Работа, CV-та, HR-и, съвети - 48-ма тема

• 56 726
  • 760
  •   1
Отговори
# 705
Фри ме разби. Значи викаш аз кат нямам тринтер, да ходя да търся де да разпечатвам преди всяко интервю?
да и то дори в два екземпляра - единия да го дадеш на интервюиращия, ако както в горния пример той не може да си го намери.... Отпечатването на 1 страница струва стотинки, има принтери и копири във всяка книжарница.

Аз имам, ама не ми е хрумвало да си разпечатвам сивито.
А най-готино би било да си го разпечаташ в офиса, който искаш да напускаш  Twisted Evil Joy

Това според мен е класика.

Аз съм носила СВ на едно интервю и въобще нямаше смисъл. Не държа никой нищо да носи. Влиала съм в екстремни ситуации без CV на среща с кандидат, но е имало някаква техническа причина или подобно.
Happy days - ти си професионалист точно в това, подготвена си и знаеш какво да правиш в такава ситуация. Обаче в някои фирми няма ЧР, не търсят кандидати толкова редовно и често, не винаги си разпечатват документите на кандидатите и т.н.

# 706
Ами ако нямам и флашла?

# 707
 Laughing аз все пак писах само за самоуважаващите се кандидати и сериозните кандидатури, а не за всички...

# 708
Аз пък се самоуважавам достатъчно, за да не се кандидатирам на места, където няма да си дадат труда да се подготвят предварително. Все пак това св не съм им го пратила  за красота, че да се запознават с него на място след като ме извикат. Изобщо ако някой ме е разкрал за интервю, очаквам най-малкото да се е запознал  с това, което съм правила и да има конкретни доуточняващи въпроси, общите приказки  може и по телефона. Другото ми се вижда несериозно пък на мен.

# 709
Ъхъ, аз не бих си губила времето с това от самоуважение.

# 710
  • Другата България
Laughing аз все пак писах само за самоуважаващите се кандидати и сериозните кандидатури, а не за всички...
Laughing Ти пък им уби ентусиазма сега, тъкмо им повярвахме колко са дъ бест......
И аз съм чувала такова нещо, но и аз не съм го правила, признавам си.
Но аз от 10 години не съм ходила на интервю все пак, много нови моди има като чета. Sunglasses

# 711
И то ако имаш по две интервюта на ден,казваш само да търчим до принтера и книжарницата?Всеки уважаващ себе си работодател ,е длъжен предварително да се е запознал със CV- то и МП.А що се отнася до хората с деца или без,си зависи от човека,има хора работливи с деца или без,и други - злобни и заяждащи се ,стари или млади,без значение дали имат деца или не.
Или казваш,понеже съм млада и супер квалифицирана,и много често ми звънят за интервюта ,да си разпечатам 100 CV- та и да си ги нося със себе си?Или направо да си нося лаптопа с флашка на интервю?Смешно е !

# 712
  • Другата България
Аз пък се самоуважавам достатъчно, за да не се кандидатирам на места, където няма да си дадат труда да се подготвят предварително. Все пак това св не съм им го пратила  за красота, че да се запознават с него на място след като ме извикат. Изобщо ако някой ме е разкрал за интервю, очаквам най-малкото да се е запознал  с това, което съм правила и да има конкретни доуточняващи въпроси, общите приказки  може и по телефона. Другото ми се вижда несериозно пък на мен.
Предполагам се има предвид когато да речем за едно място кандидатстват 30 човека - примерно.
Тогава може и да стане обърквация с толкова СВ та и е добре да си подготвен и ти за всеки случай.

# 713
аз ви давам безплатно полезни съвети и рецепти вие ми се карате хах  Mr. Green ако тропнете и с крак ще сте още по-убедителни  Laughing
Радка Атанасова_475560 ти вярно ли ходиш на стотици интервюта  Shocked звучи зловещо....
Аз от десетина години не съм кандидатствала, а преди това ако не ме вземеха до 3тия път взимах драстични мерки...

# 714
Фри, преди да си загубя работата, а иначе преди 2 месеца, през октомври, съм имала по почти 4 срещи- интервю на ден, имала съм и такива в събота , на едно не отидох заради проблем с адреса.  Peace

# 715
Аз от десетина години не съм кандидатствала, а преди това ако не ме вземеха до 3тия път взимах драстични мерки...

Щом от десетина години не си кандидатствала, това обяснява защо си толкова убедена...добре дошла в следващото десетилетие  Laughing

Подкрепям напълно мнението на faiona и добавям, че никога не ми се е случвало, работодателят да е толкова зле, че да ми иска CV на интервюто, не вярвам и да ми се случи изобщо.

Мисля, че е възможно все още да има такава практика, но за нискоквалифициран труд или ситуация от рода: някой казал на познат, че си търсят работници за склад. Познатът препоръчал да кажем някое момче, то директно отива в склада и носи CV, сигурно и това даже не е необходимо, защото може просто да разкаже набързо на какви места е работил (нищо против нямам работниците в склад, не ме разбирайте погрешно Simple Smile)

# 716
Абе добре е да го имаш и на хартия.
Така ни посъветваха и нас. Peace
Всичко се случвало, може да има проблем с компютъра, нета, тока...

Мери, ти с коя агенция си търсеше работа?

# 717
На мен ми се случи неподготвен работодател, но цялото кандидатсване беше пародия, защото позицията се оказа различна, ама толкова различна, колкото с обява за счетоводител да търсят портиер.
Иначе аз св-то мога да си го разкажа, а и добрите интерюта протичат като разговор за това от какво имат нужда те и какво мога аз.

Последна редакция: пн, 14 дек 2015, 18:29 от celika

# 718
  • София
........
На това интервю и друго е било интересно. Човекът от фирмата е нямал идея с кого се среща, както е нямал и CV-то му, и ММ е трябвало да си разкаже автобиографията.
Интересно ми е как ще го опише - човекът от 9,30 часа например, или онзи с такава коса и такива очи...
Всеки уважаващ себе си кандидат трябва да си носи на интервюто отпечатани изпратените документи - автобиография, писмото, дори имейла и т.н...
Говоря за сериозни кандидатури разбира се, да не уточнявам ...  Laughing

Сериозно ли? newsm78
Все си мисля, че е работа на агенцията за подбор на персонала, където е бил първо на интервю, да осигури автобиографията му на работодателя. Нали на дамата от агенцията това й е било работата - предварителен подбор, и после представя кандидатите на работодателя?
Ама може и аз нищо да не разбирам от ЧР и агенции, и от 8 години откакто не съм в сферата нещата да са се променили към по-добро  Laughing

# 719
В моя скромен опит в търсене на работа СВ на хартия съм носила преди повече от 15 г., когато нямаше jobs.bg и подобни, работа се търсеше с вестник и обяви и се ходеше на място да се подават кандидатури.
Сега не ходя с разпечатано СВ. Нося си дипломата в чантата, но не я вадя. Само, ако потрябва. Досега не са ми я искали.
Ако някой не може да ме уважи дотолкова, че да ми притва СВ-то и да дойде подготвен за интервюто, не мисля, че ще ме уважава и като служител. Това е мое мнение, не държа да е правилно.... Peace

Общи условия

Активация на акаунт