БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 51 944
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
Цвекло, аз печа цели глави във фурната,не ги беля,само измити и най-долу за поне 20 мин,според размера,после се белят лесно като печен картоф,стават приятно сладки и никак не мирише. Режа и правя всякакви салати,добавям копър,марула,сладка царевица,всякакви зеленчуци вървят.

# 196
  • София
  • Мнения: 31 415
Благодаря ви много! bouquet

Dombi, не мога да отворя "Френски сладкиш с круши и маслена коричка". Виждам съставките, но не и стъпките за приготвяне. Blush
http://mousseofcoloursanddreams.blogspot.co.uk/2014/12/blog-post_34.html

Това чудо го изядохме за часове.
Благодаря! Peace

# 197
  • Мнения: X
Аз днес ходих да купя пащърнак, че ще пека зеленчуци с него.
Само исках да питам, бременна жена може ли да яде пащърнак? newsm78

# 198
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
gerda1 Морков,целина ,ако може да ядеш без проблем,защо да е пречка пащърнака?

# 199
  • Мнения: 22 867

Само исках да питам, бременна жена може ли да яде пащърнак? newsm78

Една от ползите му:

Цитат
Пащърнакът е богат на фолиева киселина и витамин B9. Те помагат на жените, които страдат от загуба на кръв, предменструален синдром или анемия, както и за подсилване на организма при бременност. Яденето на пащърнак помага да се намали риска от вродени дефекти при бебетата.

Нормален зеленчук си е, хапвай го без притеснения. Peace

# 200
  • София
  • Мнения: 12 228
Аз днес ходих да купя пащърнак, че ще пека зеленчуци с него.
Само исках да питам, бременна жена може ли да яде пащърнак? newsm78
Разбира се, той точно затова се предпочита за храна на бебетата, защото не дава никакви алергични реакции.

# 201
  • Мнения: 9 475
Майка дори две години вече сади пащърнак, тазгодишния още не сме го извадили. Не знам какъв аромат има, но всички отбелязват, че манджите стават по-вкусни с него. Така се и майтапим вкъщи, че има вкусен вкус. Simple Smile Иначе нарязвам в пликчета и във фризера, почти на всичко го слагам май. Peace

изобщо не мога да сравнявам купения с домашния, който произведох. Имам половин  чекмедже замразен, една торба изсушен и  всяка яхния или супа определено е по-вкусна с него. И няма много общо с оня, който купувах от Билата, гледан явно да става бързо. Както ме посъветва приятелка, от която за пръв път опитах домашен, стоя в земята и расна, на големи  newsm78 глави не може да се каже, коренища, а този, който се продава е основно малък.  До тук поне обаче открих два вида - единия е с топчести корени, другия е дълъг, като морков. Аз случих на втория  Mr. Green и голямо подскачане на лопатата падна, докато го вадя.

# 202
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
Цвеклото може да се направи и на сок (със сокоизтисквачка) заедно с моркови и ябълка. Изключително полезно и вкусно е. За неутрализиране на вкуса на пръст сложете малко парченце пресен джинджифил. Peace

# 203
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
В темата за смутита мацките съветват да се накисне за една нощ цвеклото във вода с изцеден лимон, за да се убие вкуса на почва. На смутита си го пият, че на салата ли няма да става за ядене Simple Smile

# 204
  • Мнения: 8 473
Аз днес ходих да купя пащърнак, че ще пека зеленчуци с него.
Само исках да питам, бременна жена може ли да яде пащърнак? newsm78
Както са писали и другите, може да се консумир от бременни. Peace Бих допълнила като съвет - измий го много добре и обели (за предпазване от разни болести). Всъщност тази обработка се налага и при другите кореноплоднни. Peace

# 205
  • На ръба..
  • Мнения: 2 189
Имам телешко в нас от шол и се чудя дали ако ги приготвя, както си приготвям свинските пържоли ще се получат нещата. Олио или зехтин, сол, червен пипер, черен пипер и в тавата с малко водичка. Притеснявам се месото да не стане много сухо.
Имам и друг проблем с какво мога да начукам пържолите като нямам такова чукче...  Whistling

# 206
  • Sofia
  • Мнения: 29 229

Имам и друг проблем с какво мога да начукам пържолите като нямам такова чукче...  Whistling
с някакъв тежък нечуплив предмет....може със страничната част на дървена дъска с дръжка

# 207
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
С точилката също става. Ако имаш канче или по-малка тенджерка, също би се получило

# 208
  • На ръба..
  • Мнения: 2 189
Да, за точилка и тенджера не се сетих, благодаря ви...

# 209
  • Мнения: 58
Аз днес ходих да купя пащърнак, че ще пека зеленчуци с него.
Само исках да питам, бременна жена може ли да яде пащърнак? newsm78
Пащърнака е много вкусен ако се намаже с малко мед, за да се карамелизира при запичането във фурната. Аз първо го бланширам с малко мед в микровълновата печка (без вода) и след това го запичам. Така глазирам и моркови, ако не са много вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт