Моля за съвет във връзка с непълнолетния ми син

• 29 372
  • 283
  •   1
Отговори
# 240
Децата не трябва да се съветват, а да се възпитават навреме.
За мен е все едно дали вкъщи с преспиване или на гости у приятел за следобеден филм. Ако "детето" разбира какво е нагон и ще го има цял живот, е все тая. Затова ситуацията е толкова заплетена. За едно нищо и никакво си първо интимно преживяване, той се хваща на въдицата на някакво друго хлапе, което разбира точно колкото него какво се случва. И вместо да вземе решение, отива да се съветва с мама.

# 241
  • София
 А сега накъде - аз смятам, че си права за споделянето  Peace У дома също цари такава атмосфера (надявам се). Знам, че има много неща, които не ми споделя и оставя за себе си - намирам го за нормално. Не държа да знам всеки детайл от живота му и всеки миг от деня му как са минали.
Въпросът е обаче да говорим за важните неща, за приятелството, любовта, секса, за пороците и залитанията; както и за теми, които са важни за него ( в момента, например, несправедливостите в световен план и неадекватността на образованието и нещата, на които не ги учат в училище го вълнуват особено и често говорим за това ).

# 242
Момчето може  и да няма идея  да прави секс на първа среща.Но след такова събличане майката се притеснява дали няма да е провокиран да го направи.Никаква представа за момичето ,може да е прекрасно,да копира поведение от някъде.Може да е другата крайност. Ако  влезе в дома им ,не  е сигурно кога ще си тръгне. Поради това е  уместно да му платят даже една вечер-събота примерно-хотел и  да не го мислят повече. Има надежда и за една вечер ,с вечеря със семейството за добро опознаване,младежът да се оттегли,а  може и  повече да се впечатли.Уговорката,че това е първа среща и не трябва да е дълга,че училището  е важното и ценностите за напред,подкрепата до осъзнаването си имат значение.Все пак авторката мисли за своето дете,за другото явно родителите не мислят,защо тя трябва да го прави.
Не  му отказва,щом има желание за среща,значи  е готов ...Не  му сводничи,просто е до него в желанията му и  има някакъв контрол върху ситуацията или мисли,че има.Рядко са дето продължават цял живот с първото гадже.
Ако забрани рисковете са много повече.

# 243
Поради това е  уместно да му платят даже една вечер-събота примерно-хотел и  да не го мислят повече.

Откъде-накъде ще плащат хотел на непозната непълнолетна? Rolling Eyes

Тази тема обяснява много за състоянието на съвременния български мъж. Българският мъж баща няма, възпитава го мама, тя му купува и презервативите, защото него го е срам. Rolling Eyes

# 244
Избройте ми 5 риска, ако забрани. Само пет от многото.

# 245
Има разлика между "забрани" и "разубеди".

За настаняване на непълнолетна в хотел без възрастен придружител изобщо няма какво да се говори - не бива, а и не съм сигурна дали изобщо е възможно (освен ако хотелът не работи като прикрит публичен дом).

И изобщо - все повече у мен се затвърждава мнението, че щом един младеж не може сам да си осигури място и партньор за сефтето, значи не е готов. Да порасне още малко, да изпълзи изпод крилото на мама, че тогава.

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 11:57 от Как` Сийка

# 246
Избройте ми 5 риска, ако забрани. Само пет от многото.

Ти пък Mr. Green

От темата - ще избяга от вкъщи.  Laughing Ще намрази мама!!! (защото стои на пътя му към вагината). Ще спре да споделя. Ще се увреди завинаги връзката майка-дете. Ще прави тайно от мама някакви лоши неща. Grinning Ще тръгне по лош път.

Оф, не знам, струва ми се, че родителите ги е страх от децата им. Това нормално ли е?

# 247
Чета темата и се връщам в едно поотминало за мен време Simple Smile
Предварително се извинявам, ако коментарът ми не отразява всичко вече изписано по темата, но не можах да изчета всичките 17  страници.

