Може ли да сме здрави, без да харчим много?

• 9 999
  • 144
  •   1
Отговори
# 15
Aз пък месо не ям. Ям хляб, макарони, диети не пазя и не съм дебела.  Crazy
То и с тестото може да се получи разделно хранене, ако ядеш само това...  Wink

# 16
Aз пък месо не ям. Ям хляб, макарони, диети не пазя и не съм дебела.  Crazy
Ти вероятно си от втория тип, който някой по-горе описа.

# 17
Аз предизвиквам,всички които казват,че не могат да отслабнат...
Пробвайте 10 дни само, да карате примерно на пиле и картофи, и чай без захар, и нищо друго - яжте това колкото душа ви иска..../но нищо друго/... Гарантирам ви,че ще свалите няколко килограма.... Peace

# 18
Разделно ям, супата в едната чиния, хляба в панерче, салатата в трета. Flutter Peace От малка си имам лимит, ям колкото ми се яде, повече не мога. Пазила съм диети и от тях се пълнее, организма се увълчва, иска да трупа, и се развива свръх глад. Умерено ядене, повече плодове и зеленчуци, черен хляб/ако кача с него най-много и лесно смъквам/. Без алкохол, той намаля метаболизма, повече движение. По-малко пържено и сладко... Като бях на 20+ с фитнес за 3 месеца постигнах много добри резултати, сега са нужни повече усилия. Черния хляб, кафето и зеленчуците подобряват перисталтиката на червата, от там и метаболизма.  Peace Чай пия много.... Не съм каталог за перфектно тяло, но не спортувам достатъчно и редовно.

Пиле с картофи на корем и да се сваля.?  newsm78 Малко ми е несериозно. Има хора които с тави могат да изяждат и го правят, вярвам изказването не е сериозно.

# 19
Прочетох цялата тема.
Общо взето нещата наистина са такива, каквито сте ги описали : и метаболизма си казва думата, и хормоните. Всеки организъм отслабва различно. Не е удачно да се правят никакви сравнения. Още повече, че хората с по-високо тегло свалят по-бързо от хората с по-ниско. Т.е. ако имаш да сваляш много килограми, ще сваляш по-бързо от друг, който има да свали няколко килограма.

За мен разрешението на проблема се корени в разделното хранене. И най-вече в избягването на комбинацията месо+картофи, месо+ориз, месо+тестено.

Преди време си бях поръчала изготвянето на диета. Диетоложката тогава изрично ме предупреди, че всеобщо разпространеното схващане, че от плодовете не се пълнее е мит. Те също съдържат захар, макар и плодова и в периодите на диета трябва да се консумират изключително с мярка. Така например в диетата ми беше записано, че 1 плод може да се замени с 1 филия хляб. Правете си изводите!

И един конкретен съвет  - вземете си куче! Ама не от някоя миниатюрна порода, а поне средна, което да има нужда от повечко разходки. Така движението ще ви е сигурно и неизбежно!  Mr. Green Аз лично именно благодарение на кучето ни, през зимния сезон за първи път не качих кг.  Peace

# 20
Да, определено от плодовете се пълнее и трябва да се ограничат...
 А газирано и алкохол в никакъв случай...!!!
 Но има толкова голямо разнообразие от зеленчуци... А в момента е сезона на тиквите, които са супер полезни, водят се ,,плодов зеленчук,,,но повече спадат към зеленчуците... ,насищат много и оправят перисталтиката на червата... От един месец насам всеки ден пека или варя /без захар/ по една тиква за семейството си и се изяжда,вместо сладко.. Wink
Аз ям ръжен хляб,но го препичам..., вече си позволявам и по малко черен шоколад /сутрин само/ с кафето...

Последна редакция: пн, 09 ное 2015, 09:45 от AnnNikol

# 21
Всичко може

# 22
Сигурно всичко може. Щом при някои става, а при други не, значи някъде грешим. Но моля не се нахвърляйте с думи като лакомия и мързел, защото не е точно така.

# 23
Мързела е най-естественото нещо, казва му се пестене на енергия. Както е казал Гарфилд, не е мързелив, а енергоспестяващ. Не е обидна дума, просто човек трябва да го преодолее и да действа ако иска резултати.

# 24
Мързела е най-естественото нещо, казва му се пестене на енергия. Както е казал Гарфилд, не е мързелив, а енергоспестяващ. Не е обидна дума, просто човек трябва да го преодолее и да действа ако иска резултати.

Направо си е обидна дума, поне за мен. Не се смятам за мързелива и използвам всеки момент да се движа. Никакво пестене на сили. И в дъжд, и в сняг и при 40 С . Вече за луда ме вземат околните. Чак ми се присмиват, като ме видят в дъжда. На танци изливам по литър пот два пъти седмично. Файда - единствено съм по-тонизирана, но нито кило надолу. Така, че относно мързела не съм съгласна.

