БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 51 943
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна, Пловдив
  • Мнения: 1 173
Благодаря на всички за отговорите за черния дроб! Засега ще го замразя, но си запазих рецептите за следващия път. Hug

# 181
  • Мнения: 9 475
Тайната да не омажете кухнята си в прекрасен цвят каква е Simple Smile
 

като пъхнеш купата с рендето в голяма торба и така стържеш, в торбата  Mr. Green факт. Ако е бьорнер, не омазва толкова, но аз си карам със старото, онов а рядко го вадя.
За мен разликата в салатата червено цвекло с лимонов сок и червено цвекло с оцет е голяма. Само с лимон я ядем, не ми харесва с оцета, в различни дни слагам различни добавки - моркова е задължителен и 2-3 скилидки чесън, а другите малко зеле, гулия, ябълка са понякога.

# 182
  • София
  • Мнения: 12 228
Каква е тайната на пилешките дробчета по заведенията? Едни такива простички без лук или друго. Само с червен пипер и сол. Все стават едни воднисти и не мога да ги направя същите.
Задушавам ги в йена + повечко масло + зърна черен пипер+ сол + малко водичка и мятам във фурната. Изпичам ги докато останат на мазнина. После направо се топят. Предварително добре ги почиствам, ако има случайно някъде залепнало парченце жлъчка.

# 183
  • под тепетата
  • Мнения: 11 235
Да не забравяме пепчовите кореноплодни! С млечно -майонезено-чесново сосче мога сама да изям плика  Embarassed
  http://pep-4o.blogspot.bg/2014/02/blog-post.html

# 184
  • Мнения: X
 bouquet Благодаря Пепчо и Биляна  bouquet
 В този ред на мисли пъщърнак откъде мога да намеря пресен - Кауфланд или Била ?

# 185
  • под тепетата
  • Мнения: 11 235
И по пазарите. Аз държа и в малки пликчета във фризера за супи. Откакто почнахме да правим пюрета за внучето преди 2-3 години, преоткрих този зеленчук. Много ми хареса мекия му вкус.

# 186
  • Sofia
  • Мнения: 29 229
Аз не усещам никакъв вкус в него,купувала съм пресен и сушен и не забелязвам нещо уникално в ястията Thinking

# 187
  • под тепетата
  • Мнения: 11 235
Не говоря за уникален. Просто сравнявайки го с целината е много по-мек . Много ми хареса  на пюре за детето + картоф, морков. А и детето го хареса.

# 188
  • Мнения: 22 867
Майка дори две години вече сади пащърнак, тазгодишния още не сме го извадили. Не знам какъв аромат има, но всички отбелязват, че манджите стават по-вкусни с него. Така се и майтапим вкъщи, че има вкусен вкус. Simple Smile Иначе нарязвам в пликчета и във фризера, почти на всичко го слагам май. Peace

# 189
  • Мнения: 18 940
Точно затова не се занимавам с това цвекло - все едно съм клала някой - омазва навред.
 Идея как да се премахне вкуса на пръст - бланширате ли го - какво правите.

Вярно, че цапа, но се измива само с вода....никаква драма не е, споко  Peace
Вкусът на пръст се убива със 1-2 стръка зелен лук или 1-2 скилидки чесън. Пробвайте, много вкусно става, снощи правих, обожаваме такава салата- цвекло, моркови, ряпа, понякога ябълка и лук или чесън. Пробвах с лимонов сок, но хич не ми е по вкуса, с оцет най- си я обичам, особено балсамов  Crazy

# 190
  • Мнения: 765
Преди 2-3 дена купих бутер тесто,охладено.Има още месец срок на годност,указан на опаковката,но пакета се е издул.Така го купих.Мисля си,че се е развалило,въпреки срока на годност.И какъв е този дълъг срок на охладено бутер тесто?Как мислите?Дали става за ядене?

# 191
  • Добрич
  • Мнения: 6 255
Можеш да го отвориш и да видиш как мирише. Ако всичко друго му е наред, по аромата можеш да прецениш дали да го ползваш.

Последна редакция: пн, 26 окт 2015, 18:33 от Вела

# 192
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Ако мирише и лепне, не става за консумация.

# 193
  • Мнения: 765
Благодаря!

# 194
  • Мнения: X
Аз сготвих обикновена доматена манджичка с ориз по рецепта от детската кухня. Върви с бабек и хубаво узряло сирене.
ММ си облиза пръстите.

Общи условия

Активация на акаунт