С какво ви дразнят свекървите- 51

• 49 970
  • 758
  •   1
Отговори
# 30
  • Оптимист по принуда
Сайбър, аз пък си мисля, че за съжаление нищо няма да стане. Нито ще се продаде апартамента, нито свеки ще заработи изведнъж след цял живот живуркане. Има хора, които са свикнали, че винаги има изход от ситуациите, защото има кой да ги изведе, има решение, защото друг ще го измисли, има пари, защото някой ще ги напечели. Тази жена очаква да се грижите за нея и дано греша, но накрая така ще стане, защото синът ѝ няма да я зареже благодарение на модела, с който си го е възпитала.

# 31
  • София
Смятате, че каквото и да каже Кибер, ще има реакция? Съмнявам се. Има такива жени, познавам поне две-три, които след врата на свекъра, се пренасят на ръцете на децата си. Ако е сама- да я заплашиш със заточение на село, като не е възможно да си покрива разходите със заеми и прИмоции Simple Smile Но, свекъра няма да го позволи и пак ще бачка, за да осигури жената си. Нямате полезен ход. Жената така е научена. И да загуби апартамента, тя знае, че ще я приютите и пак ще продължава да си живее живота. Пожелавам ви търпение и да сте здрави Simple Smile

По казуса на Добра- как точно ви стъжнява живота? Прави коментари ли? Действа по гаднярски начин? Настойва? Как точно? Защото за различните действия има различни противодействия. За съжаление, мъжете, наистина са готови на всичко, само мира да има. И те го могат. Могат да игнорират, да не чуват, да не виждат, дори. Жените сме обратното- някой като ни дразни, под вола теле търсим, а и го намираме Simple Smile Опита ми показва едно- усмивката му е майката. Пред нея усмихната и дори лека самоиронийка (напр: чула си какви коментари прави и с усмивка я поглеждаш и небрежно отвръщаш- е, поднесла съм го като в кръчма, но понеже знам, че сме си наши хора и няма претенциозни, съм наблегнала на вкусовите качества. Все пак в гурме ресторантите има и сервитьори, освен първокласни готвачи Simple Smile А когато свърши щастливото събитие, започваш с превъзпитанието и начукването на канчето на мъж ти- ти защо не ми помогна, защо не сервира, защо....? И следващият път (или след 2-3 пъти), може той да прецени, че за 2-3 часа проявен стоицизъм от твоя страна, цената, която той плаща е височка

# 32
  • Варна
Аз бих й казала директно, че съм го поднесла като в кръчма, защото в нейно лице си имам типичен кръчмарски клиент и каквото повикало, такова се обадило.

# 33
  • Варна
Аз пък сега се замислих, ако свекърва ми ме нарече "Тая" в присъствието на мъжа ми и мъжа ми си замълчи, какво ли ще чуят неговите учи после...  newsm78

# 34
Моята "крадла" ме нарече и за мен сигурно обръщението "тая" трябва да е като комплимент.

# 35
Идеята да не обръщаш внимание на приказките на свекървата действа само, ако сте за малко на гости и после се разотивате. Помага наистина. Ако  си живеете за постоянно или по-дълго време, естествено е да се дразните. Все пак дразнителят е всекидневен и постоянен.

# 36
Кибер ,сега е моментът да не отстъпваш . В крайна сметка с мъжа ти не сте волове да изплащате 1000 кредита ,още повече че майка му  е прав и здрав човек . Директно и включвам jobs.bg .  Айде и тя да е болна иди дойди....
Добра - аз ако знаеш какво съм чувала от моята С. Тая направо си е камплимент ,но когато се изказа не ласкаво и аз ь прецаках 😉😂😂
Понеже се мисли за хитра говорехме по телефона , а аз я бях включила на високоговорител да я слуша сина и без тя да знае щото все неговата мама бе дева Мария...познайте после какъв скандал се развихри . 1 години не говори с нея та после има ред сълзи ред сополи . Е аз още не си ь отразявам и съм и казала че я мразя до мозъка на костите си и да не разчита на мен за нищичко . И хич не ми дреме харесва ли им или не и колко грубо звучи .
Сега реве и с цялата си наглост иска да и изплатим кредитите, за да не им вземе съд апартамента . Поставих условие първо да го прехвърли на наше име и тогава ,че вече на думи не вярвам . Е ,познайте втори път този разговор не беше повдигнат

# 37
Добра, е това "не ѝ обръщай внимание" много го мразя, значи  ooooh! Какво означава да "има мир" не знам. С цената на твоето спокойствие ще е тоя мир, ама да не ти пиля и аз. При мен също са се получавали подобни ситуации, в които ММ ми казвам да не обръщам внимание на майка му. Ама как да не обръщам като ме дразни  Mr. Green
Казва "не й обръщай внимание", защото така бяга от отговорност. По - лесно у да каже това отколкото да се конфронтира с майка си. Започнете и вие да правите неща, които дразнят мъжете ви и като си отворят устите, им кажете да не ви обръщат внимание. Вие сте си такива.
Много е лесно да си заровиш главата в пясъка.