# 25
  • MI
AnnNikol, за да не спорите само с как Сийка ще се включа и аз.  Вярвай ми волята е само донякъде. От 15 годишна търся баланс и до определена възраст някакси успявах с мнооооого воля и лишения. Но откъм 35 нещата изобщо не стоят така. Боря се за всеки грам. Прилошава ми от глад, но организмът ми не пипа от запасите. Хич не ме мързи, търся си начини на движение. Ходя пеша поне 6 км всеки ден, карам колело, ходя по планините. И то толкова, колкото 50 кг-мовите ми колежки не биха издържали. Много неща са си до организъм. С ММ сме си правили експеримент. Заедно правим преходи в планината по няколко дни. Изминаваме едно и също разстояние, ядем едно и също като количество и съдържание. Накрая той с 2 кг по-малко, аз съм не мърдам. Е, ако ти си с метаболизма на ММ, няма как да разбереш нашия проблем. Принципът: по-малко храна и повече движение въобще не работи. Може да е прост физически закон, но тък влияние имат много други хормонални фактори Убедих се. Но теб няма да се опитвам да убеждавам.

Лично според мен в тези 2 точки е проблемът. На първо място най-грешно е да се гладува, защото се забавя метаболизмът и се влиза в един затворен кръг - хем си гладна, хем не сваляш килограми. Един вид организмът се готви за бедствие и складира всяка калорийка до която успее да се добере - прекалено много от предците ни са преживели войни, епидемии, глад и затова телата ни са устроени така. Не може да искате за 50 г. да еволюираме дотолкова, че да се забрави тази атавистична памет. Затова е много важно да се започне хранене много често по малко, докато се успокои тялото че има храна винаги и няма нужда да складира всичко, т.е. докато се нормализира метаболизмът.

Второто подчертано е за яденето колкото мъжа - мъжете имато повече мускули от жените като процент и затова изгаря повече енергия. съответно дебелеят по-трудно. При равни други условия де...  Laughing

И третото е признанието за слабостта към сладки и опакованите продукти, ясно е че за това трябва малко воля. Иначе и хранене по 10 пъти на ден няма да помогне.

# 26
По-точно мъжете имат по-активни мускулни влакна с повече митохондрии, които извършват бета-оксидация на мазнините.

Иначе правилното е да се почне с малко и начесто хранене, но после да се премине към режим, в който има дни на глад и дни с повече храна (но не торти и чипс, нормална храна). Също така накрая трябва да се мине на сезонно хранене, в което през лятото излиняваш с 3-5 кг, а наесен може да ги добавиш.

Най-голямата грешка: да гледаш кантара. По-добре е да си тонизирана, но тежка, отколкото да олекнеш и омекнеш и да станеш skinny-fat. Не всички килограми са мазнини. Пазейки диети за олекване, доста жени си намаляват мускулната маса и така метаболизмът още се забавя.

Има гладуване и гладуване. Въпрос на организация е.

# 27
6. По-малко навличане и по-ниска температура у дома. Жените все са студени, но с малко тренировка може да включат естествената термогенеза на организма, а това гори мазнини.

Може ли малко повече инфо на практика? Благодаря bouquet

# 28
Спаска, не си струва да се фиксираш толкоз върху храната.
Щом си на 43, вероятно готвиш редовно за семейството си? Знаеш как да сготвиш с повече зеленчук и умерени количества месо, да сложиш по-малко мазнина, да не правиш запръжки? Между другото, за каква тежест на проблема говорим - някое кило отгоре или повече килограми?

# 29
  • MI
Скрит текст:
По-точно мъжете имат по-активни мускулни влакна с повече митохондрии, които извършват бета-оксидация на мазнините.

Иначе правилното е да се почне с малко и начесто хранене, но после да се премине към режим, в който има дни на глад и дни с повече храна (но не торти и чипс, нормална храна). Също така накрая трябва да се мине на сезонно хранене, в което през лятото излиняваш с 3-5 кг, а наесен може да ги добавиш.

Най-голямата грешка: да гледаш кантара. По-добре е да си тонизирана, но тежка, отколкото да олекнеш и омекнеш и да станеш skinny-fat. Не всички килограми са мазнини. Пазейки диети за олекване, доста жени си намаляват мускулната маса и така метаболизмът още се забавя.

Има гладуване и гладуване. Въпрос на организация е.

Да, съгласна съм с теб, просто според мен си е блокирала напълно метаболизма с всякакви диети, затова първо трябва да го нормализира и чак след това да прави каквото и да е. А докато си стресира тялото няма как да стане това... За това че мускулите тежат повече от мазнините мисля че всички сме съгласни,.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт