В момента чета...42

• 64 144
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • Ямбол
Какви са тези заглавия в последно време? Някакви дълги сложносъставни изречения. Като ги видя и автоматично си слагам спирачки и ми се струва, че ще е много глупава книгата. Някаква нова мода ли ще да е?

# 286
  • Germany
Извинявам се, ако питането ми е неуместно, но някой чел ли е "Власт и съпротива" на Илия Троянов? Днес съвсем случайно попаднах на нея в немска книжарница, изложена сред бестселърите на месеца. И тъй като ми направи впечатление и българскотото име грабна вниманието ми, а не познавам автора. Ще съм благодарна, ако някой има повече впечатления.
http://www.dw.com/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8A% … %D0%B5/a-18731353
http://www.ploshtadslaveikov.com/novata-kniga-na-iliya-troyanov- … skoezichen-roman/
И за да не съм спам, чета нова страхотна история от Гийом Мюсо и пак е стиснал сърцето ми - http://www.piper.de/buecher/eine-himmlische-begegnung-isbn-978-3-492-30490-0
Небесна среща може би Thinking

# 287
Гигова, аз я четох през лятото, имах по-големи очаквания или по-скоро различни, затова и при мен началото беше странно, но аз рядко зарязвам книги и не съжалявам, че си я дочетох, гледам даже, че съм й дала 4 звездички.. Докосна ме отношението, любовта към книгите и отражението в живота и не само.. Аз също съм забелязала, че с теб и Kosty имаме сходни вкусове. Wink Heart Eyes

# 288
Довечера смятам да започна :

# 289
Приключих "Бежанци". Прекрасна книга. Аз не мога така професионално да говоря за книгите,
както с лекота го правят много съфорумки.
Мога само да кажа, че книгата е съставена от плеяда образи, ярки и разтърсващи съдби, които могат да те разчувстват. Съдбата на много хора принудени да напуснат Беломорска тракия ти става близка.
Това е книга, от която може да бъда направен много хубав филм.

# 290
Прочетох Горчив шоколад на Кевин Алън Милн. Хареса ми, лека непретенциозна и същевременно има една интрига, която ангажира вниманието.
Започвам Време да убиваш на Джон Гришам, първа среща с автора.

# 291
  • гр.Варна
В момента"Ловецът на хвърчила". След нея мисля да прочета "Играта на Джерълд" от Стивън Кинг.

# 292
Избрах си това:

# 293

Ще ми интересно да чуя мнения, книгата е култова, но не съм я чела. Гледах филма, който не беше лош, но не и нещо особено. Книгата сигурно е доста по-различна.

# 294
Аз нямам нищо против да дам мнение, обаче не съм от тези, които с лекота си го изразяват.
Поне ще опитам. Simple Smile

# 295
  • Пловдив
Започвам Греховни мечтания

Свиремо обожание, не беше това, което очаквах и имаше глупави грешки на килограм.

# 296
Прочетох "Изворът" на Айн Ранд - великолепна книга, разбирам защо се е превърнала в явление за времето си, с удоволствие ще прочета и биографията й. От една страна това е роман - обяснение в любов към архитектурата. Никога не бях разглеждала сградите, храмовете, през подобна призма, в която всяко едно прозорче, всяка една плоскост, всяка една равнина е създадена, замислена със строго определена цел, водеща към красота, хармония, съзвучие с околния свят. Прекрасно написана, езикът е богат, изразните средства - още повече. Другата страна, разбира се, е философията на индивидуализма, с много от крайните й възгледи не съм напълно съгласна, но пък образът на абсолютния творец е изваян безпрекословно!
Учуди ме сравнително ниският рейтинг в гуудрийдс и прочетените коментари там, но не може всичко да харесва на всеки Simple Smile
Имам нужда сега от нещо по-леко, вероятно ще се обърна към П.Г.Уудхауз.

# 297
  • Варна
Прочетох "Изворът" на Айн Ранд - великолепна книга, разбирам защо се е превърнала в явление за времето си, с удоволствие ще прочета и биографията й. От една страна това е роман - обяснение в любов към архитектурата. Никога не бях разглеждала сградите, храмовете, през подобна призма, в която всяко едно прозорче, всяка една плоскост, всяка една равнина е създадена, замислена със строго определена цел, водеща към красота, хармония, съзвучие с околния свят. Прекрасно написана, езикът е богат, изразните средства - още повече. Другата страна, разбира се, е философията на индивидуализма, с много от крайните й възгледи не съм напълно съгласна, но пък образът на абсолютния творец е изваян безпрекословно!
Учуди ме сравнително ниският рейтинг в гуудрийдс и прочетените коментари там, но не може всичко да харесва на всеки Simple Smile
Имам нужда сега от нещо по-леко, вероятно ще се обърна към П.Г.Уудхауз.

Ха, точно днес се зачетох в коментарите за книгата (в момента я чета, но уви! бавно) в Гудрийдс.
За мен това е философски роман преди всичко, и не толкова гонещ художествена стойност и като такъв да се търси реализъм в образите, за мен лично, не е удачно и нормално би донесло разочарование.

# 298
Започнах:

Нели, помня, че ти я беше препоръчала в темичката за "вкусни" книги преди време..

# 299
Привет, дами. От сума време не съм влизала във форума и днес като търсех в Гугъл отзиви за "Бежанци", ми изскочи познайте какво Simple Smile)

Скролнах темата назад, на пета-шеста страница се отказах, иначе ще си оставя заплатата в хеликон и лапетата ще карат на хляб и леща Simple Smile)) 

Винаги ми е било чудно как се четат две книги успоредно ... Simple Smile

Нан, аз съм все така - не по две, даже по три има на нощното шкафче. Само вечер ми остава време за четене и обикновено ми се четат различни неща. Та, по темата - в момента съм на "Книга на тайните" на Ерика Суайлър, страхотна. Винаги съм си падала по мистиката, а тази книга освен увлекателната история има и изненадващо добър литературен език. И корицата, о Heart харесвам корици, които разказват и провокират фантазията.

Освен нея, чета и на Франзен "Свобода", прозявам се на всяка втора страница. Идеална ми е за заспиване. "Поправките" ми хареса повече.

Общи условия

Активация на акаунт