Тийнейджърските ми години бяха белязани от модата на "чатенето". В моя град имаше няколко интернет клубчета, в които (срещу немалката за един ученик сума от 2-3 лв. на час) можехме да "чатим". Основно чатехме в hotmail или помежду си. След това се появи т.нар. mIRC /или "Мирката", както го наричахме/ и ICQ. И се започнаха запознанства с момчета от другия край на България и любовни драми Simple Smile)))
Аз си имах няколко "основни" обожатели, ако мога така да се изразя. Това беше в периода, когато бях на 14-17 г. На 17 г. ходих на среща с един, но той си беше довел приятел и се държа глупаво, затова се отказах да се занимавам. С едно друго момче исках да се виждам, но на него изглежда му харесваше да колекционира момичета и да им се обяснява. Скарахме се жестоко накрая. След това, вече в студентските ми години, той пак ми писа, но аз го направих на 2 стотинки и бързо-бързо доприключихме отношенията си.
На 18 г. се запознах с едно момче, което живееше в град на 160 км от мен. Интересно ни беше и на двамата. Родителите ми, естествено, не знаеха за него. Не знаеха и какви мръсни фантазии си измисляхме. Не мога да кажа, че той ме е развратил, явно и на мен ми идваше отвътре. Притеснявах се да кажа на родителите ми за неговото съществуване, защото си представях реакцията...Баща ми е много властен и контролиращ, опитва се да го прави и до ден днешен. След няколко месеца отбягване от моя страна на темата кога ще се срещнем, основно поради страх от родителските тела, накрая се видяхме. Хванах автобуса за неговия град в 10 сутринта, пристигнах към 1, а след това той ме изпрати на автобуса обратно в 4. Аз бях девствена и се водех от непопулярните момичета в класа, тъй като нямах финансова възможност да нося скъпи дрехи или бижута, а той ми даде усещането, че съм уникална, мръсница и т.н., изстреля самочувствието ми в орбита. Simple Smile)) За тези три часа няма да обяснявам какво правихме, но беше прекрасно и най-щастлива бях, че родителите ми изобщо не научиха. Не съм отсъствала от училище, отидох "на гости" на момчето в събота. Той беше с 5 г. по-голям от мен и определено искаше да се възползва, но аз също го исках, така че в никакъв случай не се почувствах употребена. Няколко месеца по-късно отидох да уча в друг град. Срещнахме се 4-5 пъти след това и накрая се "разделихме" (в кавички, защото реално никога не сме били заедно) по моя инициатива.
Разказах тази история, за да добиете представа за това какво прави по-младото поколение.

Интересното е, че родителите ми никога не научиха за тази ми малка тайна. Споделих само с най-близките ми приятелки. С момчето и до ден днешен поддържаме чисто приятелски отношения и аз не съжалявам, той беше част от съзряването ми. Аз сама осъзнах, че нямаме много общо (да не кажа - нищо), възгледите ни за живота са коренно различни и не бихме могли да съжителстваме заедно без прекалено много скандали и компромиси. Осъзнаването ми отне само няколко месеца. Е, аз винаги съм била разумна и съм се пазила от нежелана бременност, но смятам, че и повечето съвременни момичета са наясно и се пазят.
До дамата пуснала темата - ако синът й иска да се срещне с това момиче, може просто да избяга от училище за 1 ден и да се срещнат в някой друг град по средата на пътя. Просто досега още не са се сетили. Недейте да търсите под вола теле. На тази възраст подобни "връзки" са нормални, просто другите деца не споделят с родителите си. Ако момичето искаше да се възползва финансово и беше меркантилно, щеше да намери някой по-заможен мъж на 30-35 г., който няма майка-орлица, която да бди над него.
Това с гостуването ми е малко странно, но имах съученичка, на която й гостува тогавашният й приятел, пак от нета.  Може би е по-добре да са под покрива на авторката,а не да ходят да се натискат по евтини стаички под наем.
И, дами, не си мислете, че момчето е агънце, а момичето - зъл демон, който го развращава. Simple Smile Просто майката отказва да мисли за детето си като за сексуален субект, което е нормално. Явно нещата се случват с активното участие на сина й. Девойката може да е по-нахакана, но без неговото желание, нищо нямаше да се случи.

# 248
И какво ще им стане на мамините златни, ако се сетят, че има и евтини стаички под наем?
Или за тях нищо по-малко от 5 звезди? Това хижи, палатки... Забрави. Ще вземе да го ужили някой комар по задника и язък за хубавото дете на мама.
Наистина ме убивате с разсъжденията си.  ooooh! Laughing

# 249
  • София
Е, да ама ти си жена, Filatelia.
На жените някак отвътре ни идва как и къде да си организираме нещата, така че да получим каквото искаме.
Стая ли ще е, таван ли ще е, лагер ли ще е...
А мъжете /особено на 16/ чакат някоя жена да им уреди нещо. В случая 2 жени.  Mr. Green

# 250
Да поясня - ако са под покрива на мама, вероятно няма да правят нищо. Simple Smile
А ако се сетят за стаичките - работата е ясна...

# 251
  • София
Filatelia, върна и мен в онези години, макар и да ми се струва, че съм поне с 10 години по-възрастна. Когато пуснаха чата на дир.бг - доста висях там, нищо че бях на 27-28. Онлайн общуването пристрастява, поне в началото, и дава много повече възможности. Оо, ние правехме и реални сбирки в четвъртък вечер. От тези чатове някои хора се събраха, дори ожениха, много мъже (най-вече) кръшнаха на приятелките си, някои се разделиха. Оттам съм научила да не вярвам на нищо, написано онлайн и да очаквам всякакви изненади на живо, независимо какво и как пишат. Дори имах стратегия, обратна на повечето хора - не се представях, че съм манекенка на външност и когато ме видеха - май бяха по-скоро приятно изненадвани.  Laughing

По повод, че и момъкът не е света вода - вярвам го, но има хора - мъже и жени - които не могат да казват "не". Ако тя го пита в прав ред и той се мята между желание и неудобство...

# 252
Младежът иска нещо,дали защото не може да откаже или е  съзрял -той си знае. Моят син на тази възраст започна ,само усетих,не съм участвала. Теренът  е  бил  и  у нас ,все едно не съм забелязвала.Една вечер,нощ по точно  ми се наложи да изляза от стаята  си,той  надникна  и каза,да не влизам в стаята му.Не  съм и  помисляла.Не е бил сигурен дали съм разбрала,че не е сам.
За  размножаване имаше едни бебешки книжки-Бебе на нулева възраст,Истината за бебетата,щом почнаха да четат им ги дадох ,с уговорка ако има въпроси да си поговорим.Нямаше.За болести сме говорили по повод някакви новини ,филми ,случки.Момичетата бяха местни,познаваме и  родителите им ,или на квартира тук ,хазаите им ги познават.Няма такива  големи въпросителни.
А лоши неща
напуска училище ,прави напук ,отива при нея,губят доверието ,тръгва по лош  път ,губи най-малкото години  и  ценности ,мечти ,реализация ,добро семейство  и спокоен живот на всички отиват на кино.
Да не ставаме свекърви на децата си.

# 253
Всичко това се правеше с цел дъщерята да не ходи по градинките и кой знае къде още, ами да е вкъщи под надзор.

Във Великобритания този начин на мислене е много популярен. Пускат гаджета с преспиване още от 16 годишни. Уж безопасно, а си остават страната с най-висок процент бременни тийнеджърки.

Аз пък никога не съм попадала на тийнове онождащи се в градинка, нито сега, нито преди години. Явно има начин да си намерят терен, най-вероятно, когато мама и тате отсъстват от семейното жилище.

# 254
  • София - Рим и обратно

И, дами, не си мислете, че момчето е агънце, а момичето - зъл демон, който го развращава. Simple Smile Просто майката отказва да мисли за детето си като за сексуален субект, което е нормално. Явно нещата се случват с активното участие на сина й. Девойката може да е по-нахакана, но без неговото желание, нищо нямаше да се случи.
И с това съм много съгласна. Понякога, някои момчешки майки наистина имат синовете си за много задръстени (или за ангелчета чисти като сълза Simple Smile), а връстничките им за опасни изкусителки (да не кажа по-силна дума). А истината е някъде по средата.
Обаче това, че девойката имала "разбиращи" родители и я пускат да скитосва през учебно време и да спи по къщите на непознати, е една много червена лампа.

Общи условия

Активация на акаунт