Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 42 016
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Еми не само за мушамите. А каретата над телевизорите? Сега с тия нови плазми кво правим с чеиза на баба?  ooooh!

Какви са пък сега тези карета  Shocked

П.П. Темата направо ме депресира, вече втора дума нямам идея какво означава  Tired
Стига си ме разсмивала и ти  Whistling

Каренцата са онези плетени на една кука триъгълни, овални, кръгли и ромбовидни покривчици ,които се слагат на телевизора или на масичка с телефон примерно.  Mr. Green

ТОВА НЕ Е КАРЕ.  Naughty

Ма мола ви съ! Защо обърквате хората? Това са мильонца!  Laughing Каренцата са шити на етамин или Панама с конци. Мильонцата са плетени на една кукичка.

# 616
  • тук-там
Аз нямам спомен да съм имала килими някога. В спалнята си бях сложила един рошав кожен килим, и то защото ми го бяха подарили, иначе не бих си купила. След първото чистене го сгънах и до там беше. Виж в баните имам.  Mr. Green

В баните  и аз имам - там ходя боса - няма как. Laughing  В тази за гости - те.  Naughty
Харесвам в дневната да има нещо на земята. Някак по-уютно стои, пък и помещението е голямо и...не върви без. 5-6 малки шагита решиха проблема - местя ги както ми е кеф, различен цвят са и ....се перат супер лесно.

На мен без килим не ми е комфортно, чехлите ми тропат по ламината като в офиса Simple Smile

Купи си от тези без пухчета - чехли - не тропат толкова - и си смени подложката на ламината. Peace Най-добре целия, ако ти е важно....

# 617
За вашите мушами не знам, но съм била в домове, в които мушамата е толкова мръсна, че кърпата с коята се забърсва става черна от едно минаване
Там слагаха и немити зеленчуци, после сурово месо, после сготвена храна или режеха мезета, без да измият преди това повърхността
Гнус и половина

Ох, ама и ти .Само гнусотии описваш . Първо беше опик...а и о...ата тоалетна , ужасната спалня на гости у роднини , след това  мръсните подове със залепващите се чорапи ,а сега и това с кухнята .

Да ти имам и контактите и средата . Пише къде си ,да не се излъжем да идем нататък някой ден . ooooh!

Оооо Софи , у наше село така им казваме на тези на едната кука -каренца, ама виж  това 'мильонца' никога не съм го и чувала . А сега  hahaha

А кувертюра имали ли сте на леглото ? Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 22:15 от Анонимен

# 618
Скрит текст:
Ирайн, всъщност хич не  е хигиенично на вестник да се храни човек, кой знае къде се е търкалял този вестник, едва ли го е правел заради лудост на тема чистота.  newsm78
Ако не е разтварян вътрешните страници на вестника са почти стерилни. Не се будалкам. Не знам дали сте запознати с технологията на печатане на вестници, но там не участва човешка ръка, има високи температури, всичко е автоматизирано и излизат горе-долу стерилни. Както е сгънат вестника се опира на външните страници, та вътрешните са чисти.

Хич не съм се замисляла, права си, разбира се. Peace
Но всъщност едва ли някой се храни върху новия вестник, по-скоро върху стари такива, вероятно тези за хранене са в прибрани на чисто в някое чекмедже на бюфета, моите са натъпкани в коша за дърва, само с тях мога да разпаля камината, хич не се справям с онези спиртни кубчета.

Кувертюрки на вилата имам, пачуърк, обожавам ги, на големи, цветни квадрати.

# 619
Това е образно казано hahaha, килимът ми създава топлина и уют, домашна топла обстановка...не голи подове...като стол за хранене

# 620
С тези кални обувки, мокроти и всякаква гняс наистина ме учудвате....
Ми съберете по 10 лв на вход и си купете една машина за почистване на обувки. По-груба изтривалка на входа, машинка, докато мине през асансьора или стълбището, изтривалка и на вратата и...тоя боклук с лепило трябва да е за да се залепи на безценния ви килим.
Не, че не влиза мръсотия, ама чак кал, подгизнало и ...езерца.... newsm78

Не става, фен съм на обувки с яки грайфери, не помагат машини и изтривалки...
Но не ми е проблем, аз и с палто не стоя вътре, връхните дрехи и обувки ги ползвам само навън, така че не ми е проблем  Simple Smile

# 621
За вашите мушами не знам, но съм била в домове, в които мушамата е толкова мръсна, че кърпата с коята се забърсва става черна от едно минаване
Там слагаха и немити зеленчуци, после сурово месо, после сготвена храна или режеха мезета, без да измият преди това повърхността
Гнус и половина

Ох, ама и ти .Само гнусотии описваш . Първо беше опик...а и о...ата тоалетна , ужасната спалня на гости у роднини , след това  мръсните подове със залепващите се чорапи ,а сега и това с кухнята .

Да ти имам и контактите и средата . Пише къде си ,да не се излъжем да идем нататък някой ден . ooooh!

