В момента чета...42

• 64 142
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • somewhere over the rainbow
Започвам "Не без дъщеря ми" - по някаква причина съм я пропускала до сега.

# 271
Да споделя, че "Изкушение" на Дъглас Кенеди ми харесва - "върви" леко, в същото време - атрактивно, има и послания. Не е връх на литературата, но пък ме зарадва срещата с автора на фестивала "Синелибри", както и филмът му "Живот назаем". Доста.

# 272
Най-после и аз да довърша книга и да се отчета. Приключих "Разбойници", директно си копвам ревюто от GR тук:

Солидна тухла, насочена главно към феновете на фентъзито, макар че в нея има и няколко разказа от други жанрове. Прочетох я, защото изпитвах известна носталгия по времето, когато чакахме с истински трепет следващата книга от „Хрониките на Амбър” или „Колелото на времето”. Но установих, че любовта ми към фентъзито леко е изтляла. Като цяло разказите, които най-много ми допаднаха в сборника, не бяха в този жанр.

Най-любима без изненада за мен се оказа смазващата история на Джилиан Флин „Какво работиш?” – тежка, влизаща като юмрук в зъбите, с типичния за нея морбиден хумор, който така ми импонира на душицата. С невероятно як край, който те кара да се съмнаяваш в собствените си възприятия и без грам класически фентъзи елементи. Смятам че Стивън Кинг би се гордял с подобен сюжет.

След това в личната ми класация се нарежда декадентско-холивудската нарко сага на Уолтър Джон Уилямс „Диаманти от текила”. Сюжет в стил Гай Ричи, просто си представях Бенисио Дел Торо в ролята на нарко боса. Определено разказ-диамант.

И на трето място на почетната стълбичка се нареди един класически фентъзи разказ, написан по всички златни правила на жанра – „Една година и един ден в Терадан” на Скот Линч. Явно в закоравялото ми сърце на бивш жанров фен е останало някое слабо местенце, в което тази чудна история се намести веднага и напълно естествено.

Като цяло обаче останалите разкази не ме грабнаха особено, а имаше няколко, на които откровено умрях от скука. Включително творбата на титаничния съвременен крал на масовото фентъзи Джордж Р. Р. Мартин. Съзнавам че сигурно върша същинско богохулство, но неговата изсмукана от пръстите история от света на „Песен за огън и лед” ми беше един от най-досадните разкази в целия сборник. Още една причина да отложа във времето четенето на тази сага (поне докато авторът не я завърши благополучно) и да си запям с кеф екранизацията на HBO.

Нийл Геймън, от който също очаквах много, за да се реша най-после да посегна към творчеството му, също не ми даде достатъчно основание да го направя.

Като цяло мнението ми е, че „Разбойници” е средно ниво компилация, разчитаща разбира се на името особено на единия си съставител, която ще е интересна най-вече на жанровите фенове.

Междувременно започнах трилъра "Черен понеделник" на Ники Френч. Доста време я заглеждах тази книга и накрая си я взех. Към средата съм и за сега клоня към 3 звезди, малко по-мудна ми е, отколкото ми харесва, но да видим, има още цели 200 страници, в които да стане някой неочакван обрат и да си подобря мнението.
Благодаря много за ревюто!Аз си поръчах Разбойници от намалението на Сиела.Сега довършвам Бъдеще и нямам търпение да започна Разбойници.после и аз ще изкажа мнение

# 273

Копирам си поста от друга тема Simple Smile))
Имам близка приятелка, чиято свекърва е чела само тази книга. На около 70 е. И като се срещнем (това се случва макс 1 път годишно) все ме пита дали съм я чела. Винаги отговарям с НЕ но скоро ще я подхвана Laughing Почва се един дълъг преразказ на книгата, като след първите няколко изречени, тя е обляна в сълзи и буквално грачи... 35 35 35

# 274

Копирам си поста от друга тема Simple Smile))
Имам близка приятелка, чиято свекърва е чела само тази книга. На около 70 е. И като се срещнем (това се случва макс 1 път годишно) все ме пита дали съм я чела. Винаги отговарям с НЕ но скоро ще я подхвана Laughing Почва се един дълъг преразказ на книгата, като след първите няколко изречени, тя е обляна в сълзи и буквално грачи... 35 35 35

Сега излезе и продължението от дъщерята, но не съм я чела. https://www.helikon.bg/books/76/-%D0%9D%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D0%B5 … D0%B0_197173.html

# 275
Приключих "Десет малки негърчета" на Агата Кристи и започнах "Бележникът на един консул" на Пол Теру.

# 276
Завърших Принцеса Султана - животът продължава. Не беше това, което очаквах. Живота на богата жена с кралска кръв не ми беше толкова интересен колкото на други жени от народа, разказван в други книги.

Започвам трета и последна част от поредицата за Ордена на сангвинистите.  smile3508

# 277
Феноменът Царичина - полк. Цветко Кънев

# 278
  • София
"Човекът, който не беше убиец" страхотна, динамична, изненадваща до последната страница. Ще чакам с нетърпение следващата история със Себастиан Бергман.

# 279
Нещо ме мъчи тази Книжарничка, още малко ще й дам шанс и май ще я зарежа Rolling Eyes

# 280
  • София
"Човекът, който не беше убиец" страхотна, динамична, изненадваща до последната страница. Ще чакам с нетърпение следващата история със Себастиан Бергман.
Мернах някъде, че ще е скоро, обаче къде го прочетох - нямам идея  ooooh!. Ера имат ФБ страница и ще взема да ги питам, защото и аз харесвам как върви историята.

# 281
  • Варна
Нещо ме мъчи тази Книжарничка, още малко ще й дам шанс и май ще я зарежа Rolling Eyes

Доста глуповата и посредствена книжка е.
Сюжет като от семейните филмчета, които даваха на времето по Hallmark; стил - също така стойностен.

# 282
Гигич за Книжарничката на острова ли говориш? В момента я чета и се забавлявам страшно много. Тръгна ми малко трудно, но пък сега не ми се оставя. Аз не я намирам за плоска и повърхностна, напротив - впечатлена съм от тънкия хумор, остроумните разговори и липсата на излишни описания Peace
Но това са впечатленията ми досега, на половината съм, дано не се разочаровам впоследствие.

# 283
Последно прочетох Островът на изгубените на Мелиса де ла Круз -много приятна книга или по-скоро детска приказка ,която ме плени с нейната простота и детска чистота и онази скрита поука , която се крие именно в детските приказки Simple Smile
Чета си и Сблъсък на крале -Дж.Р.Р. Мартин  влюбих се в поредицата , но си я чета бавно и  и се наслаждавам Simple Smile

# 284
Да, Кости, за нея говоря.
Ще я помъча още малко и заради твоето мнение, щото знам, че имаме сходни вкусове  Hug

Общи условия

Активация на акаунт