено, даже мама е ОК с това, стига да споделям и да сме си близки.

Изобщо не ме грее, че ми споделят за пушене- ще ме грее, ако просто не пуши или поне го прави с усещане за скритост и вина. Не е вярно, че така е по-сладко, напротив- стресиращо е и винаги си носи усещане за неправилност.

# 221
Бри интересно ми е какво стана с момичета, дето водеха момичета вкъщи. пропаднаха ли?

# 222
Аз лично се опитвам да разбера какъв е стандартът и какво трябва да ми споделят точно и докога.
Чета много внимателно и стигам до извода че колкото потребители толкова и стандарти .Всеки сам и в движение преценява колко точно да отпусне преди да тегли границата.
На мен за сега тези тревоги са ми в бъдещето, но си сверявам часовника и стигам до извода че нещата изобщо не са се променили от преди 27-28г.
Учих в елитна столична гимназия и имах връстници с  много либерални родители. Позволяваха гаджета с преспиване в детската, общи с гаджето почивки всичко като сега. Години по-късно тази точно ''свобода'' попречи на тогавашните деца да осъзнаят че има граници отвъд които вървиш към себепогубване .Тези хора  ,някои от които изключително интелигентни и с достойна за възхищение кариера така и не успяха да се научат да различават първичното желание от дълбоките истински чувства и най-важното да успеят да се овладеят и да се въздържат .Така да се каже пораснаха напълно  подвластни не на прекрасния си иначе ум ,а на нагона който връхлита  от време на време всяко човешко същество. Тази им неспособност да оценят ситуацията  и въпреки бушуващите хормони и желания да останат подвластни на разума си им съсипа живота. Моментна проява на слабост, която живота не прощава. Слабите нямат шанс и е жалко за всичките години  надграждане ,труд и усилия .Всичко отива по дяволите.
Никого не наставлявам и не поучавам !Всеки сам кове съдбата си и проявата на слабост е утеха и  оправдание за неудачници на всяка възраст и във всяко поколение!

# 223
никакъв секс до сватбата, за да калим стоманата.
Май има два мита: държиш децата изкъсо, за да не станат неудачници или пък си им приятел, защото всичко забранено е най-сладко.

# 224
Бри интересно ми е какво стана с момичета, дето водеха момичета вкъщи. пропаднаха ли?

Ми как да ти кажа, то самото следване на нагона вече си е вид пропадане.

След това колко пари ще прави, каква кола ще кара...вече писаха- няма значение, имаш си дефект в характера и е въпрос на време от тоя дефект да произлезе катастрофа.

Според мен е важно детето да се научи да контролира сексуалността си и да я подчинява на по-важните приоритети. Да я използва, само когато наистина усети, че може и трябва.

Общи условия

Активация на акаунт