В момента чета...42

• 64 150
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Днес сутринта започнах това...недоразумение.

Дамите от книжния ми клуб я избраха, но на всяка страница се дразня и си обръщам очите Rolling Eyes.
Банална, псевдо-езотерична, тромава. Авторът следва адженда някаква, която не ме интересува.
Дадох и шанс, но след стила на Стивън Ериксън не мога да търпя такава посредственост.
Ако ще избират такива безумия, ще ги напусна.  Crossing Arms

Аз предложих "Портокал с часовников механизъм", а го отхвърлиха за сметка на това! ooooh!

# 571
Сблъсък на крале. Веднага след като свърших Игра на тронове. Едва ли има две мнения- - поредицата е много увлекателна.

# 572
  • Пловдив
Започнах тази

Мнението ми за "Савската царица"...очаквах да е по-вълнуваща книжка. Липсваха ми подробности, но и самата авторка казва, че има много малко данни за нея. Беше ми леко повърхностна, липсваше ми дълбочината, все едно ми спестиха някакви неща от целия разказ. Към финала успя да ме плени, но за кратко.

Разрових се и открих друга книга за нея от Якуб Адол Мар мисля да я потърся и да видя тя как ще ми се стори.

# 573
  • Mediterraneo
Някой похвали Сандра Браун - "Буря", и тъй като явно съм на любовна вълнА, реших да я пробвам - дълбоко съжалявам за което. Да, чете се бързо, но това й е единственото предимство - нито любовната история е качествена, нито криминалната - едно голямо нищо. Неубедителни диалози, герои, ситуации. Зле!
Та в този ред на мисли, някой би ли ми препоръчал нещо качествено и електронно в жанра?  Crazy

В потвърждение на думите на Нели- колко сме различни  Simple Smile Аз я четох и я споделих, на мен ми беше наистина интересна и наистина я прочетох бързо, защото ме заинтригува. Мислех за сюжета, когато не можех да чета, а това за мен означава, че книгата ме вълнува.

В момента чета Парижката съпруга . За живота на Хемингуей, по- точно за отношенията с една от съпругите му. В началото съм, но ме увлича. Нямам търпение да разбера как е станал писател Хемингуей  Simple Smile

# 574
Вчера довърших

С противоречиво мнение съм, като цяло очаквах повече.

# 575
Тарталета, ти ли си била... а аз толкова да ти харесвам подписа  Mr. Green Погледнах в профила ти дали имаме и други общо прочетени книги, за да видя дали наистина са ни толкова диаметрални вкусовете. Сега започвам "Дъщерята на пеперудите", да видим  Crazy

# 576

Аз предложих "Портокал с часовников механизъм", а го отхвърлиха за сметка на това! ooooh!

Ох, портокала го издържах до средата. Много брутално ми стана, много... Даже си поревах. Някой ден ще го прочета целия, явно съм го подхванала в по-емоционален период.
Иначе ми стана интересно как са предали руския жаргон в американското издание, по-точно дали американците схващат изобщо жаргона. Пример давам "...и го наритахме със сапогите" А пък ние сме учили руски и не е проблем (смятам).

Neli M*, аз също съм се учудвала как любими мои книги са недолюбвани и даже мразени в литературния форум. Е, няма как всички да имаме еднакви вкусове, а не е и нужно. Даже обичам да споря за някоя книга с човек, който е на противоположното становище. По-интересно ми е някак.
Иначе Стоунър не е лоша книга. Просто... нещо не ѝ достига, за да я харесам повече. Но определено бих прочела още нещо от автора.

# 577
Последните ми прочетени книги са "Стоунър" и "Баба праща поздрави и се извинява". И двете ми харесаха много. На "Баба..." поплаках и се посмях, на места - едновременно Simple Smile. Чак не ми се искаше да свършва. Намирам образа на Елса за (малко) нереален - през половината време правех сравнение с дъщеря ми, която е на същата възраст. Но книгата изобщо не страда от това.
"Стоунър" също много ми хареса. Понякога ме хващаше яд на героя, но определено мога да го разбера.
Днес мисля да започна "Сърцето е самотен ловец" на Карсън Маккалърс. Преди двайсетина години прочетох нейната "Балада за тъжната кръчма" - един от разказите си го спомням и до днес. Надявам се и "Сърцето..." да е на висота Simple Smile.

