Есенно слънце пече, а мамите от ИБ мечтаят за винце с мезе!

• 27 241
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
  • В къщурката на хълма на феите
Прибрахме се! Голямо вълнение, голямо нещо.. Ема не знаеше къде се намира.. Ту мама, ту бебето.. Искаше да сменя и тя памперси Mr. Green педи мина през къщи - каза кърменето на поискване, но държи малко глюкоза да давам за две седмици не за друго, щото Зузко е с ниска кръвна захар.. Остави ме да помисля и да си реша как да действам.. Дребо спи сега след като удостои лекарката с едно читаво захапване на гърда и сукане пред нея.. Дано и аз имам време за дрямка преди да скочи за следващия тур..

# 661
Бени, Бени....сега вече и аз искам да взема за Пепеляшка  Mr. Green  - 22.11.2015 11:00  Crazy
вземи, вземи Simple Smile има и Пинокио на 15.11  Whistling

Мерси, Бени  Hug
Ще ида утре до касата, защото може и още тази събота да отидем на Пепеляшка, ако има останали нелоши билети (видях на сайта ,че все още имат)  Peace

В този ред на мисли, малко ме е яд, че новата Дисни екранизация на Пан не е съвсем детска. Ходихме на Пепеляшка като излезе и просто беше великолепно направен филм. Аз дори си поплаках.

На Inside out бяхме азм Габи и една колежка с нейната дъщеря (1г по-голяма от Габи). Почна филмчето, Габи по някое време се насади в мен и тъкмо дойде някакъв тъжен момент и аз въздъхнах тежко, за да не се разплача, а Габи в пълната тишина в киното само каза:
- Мамо, стига си плакала !  Laughing

После пак имаше някаква тъжна сцена и аз пак така въздъхвам и гледам колежката нещо си търка очите. Като излязохме от салона й казвам :
- И ти ли се натъжи? Аз даже пуснах няколко сълзи  Crazy
А тя ми отговори:
- Ааа, не...аз заспах в началото още и се събудих по някое време  Laughing
Търкала си очите, за да се разсъни, а аз си помислих, че е ревнала като мен  hahaha

Меци, честито прибиране! Бързо свикване на всички, папкащ бебко, кака да слуша, тати да помага, а мама да се опита да си почива (заповед)!  Heart Eyes

# 662
Мец, добре дошли у дома! Надявам се (не мога да се сетя дали ти го казах по телефона), че някой е снимал реакцията на Ема при съвсем първата ѝ среща с бебето - остава незабравим спомен! Heart Eyes А за папуто - аз съм сигурна, че ще се окопитиш и ще направиш всичко, на което си способна! Hug

# 663
Честито изписване, Меци, радвам се, че сте си вече вкъщи!
Много болнички пак, да оздравяват всички.
Подсещате ме да питам - от каква възраст са подходящи цирк и куклен театър? Нямам търпение да заведа малчо, въпреки че усещам, че очакванията ми ще се разминат с реалността Simple Smile)

# 664
  • Германия
Ох, пак много болнички.
Меци: не бих дала глюкоза, но това си е ваше решение. Ех, браво на кака Емка, нека само така се радва на Здравко. А ти все така упорствай с кърменето.
Аз повече няма да де хваля, че дребо няма Т, защото в 14:30 преди да го сложа да спи го взех ами той топъл, 38,3. Спа, буди се, приспах го пак. Измерих след събуждане 36,8.

# 665
  • NE
Бени Извинявай, абсолютно права си. Не е спорт, а изкуство и то много трудно и изкустно. Половината от понятията на френски едвам успявах да разбера какво значат.
Честито прибиране на мама Меци със Зузко при кака Ема.
Ох Глухарче нещо не ви е тамън.

# 666
  • до едно тепе
Моменце на цирк го водихме за пръв път миналата година(2,9 някъде). На куклен театър не сме още. Мислех сега в събота да го заведем в мола на Житената питка, защото ни покани актрисата, която ще играе, но сега с тая кашлица не знам дали ще отидем.
И на мен не ми се искаше да давам глюкоза, но жълтеницата ни не отмина на първия месец и накрая попитах един съученик-лекар за смисъла от даването и той ми го обясни та и давах по 30-40мл от време на време. Само, че той ми каза,че трябва да и давам 30мл дневно 5% глюкоза, а ЛЛ настояваше за 100 и нагоре. Нещо, което нямаше как да направя, ако исках и да яде все пак.
Глухарче дано вече открият какво става, че не може детенцето да се мъчи все с температура #Cussing out
Мецко добре прибрали се вкъщи bouquet

# 667
  • Сливен
Меци, радвам се, че вече сте си вкъщи  Hug Предстоят ти много интересни първи дни.
За кукления театър - на Ивайла като всяко друго нещо и се случи твърде рано, още на 1г. и малко. Тя ходи в ОДЗ и в месеца имат 2 пъти куклен театър, а тя пък нали ходи о едногодишна. Обаче не знам ако я бях завела самостоятелно дали щеше да гледа, най-вероятно - не.
Бързо оздравяване на всички болнички  Hug

# 668
Добро утро
Как сте Мецани и Зузко? Ще се прибирате ли вече?
София пак има Стрептококус Пнеумония. Ще се гръмна  ooooh! Този път само с капки ще го борим, защото общото и състояние е добро ( Praynig) - Ципрофлоксацин или Цилкоксан, защото първото май не се произвежда вече. Прахче, май и вие слагахте същите капки  Thinking
Иначе при нас нищо ново.

Ние слагахме цилоксан, за същото.......ама никва файда....дадох антибиотика и за 3-4 дни беше като нова. 6 дневен курс и помен няма . Иначе и тя почна уж от добро общо ........и за това само с Цилоксан, ама упорита гадина е, не се трепе според мен само с локално лечение . Това, което ми обясни последно педиатъра е, че си седят неизлекувани и при понижен имунитет- баааам, за това най добре антибиотик силен от антибиограмата да е мирна главата...Да не говорим, че вие по принцип трябва и да сте с ваксина за тях  Whistling Whistling Whistling ама ето че никъв смисъл.......само излишни нашивки с придружаващите вещества ваксината , това е най безсмислената ваксина от всички. Ако и другите въпреки опасностите - да имат смисъл и да има защо да се замислиш ,то Синфлорикса е пълен леш и безсмислие  ooooh!

Връщам се да ви чета.....

Последна редакция: чт, 22 окт 2015, 18:52 от Звезден^Прах

# 669
Аз пък съм много доволна от Цилоксана . Отрепа стрептокока ,когато дребния направи отит. След 3 антибиотика, от който един венозно , той ни оправи. И Геломиртол съм давала за задна хрема предписан от ЛЛ . Добре действа , но много трудно го давах.Понеже е малък и ме беше страх от задавяне ,пуках ампулата и давах течността с лъжичка -пък тя много гадна беее  ooooh!
Честита пълна къща на семейство мечоци  Heart Eyes
Болничките да оздравяват , Ние засега държим фронта ,пу-пу  Wink

# 670
  • София
Мец, честито ви прибиране вкъщи, бързо да свиквате. Hug
Глухарче, оф, какво я мъчи тая душичка?! Има нещо, дано го откриете по-скоро. Tired
Всички болнички да оздравяват. Praynig

Да попитам - за зъбки нещо ефективно да има? newsm78

# 671
  • В сърцето на любимия човек
Кашмирче - не ви ли е рано за зъбки  newsm78
Моята колежка беше взела (май от Лидъл, но не съм сигурна) един бебешки комплект за чесане на зъбки, приличаше на това
Скрит текст:
И яко сукане, друго не помогна...

# 672
  • Sydney
mecani Честито ви прибиране Simple Smile сега на спокойствие у дома всичко ще се нареди  Hug
Love_fairy не сме гледали за Пан, но инсайд аут ми беше тъповат за анимация на Пиксар... на кино не сме я водили още...
Mometo* Ема нямаше две години когато я заведох на класически детски балет, интересът беше точно десет минути; тази пролет на 3 съм я водила на детски мюзикъл - допишка й се и загуби интерес; сега Септември бяхме на трите прасенца куклен театър - много се хареса, сега в Неделя пак куклен театър - не особено (беше някаква измислена пиеса, не нещо конкретно)... ако е нещо познато вероятно ще се хареса и да не е мнооого дълго  Peace
Pusteblume тея лекари са за трепене, честно  Hug
Flower Fairy  Hug
kashmir силен алкохол за родителите брои ли се?

днес избих рибата от активност....  Money

# 673
  • София
Добре прибрали се на семейство Мецани. Личи си че са вкъщи, няма време вече.  Mr. Green
Много болни наистина, бързо оздравявяне. Hug
Глухарче, дано намерите заекa,че се измъчихте и ти и детенце.
Моме, дано все така да ти е до края. Hug
Кашмирче, аз давам дентокинд хапчета и вече като се захласне мажа с Калгел.
Пънче, то май при днешните бебета нищо не е като по учебник. Марти вече има долен зъб, ама от вътре на венеца. Белее се и кучешки зъб, та положението е.....

# 674
  • Северозапада
Добро утро
Как сте Мецани и Зузко? Ще се прибирате ли вече?
София пак има Стрептококус Пнеумония. Ще се гръмна  ooooh! Този път само с капки ще го борим, защото общото и състояние е добро ( Praynig) - Ципрофлоксацин или Цилкоксан, защото първото май не се произвежда вече. Прахче, май и вие слагахте същите капки  Thinking
Иначе при нас нищо ново.
Ние слагахме цилоксан, за същото.......ама никва файда....
Да не говорим, че вие по принцип трябва и да сте с ваксина за тях  Whistling Whistling Whistling ама ето че никъв смисъл.......само излишни нашивки с придружаващите вещества ваксината , това е най безсмислената ваксина от всички. Ако и другите въпреки опасностите - да имат смисъл и да има защо да се замислиш ,то Синфлорикса е пълен леш и безсмислие  ooooh!
Прахи, тя пи вече АБ - Зинат, по антибиограма края на август. Цилоксана и той е по антибиограма  Peace Ако кажа, че първото изолиране на стрептокока е точно след последната доза Синфлорикс и тогава си помислих, че може да има нещо. Бях го забравила, сега ме подсети  Thinking
За зъбите май няма стандарт, то за кое ли има, на София и изби първи зъб на 1г. и 1 м., а гледай го Марти - на 2 месеца и зъб  Shocked
София "ходи" на театър в яслата. Имат по 1-2 пъти месечно. Аз не съм я водила допълнително, но ми се струва, че няма да кротува, ако е с мен.

Общи условия

Активация на акаунт