Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 320

• 43 494
  • 723
  •   1
Отговори
# 630

Добро утро момичета  Two Hearts

Страхотно четиво със сутрешното кафе - Juls1  Two Hearts  Хубаво е, че отново четем този вълнуващ разказ. Абсолютно всички, които са успели да се срещнат на живо с Енгин, разказват същото - мил, възпитан, скромен...

Момичета желая ви един прекрасен слънчев и усмихнат ден !

И за всеки вкус...

Скрит текст:

# 631
От 4 години следя кариерата на Енгин Акюрек и като пиша за него, боравя с факти и с лични спомени.
Само 1 път г-жа Дурак благодари на феновете от негово име за поздравленията, които той получи за рождения си ден.

Не говоря за дарения, нито за награди и срещи с фенове. Пиша конкретно за рождените му дни, когато феновете от цял свят са най-активни и това не може да не се знае от него и от неговия PR.
Ето и тази година, 5 дни по-късно, какво има? Да е благодарил? (за РД, не за Имам едно желание)
Г-жа Дурак да е казала нещо по повод безбройните картички и т. н.?

В предишен пост посочих клип, (един-единствен!) в който ЕА благодари по друг повод.

Ето още примери:

https://www.youtube.com/watch?v=Kg83DJnlYDo

https://www.youtube.com/watch?v=NEny5yT4WM8

https://www.youtube.com/watch?v=YHHkGlUABXE

Eдно "благодаря" в клип от 8-9 секунди е предостатъчно. А може и само снимчица, нещо като:
Скрит текст:

# 632
Привет Simple Smile

Е бива ли така?  Wink

newsm53

Не знам каква награда трябва да присъдят на Енгин за увеличаването на туристическия поток към родината му. Simple Smile)) Поклонници се стремят да посетят всяко място, свързано с името му.

http://enginakyurek.info/viewtopic.php?f=19&t=232

"Непознатият Каш" - една разходка до любимата дестинация за гмуркане на Енгин.

- Как мина лятото ти?
- Прекарах го в гмуркане в Каш. През последните години много се запалих по гмуркането и го правя с голямо удоволстиве. Искам да отида да се гмуркам и в чужбина. За мен гмуркането е усещане за свобода. Някои обичат да гледат рибите, други обичат дълбочините. Аз обичам усещането за меланхолия и за допира на водата. Там не можеш да говориш и си абсолютно сам. Не мислиш за нищо... вид медитация. Прекарах известно време и в Анкара.

Любовnewsm10 за поста ти. Мисля си, че искреността и добротата пораждат искреност и доброта... Феновете на Енгин усещат неговата искреност и доброта и му отвръщат със същото... а споделените чувства се умножават... за разочарование на таблоидите и техните читатели. Simple Smile))

Последна редакция: сб, 17 окт 2015, 10:54 от marytza

# 633
  • Пловдив

От 4 години следя кариерата на Енгин Акюрек и като пиша за него, боравя с факти и с лични спомени.
Само 1 път г-жа Дурак благодари на феновете от негово име за поздравленията, които той получи за рождения си ден.

Да, грешиш. Два пъти - за последните му РД е честитила г-жа Дурак. 2014 и 2013.

# 634

Човекът-ЕА си има виждане по всички въпроси според мен и постъпва така, както чувства нещата за дадения момент-от 2004г до 2015г. Thinking

# 635
  • Пловдив

И е доказано - върви по своя си път.

# 636
Скрит текст:

Човекът-ЕА си има виждане по всички въпроси според мен и постъпва така, както чувства нещата за дадения момент-от 2004г до 2015г. Thinking

Не споря! Постъпва така, както си знае.

Само твърдя, че това поведение не е професионално. Нито пък на неговия PR. Защо не сме залети с интервюта след наградата в Сеул и номинация за Emmy? Защо отговаря с мълчание на любовта на зрителите си?

# 637
Скрит текст:

Не споря! Постъпва така, както си знае.

Само твърдя, че това поведение не е професионално. Нито пък на неговия PR. Защо не сме залети с интервюта след наградата в Сеул и номинация за Emmy? Защо отговаря с мълчание на любовта на зрителите си?
Точно обратното.Винаги е бил истински и го ценят тези, които разбират от професията му и тези, които го обичат заради това, което е.
Той прави нещо, когато го почувства и е непринуден.Иначе ще изневери на себе си, според мен разбира се.

# 638

Хм... няма академично образование като актьор Енгин, вярно. Simple Smile) Тоест, той не е професионално обучен как да удовлетворява фенски щения.  Joy Но пък слага в малкия си джоб мнозина професионалисти и всички аматьори. С талант и успехи. И не смятам, че е длъжен да губи време и енергия за да се кланя на всеки израз на фенска любов... без значение от повода. Неговата работа е да играе, да прави нови роли и образи за наша радост. Това той прави напълно професионално и от сърце. За мен е достатъчно. Чета интервютата, следя изявите му и ми стига. И, впрочем, аз се чувствам лично поздравена от думите на самия Енгин по време на церемонията в Сеул. Там той благодари на всички, които са гледали КРА. Определено цени това, че го гледаме, а ние пък ценим това, че играе. Simple Smile))

Последна редакция: сб, 17 окт 2015, 13:46 от marytza

# 639

Прекрасни гифове на Джейн Еър.

# 640

Момичета  Two Hearts  доста интересна дискусия сте заформили. Само да вметна и моето мнение - аз като фен би трябвало да благодаря на Енгин Акюрек за удоволствието което ми дава със своята игра и го правя по начин който ми е възможен - следя проектите му, давам подкрепата си чрез участие в ТТ и неговите фейсове, правя колажи и клипове, участвам скромно в екипа популяризиращ  сериалите му /"Карайълан" и "КРА"/както и да пиша в темата отразяваща творчеството му /филми, сериали, списание “Kafasına Göre”  както и всичко свързано с личната му изява - благотворителност, интервюта и т.н./
Въобще не изпитвам и най-малка необходимост да изисквам някаква благодарност от негово страна, че съм му фен.

Благодарна съм, че го има творецът  и човекът  Енгин Акюрек.

# 641
  • Пловдив

В Парагвай, промоцията на КВФ - ще се излъчва по канал Telefuturo. "Три дни до началото на голямата премиера. Очаквайте една голяма история...."
...............
Промотирането е било вчера - 16 октомври. Излъчването започва от 19 октомври - понеделник.

# 642
Скрит текст:
Що клипове изгледахме, поздравления от цял свят, колажи, дарения, картички, поеми - феновете изпратиха към Енгин Акюрек потоци любов. Дали ще има отговор от него или от г-жа Дурак? Думичка поне? Или може би нещо подобно на този клип, да чуем с неговия глас едно "благодаря"...
https://www.facebook.com/192179427595933/videos/vb.1921794275959 … ype=2&theater

Колко би било хубаво, естествено, професионално, човечно, просто възпитано, да отговори на поздравленията за рождения си ден!
Скрит текст:
ValentinaP,
Не пиша често, но провокирана от наивния въпрос, който задаваш /всъщност съм в леко недоумение как един музикален педагог с претенции, може да задава толкова наивни въпроси, освен ако целта му, разбира се, не е дразни други потребители/, реших все пак да си направя труда и да ти отговоря.

Ти пропускаш един много тънък психологически момент.

И за да ме разбереш по-добре, ще ти дам пример с известен писател, какъвто е Джек Лондон.
В началото на своята писателска кариера той е трябвало да води своеобразна борба с издателствата, за да бъде публикуван, често разказите му са били връщани и не са били одобрявани за печат. Но Джек Лондон не се отказвал, продължавал да пише. Когато му задали въпрос защо продължава да упорства, отговорът му бил "защото всички тези истории ме изпълват и ако не запиша думите върху белия лист, ще се пръсна". /Цитирам по памет/.

Та ето, по подобен начин се чувстват феновете на Енгин. Те правят колажи, музикални клипове и преводи, защото любовта им към този мъж ги изпълва и трябва да намери някакъв израз.
ФЕНОВЕТЕ ИМАТ ПОТРЕБНОСТ  да го поздравяват, да правят всички тези колажи, клипове и преводи. АКТЬОРЪТ НЯМА ТАКАВА потребност. А и едва ли някой прави поздравително съобщение с идеята да му бъде благодарено. Глупаво е.
Та за какво всъщност трябва да благодари Енгин? За това, че е обичан ли?  Благодарността изобщо не е нито необходимо, нито задължително условие за да обичаш някого.

Мога да продължа да пиша, но намирам, че е загуба на време. Остани си със здраве.
Скрит текст:
Джулс, благодаря ти за любезния отговор.
Аз феновете ги разбирам защо творят. Не разбирам Енгин, защо не им отговаря. Избрал си е професия, която не може да съществува без зрители, а не прави нищо, за да контактува с тях. Мое убеждение е, че това е част от професионалните му задължения. Актьорът може да няма потребност от феновете си, но е длъжен да помни за тях, да се съобразява със своята популярност. Това понякога е тежко бреме, но е цената на славата. По принуда, от куртоазия, от финансови съображения - каквото и да е, но не бива да оставя без отговор любовта на почитателите си.

Наистина не разбирам, защо, за да оправдаем любимия  актьор, трябва да отхвърляме очевидни неща.

Както беше така добре информирана да отбележиш, занимавам се с музика и знам какво значи досег с публиката. Но дори да отхвърлим моя опит, има предостатъчно авторитети, които са писали и изказвали по въпроса.

Много се колебах  да отговоря ли или не, защото като както виждам, другите момичета също са го направили. Но определено не желая да оставям нещата недоизяснени.

ValentinaP,
Скрит текст:
Както сама отбеляза, добре съм осведомена, включително за някои моменти, които явно на теб са ти убягнали.
Енгин поддържа лична връзка с турските си фенове, участници в дарителската кампания Лосев.
Самият той е сред постоянните дарители. Миналогодишната среща на Енгин с фенове, избрани представители от тези дарители, се е състояла на 24 октомври и тогава са направени не само снимки, но и кратко видео, в което Енгин изказва своята благодарност на феновете си за тяхната лоялност и подкрепа.
Тази година също се  организира подобна среща, но още не е насрочена конкретна дата. Със събраните средства  се планира да бъде закупено болнично обзавеждане, а на вратата на стаята да бъде поставена табелка, че обзавеждането е дарение от феновете на Енгин Акюрек за рожденния му ден.  Поздрави от такъв характер действително заслужават отговор и аз предполагам, че отново ще има  благодарствено видео и снимки.

Valentina, смятам, че не е редно да говориш прибързано. А има и още нещо - личната неосведоменост не е повод за гордост. И ако на тази база упорито започнат да се изказват НЕВЕРНИ ТВЪРДЕНИЯ, това може да се оприличи на КЛЕВЕТА!

Ще сложа разказа на една приятелка от фейса, участвала лично в миналогодишната среща, въпреки че съм убедена, че повечето от момичетата в този форум вече са го чели. Ще го сложа  в спойлер, че е доста дълго, нека  да си го припомним  Heart Eyes

Серабико /Макбулле/, https://www.facebook.com/serabiko, разказва за срещата:

Скрит текст:
"Както знаете, ние направихме дарение за кампанията ЛОСЕВ, по случай рождения ден на Енгин Акюрек.
В 18 часа на 24 октомври имахме среща с Енгин на снимачната площадка в Бебек. Донесохме за подарък торта и дръвче в саксия с предмети от МСП. В 18 ч. ние пристигнахме в район Бебек на снимачната площадка.Поздравиха ни и ни поведоха нагоре (по стълбите на вилата), там ни посрещна г-жа Йозлем Дурак.
Енгин беше в градината и говореше по мобилния си телефон; когато ни видя, направи жест за „добре дошли”. Преведоха ни през двора до него. Енгин се приближи и поздрави с ръкостискане всяка от нас.
Ние много се вълнувахме, разбира се Енгин и г-жа Йозлем Дурак усетиха нашето вълнение, но им беше приятно.
Г-жа Йозлем ни каза, че това, което сме се заели да направим, е много благородно дело – да съберем средства за децата, болни от левкемия. Енгин се съгласи с нея, каза че това е забележителен проект и е чудесно, че така ще помогнем на децата. Добави, че той се гордее, че има лично участие в тази кампания (не мога да кажа, че това са дословно неговите думи, но смисълът е такъв).
След това заговорихме за различни други благотворителни акции, проведени през последните години. Енгин попита за нашата акция от предходната година, „Посади дърво” и дали са пораснали вече дръвчетата, при което направи един много мил жест с ръка.
Отговорихме, че горичката си е негова и той винаги може да отиде и да я види с очите си. После му напомнихме за акцията с библиотеката, а той помнеше името на училището: „Училището се нарича „19-и май”, нали?” В този момент г-жа Башак и г-жа Йозлем ни попитаха дали желаем нещо за пиене, а ние от вълнение дори не можахме да отговорим, тогава Енгин поръча чай за себе си и за нас. Г-жа Башак настоя за шоколад, но Енгин се отказа от него, въпреки, че той самият не се нуждае от никаква диета – доста е слаб и изглежда в отлична форма, без шкембе и т.н.
След това той ни попита дали гледаме сериала КПА и какво е мнението ни, в отговор ние попитахме честно ли иска да му отговорим, а той: „Разбира се, че искам”. Казахме му за някои от забелязаните от нас грешки, за проблемите със звука, той отвърна, че те са заради вятъра при снимките навън. А когато ние казахме, че рекламата на новите епизоди е лоша, той ни отговори, че рекламите винаги са лоши. После говорихме за художествената режисура, а г-жа Йозлем каза, че те са в течение на тези неща. Енгин добави, че снимките на първите серии от втория сезон са били много трудни, но можем да бъдем уверени, че по-нататък всичко ще бъде направено по-добре.
Попита ни с какво се занимаваме в личния ни живот. Говори със всяка от нас поотделно, а когато две от нас казаха, че са студентки по право, той вметна: „Значи вие гледате сериала от друг ъгъл”, а ние отговорихме „да, и в сериала има юридически грешки”, на което той отговори: „Да, така е, но сериалът е сложна история, ние се стараем да свеждаме грешките до минимум, защото да се снима криминална и любовна история едновременно е доста сложно.”
По-нататък той доста дълго говори за това, че подобни примери са малко в турската кинематография, че обикновено сериалите са или само любовни, или само криминални. После ние му казахме, че имаме още един подарък за него и му подадохме макета на градината на Тек от ВКЕМ. Той много хареса подаръка, разопакова го, зарадва му се и каза, че е много интересен. Двамата с г-жа Йозлем го разгледаха в детайли и благодариха.
След това продължихме да разговаряме и ние му казахме, че той има много фенове, както и че ние, неговите фенове вече се познаваме помежду си и общуваме като едно членове на едно семейство. Той ни изслуша усмихнат, със сияещи очи, каза, че това му е изключително приятно и си личеше, че е така. Г-жа Йозлем добави, че вероятно сме били сърдити за дългото мълчание от тяхна страна. Ние отговорихме, че не сме се сърдили, но е имало време, в което сме били доста обезверени.
Изобщо атмосферата беше много дружелюбна. Например, Енгин попита: „А какви са отношенията ви с г-жа Йозлем?” Ние се разсмяхме, а г-жа Йозлем с усмивка каза: „Феновете не ме обичат много, нали? Кой ли обича мениджърите!” Тук всички се засмяхме.
След това Енгин каза: „Аз напълно сериозно искам да ви попитам нещо, което не разбирам. Аз почти не използвам социалните мрежи, вие откъде научавате всичко за мен?”
Той зададе този въпрос по много мил начин, а ние му разказахме какво се случва в Туитър. Г-жа Йозлем и Енгин се разсмяха и това беше един много забавен момент.
После г-жа Йозлем предложи всички да се снимаме за спомен, г-н Шинаси ни снима всички на място, после поединично, а г-жа Йозлем го помоли после той да ни изпрати снимките.
Една от нас, на име Мерве, помоли да заснемем видео заради всички, които са се включили с парични дарения в акция Лосев, за всички които искат да видят Енгин. Нещо, като послание от него, че това е нещо, което много фенове чакат.
Уговорихме Енгин да направим видеото, г-жа Йозлем ни попита: „Ако се каже „фенове от целия свят”, правилно ли ще е”, ние отговорихме, че наистина е така, после направихме видеозаписа, който видяхте.
След това, докато си говорехме помежду си дали да не си направим селфи, Енгин ни чу и каза: „Хайде, снимайте”. Ние и без това не бяхме на себе си от вълнение, но когато той каза: „Моите ръце са дълги, нека аз да снимам”, беше тоооолкова страхотно... и ето че направихме селфи.
И още, по време на разговора, когато той ни попита дали ни е харесал филма, а когато г-жа Йозлем ни попита за това дали не се сърдим за дългото мълчание, Енгин каза, че вече е говорил в репортаж за това, че е актьор и предпочита да говори предимно за работата си.
После ги попитахме дали може Енгин да духне свещите на тортата, която донесохме, г-жа Йозлем отговори: „Разбира се, че да”. Донесоха тортата, Енгин духна свещичките, а ние му обърнахме внимание на посвещението, че 12 октомври е нашето чудо. Той ни обясни, че никак не го бива със социалните мрежи, че няма практика от работата с тях. Г-жа Йозлем каза: Да, ти изобщо не ги разбираш, затова аз стоя в Туитър (имаше предвид своя акаунт artistanbul). Той хапна от тортата, която бяхме донесли, каза: „Ммммм вкусно” и настоя и ние да си вземем от нея. И отново беше ужасно мил.
След това ни каза, че сме попаднали вече в пиковите часове и сигурно ще хванем задръстванията, попита всяка от нас къде живее.
Приятели, честно, искам да кажа, че Енгин е много дружелюбен, много сърдечен човек. Въпреки огромната си популярност, той не се е възгордял. В разговор е така внимателен и възпитан, че това не може да не впечатли събеседника.
Невъзможно е да предам с думи какъв е той. Искам да кажа още нещо: тембърът на гласа му не прилича на гласовете на нито един от показаните от него герои, той разговаря спокойно и уравновесено, не прилича нито на Йомер, нито на Керим, нито на Мустафа, нито на Кадир, нито на Тек. Тонът му е съвсем различен. Ние наистина се гордеем с това, че сме негови фенове.
Още: на Енгин му харесват всичките ни проекти, но особено се зарадва на проекта за помощ на децата, болни от левкемия, на това, че ще им подарим радост и за това, че и той лично има участие в него.
Дойде време да си тръгваме, той се сбогува с всяка от нас поотделно, прегърна ни и ни целуна за довиждане и това беше един вълнуващ момент! После г-жа Йозлем също ни целуна за довиждане.
Изпратиха ни до долу, а ние трябва да кажем, че г-жа Йозлем е много хубав човек, тя прояви голямо внимание към нас, въпреки, че програмата за снимки е много натоварена и да се отдели време за разговор с нас е било много трудно. Тя е добра и мила жена. В началото на срещата беше малко притеснена, но след като се запознахме, се успокои. Въпреки че ние се бяхме приготвили да си вземем довиждане с ръкостискане, те искрено ни прегърнаха и целунаха и помолиха да предадем на всички огромен привет.
И докато правехме селфи, тя отбеляза: „Браво, успяхте дори Енгин да уговорите за това”, а ние и казахме, че сме виждали, че той вече го е правил и преди, тогава тя погледна към него и учудено възкликна: "Ах, ти, Енгин!" и двамата се разсмяха. Всъщност, първото селфи направи Енгин, но не успя да вмести всички в кадъра и изобщо да се направи селфи беше трудно, затова г-н Шинаси ни снима, а Енгин протегна ръка сякаш той го прави"

А това е "селфито" от срещата Simple Smile

[/quote]

Juls1 Hug bouquet  Благодаря ти   newsm51 newsm51

Последна редакция: сб, 17 окт 2015, 17:16 от Goni

# 643

Как да не го обичаш? newsm51

# 644
  • Пловдив

https://www.facebook.com/FatmagulBand/videos/491084381073364/

Видео от бразилските фенове - можем да чуем гласът на дубльора на Енгин/Керим. Тук Енгин казва 5 пъти "Фатмагюл" и в оригинала знаем - с 5 различни нюанса.

Общи условия

Активация на акаунт