# 578
  • Ямбол
.... "Баба праща поздрави и се извинява". ....
Бях сигурна, че авторът е същият като на Уве, само по заглавието. Имам неприятни спомени от Уве и няма сила да ме накара да прочета нещо повече, особено с подобно заглавие. А за мой ужас Уве събира доста номинации.

Последна редакция: чт, 10 дек 2015, 09:35 от Лилянa

# 579
Страхотна тема, браво! Simple Smile Доста заглавия си отбелязах, а съм прочела съвсем малка част от постовете. В момента чета "Алексис Зорбас" от Никос Казандзакис. На толкова плътни образи не се бях наслаждавала отдавна. Препоръчвам на всеки, който има нужда от истинска книга, която да го накара да мисли, да мисли... и да вярва. Simple Smile

# 580
  • на североизток от Рая
Страхотна тема, браво! Simple Smile Доста заглавия си отбелязах, а съм прочела съвсем малка част от постовете. В момента чета "Алексис Зорбас" от Никос Казандзакис. На толкова плътни образи не се бях наслаждавала отдавна. Препоръчвам на всеки, който има нужда от истинска книга, която да го накара да мисли, да мисли... и да вярва. Simple Smile

Ето този пост ме накара да се усмихна. Сърцето ми трепна. Зорбас ми е приятел!  Simple Smile

# 581
  • София
Аз пък не харесах особено "Алексис Зорбас"... , макар че ми се искаше да го харесам, дори го четох в Гърция, която много обичам, но пак не ми се получи...  Confused

Но пък за разлика от това, обичам много Уве!  Heart Eyes

Наскоро прочетох "Цветята на дъждовната гора" на Марго Беруин, еднодневен тип книга, разтоварваща, нищо особено, ок е.

Сега чета успоредно "Натясно в ъгъла" на Съмърсет Моъм (2015 година мога спокойно да я нарека година на преоткриването на Моъм. колкото повече го чета, толкова повече ми харесва. Дори имам желание всичко негово да изчета! Heart Eyes) и "Езикът на цветята" на Ванеса Дифенбау (книгата е за едно момиче, което е израстнало в дом за деца без родители и по нещо ми напомня за "Стъкленият замък"; интересна ми е на този етап, но съм едва в началото).

# 582
  • Сидни
Чета в момента една криминална поредица на Айрис Йохансен, много ме е зарибила!
В Момента съм на 2ра книга - " The kiliing game"
Десисслава - тази книга за Мейзи има филм- много е хубав и е с Александър Скарсгаард  Heart Eyes

# 583
Петенце,и аз много харесвам Моъм!  Heart Eyes
Тази обаче,не съм я чела.
Започнах "Мъжът от съседния гроб",но не съм прочела много,нямам време. Confused

# 584
Последно прочетох "Баба праща поздрави и се извинява" на Фр. Бекман и ми хареса много. Топла и емоционална книга, смях се и си поплаках. Докосна ме, защото ми напомня на моята баба, имат доста общи черти с бабата на Елса  Laughing.
Самият образ на Елса ми беше малко натоварен в повече - детето ми остави усещането за доста досадно и всезнаещо същество, с тежък характер. И може би не разбрах напълно приказната част, някои неща ми останаха неясни, това са ми забележките към книгата. Не мисля обаче, че би допаднала на всеки, по-скоро трябва човек да има нещо от историята, което да идентифицира със себе си, за да го плени. Иначе би останала неразбрана в голямата си част. Но за мен лично, книгата си заслужава определено. Дори я номинирах. Засегнати са и по-сериозни теми от живота, но няма да пиша повече, за да не издам нещо, което не трябва Wink

Започнах "Калуня-каля" на Георги Божинов. Много съм в началото, за да имам впечатление, но мога да кажа, че отчитам като пропуск на редактора, липсата на бележки под линия за турцизмите и архаизмите. Това е нещо, което утежнява четенето.

Последна редакция: чт, 10 дек 2015, 11:01 от Мъ℘♥Мяɣ

Общи условия

Активация на акаунт