Оооо Софи , у наше село така им казваме на тези на едната кука -каренца, ама виж  това 'мильонца' никога не съм го и чувала . А сега  hahaha

А кувертюра имали ли сте на леглото ? Simple Smile

Баба ми имаше на ореховата си спалня. Отдолу слагаше копринено-сатенен жълт "чаршаф" и отгоре кувертюрата. И специалната възглавница с кадифе и дантела. Много беше стилна баба ми.  Grinning и ку(о)вьорче имаше на стената, с едни лъвове, но беше в друга стая. А в кухнята имаше натюрморт. Класика!  Laughing

# 622
Леле, явно такава е била модата и моята бабка имаше сатен, бледа праскова и отгоре кувертюра, и голяма кадифена възглаеница, много ми харесваше у баба... Grinning

# 623

Хич не съм се замисляла, права си, разбира се. Peace
Но всъщност едва ли някой се храни върху новия вестник, по-скоро върху стари такива, вероятно тези за хранене са в прибрани на чисто в някое чекмедже на бюфета, моите са натъпкани в коша за дърва, само с тях мога да разпаля камината, хич не се справям с онези спиртни кубчета.

Кувертюрки на вилата имам, пачуърк, обожавам ги, на големи, цветни квадрати.
И аз имам кувертюра пачуърк-и аз ги обожавам.
А камината се разпалва чудесно освен с вестник и с картонените рула на тоалетната хартия..  Grinning

# 624
  • тук-там
Скрит текст:
С тези кални обувки, мокроти и всякаква гняс наистина ме учудвате....
Ми съберете по 10 лв на вход и си купете една машина за почистване на обувки. По-груба изтривалка на входа, машинка, докато мине през асансьора или стълбището, изтривалка и на вратата и...тоя боклук с лепило трябва да е за да се залепи на безценния ви килим.
Не, че не влиза мръсотия, ама чак кал, подгизнало и ...езерца.... newsm78

Не става, фен съм на обувки с яки грайфери, не помагат машини и изтривалки...
Но не ми е проблем, аз и с палто не стоя вътре, връхните дрехи и обувки ги ползвам само навън, така че не ми е проблем  Simple Smile

Е, и аз не си стоя с обувките вкъщи  ooooh!  Въпросът бяха гостите....Които обикновено идват с транспорт до вас, т.е. до нас.  Чак пък с кубинките да тръгнат.  newsm78 Че и да ги изцапат за 10-15 м. Квартали всякакви, де!  Peace Може във входа да ги омърлят и повече, отколкото навън.

# 625
Май бабите ни са имали сходни вкусове и стилистика .

Значи тази тема за пореден път ми доказа неоспорими истини ; че съм селянка/ ориенталка, зная архаични думи и турцизми  и че съдя за хората по домовете им . Яко  Naughty

# 626
Селянка или не мръсотия в къщи не мога да търпя...детето често ходи босо и после хоп на леглото или по диваните...няма да качва всички улични мръсотии там... Sick

# 627
Е, и аз не си стоя с обувките вкъщи  ooooh!  Въпросът бяха гостите....Които обикновено идват с транспорт до вас, т.е. до нас.  Чак пък с кубинките да тръгнат.  newsm78 Че и да ги изцапат за 10-15 м. Квартали всякакви, де!  Peace Може във входа да ги омърлят и повече, отколкото навън.

За мен говорех, че не ми е проблем да си събуя обувките, когато съм на гости, много по-уютно ми е, без значение с каква обувка съм отишла Simple Smile тези на гостите ми не ги заглеждам, не знам точно какви носят. Просто домовете ги усещам по един начин, а заведения, ресторанти, хотели и подобни - по друг.
Иначе е чисто във входа ни като вътре в апартаментите, чистачката зимата чисти всеки ден, както и пред и зад сградата, чисто е, но явно и разходките на домашните любимци из тревните площи оказват влияние за разнасянето на кал, а тях си ги къпят вкъщи, не пред входа...

# 628
Скрит текст:
И аз имам кувертюра пачуърк-и аз ги обожавам.
А камината се разпалва чудесно освен с вестник и с картонените рула на тоалетната хартия..  Grinning

И с шишарки.  Peace

# 629
  • тук-там

Ох, ще си спорим излишно.... ooooh!
Като се събуеш, какво точно обуваш или даваш по чорапки.  И какво значи уютно на гости. Уютното е в къщи.  Peace
Отиваш - виждате се - ако има  - ядете, пиете и ...обратно.
Ако пък много се "взживеете" в гостито - викаш Пенка два дни по-рано - или ти влизаш в ролята на Пенка и...така.
Сега, ако си ходите през ден по къщите - друг въпрос, нали.... Щото и Пенка си има график.
За един два пъти в месеца....става.

Обувките, килимите и мушамите ги разчепкахме...

Кажете за прането. Случва ли ви се да видите простор"че"  с гащи и чорапи по него....
Уж,  сбутано в ъгъла, ама ...

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 23:21 от Wild_rabbit

Общи условия

Активация на акаунт