Кибер, ами като не иска да работи свекърва ти, й обяснете, че тогава ще й се наложи да продаде апартамента и да отиде да живее на някой таван в мизерен квартал. От сега й намекнете, че не може да разчитат на вас и че сте зле финансово.

и аз щях да предложа подобно решение - да си продадат апартамента и да отидат да живеят на квартира, или да купят по-малък. Мързеливите и егоистични хора можеш да им повлияеш само ако им бръкнеш лично в джоба. Трябва по някакъв начин да ощетите свекървата финансово, и то лично, за да разбере че трябва да направи тя самата нещо. Например, направете автоматично удържане на ипотеката от пенсията. И тока. И каквото остане, да е за месечните им разходи. Като два-три месеца нищо не остане, ще видиш как сметката за тока рязко ще спадне. Междувременно обаче, не им давайте пари на ръка.

# 38
Кибер ,сега е моментът да не отстъпваш . В крайна сметка с мъжа ти не сте волове да изплащате 1000 кредита ,още повече че майка му  е прав и здрав човек . Директно и включвам jobs.bg .  Айде и тя да е болна иди дойди....
Добра - аз ако знаеш какво съм чувала от моята С. Тая направо си е камплимент ,но когато се изказа не ласкаво и аз ь прецаках 😉😂😂
Понеже се мисли за хитра говорехме по телефона , а аз я бях включила на високоговорител да я слуша сина и без тя да знае щото все неговата мама бе дева Мария...познайте после какъв скандал се развихри . 1 години не говори с нея та после има ред сълзи ред сополи . Е аз още не си ь отразявам и съм и казала че я мразя до мозъка на костите си и да не разчита на мен за нищичко . И хич не ми дреме харесва ли им или не и колко грубо звучи .
Сега реве и с цялата си наглост иска да и изплатим кредитите, за да не им вземе съд апартамента . Поставих условие първо да го прехвърли на наше име и тогава ,че вече на думи не вярвам . Е ,познайте втори път този разговор не беше повдигнат

чудесно си постъпила!

преди малко моята ми се обади по тел. и ме пита за нещото, което най-малко в живота си съм очаквала. Преди много години когато правехме ремонт на хола, изхвърлих абажура, който беше наполовина здрав - от 4 рамена за крушки имаше само 2 рамена/. Тя ни го беше завещала този абажур, и винаги съм го мразела. Но както и да е. Обади ми се да си го иска?? Ремонт правихме преди ... не знам, 5-6 години, и този счупеняк отдавна го няма. Как очаква да й го върна? Аз очаквам циркове, хора, не знам за какво друго ще ме изумява така?? newsm78 newsm78

# 39
  • Варна

Кефиш ме   newsm10

# 40
Опита ми показва едно- усмивката му е майката. Пред нея усмихната и дори лека самоиронийка (напр: чула си какви коментари прави и с усмивка я поглеждаш и небрежно отвръщаш- е, поднесла съм го като в кръчма, но понеже знам, че сме си наши хора и няма претенциозни, съм наблегнала на вкусовите качества. Все пак в гурме ресторантите има и сервитьори, освен първокласни готвачи Simple Smile А когато свърши щастливото събитие, започваш с превъзпитанието и начукването на канчето на мъж ти- ти защо не ми помогна, защо не сервира, защо....? И следващият път (или след 2-3 пъти), може той да прецени, че за 2-3 часа проявен стоицизъм от твоя страна, цената, която той плаща е височка
Това е и моят опит,аз затова съм се усмихната у нас Grinning,даже и да искам да я метна от някъде.А тя така се нерви като ме види на нещо казано от нея да се смея,че чак драго ми става.По скоро това е моя начин да предпазвам себе си и да и отвръщам по начин по който тя се нервира.

# 41
мълча си, тя говори малко, каквото говори, но аз като не казвам нищо и тя се чувства неловко...  колкото и да не е за вярване. И почва да говори по-малко и по-рядко.   

# 42
  • Cyberspace
Оу... Изпуснах важен факт! Познайте на чие име е кредита?  Tired Ако ще се тегли от нечий джоб директно, няма да е от тяхния. Единственото, което ме успокоява е, че е ипотекиран и няма да занимават нас, ако евентуално спрат да плащат. Просто апартамента заминава и дотам. ММ го е направил от тяхно име преди доста години, понеже се сещате дали са дали голям кредит на пенсионер с безработна съпруга.

# 43
  • Оптимист по принуда
Оу... Изпуснах важен факт! Познайте на чие име е кредита?  Tired Ако ще се тегли от нечий джоб директно, няма да е от тяхния. Единственото, което ме успокоява е, че е ипотекиран и няма да занимават нас, ако евентуално спрат да плащат. Просто апартамента заминава и дотам. ММ го е направил от тяхно име преди доста години, понеже се сещате дали са дали голям кредит на пенсионер с безработна съпруга.
Т.е. трябва да си ги гледате и двамата у вас.

# 44

не, това изобщо не трябва да те успокоява. имам близък в българския банков сектор с години стаж в отпускане на кредити. ако се стигне до там банката да изземе апартамента/имота и да го пусне на търг - при евентуална разлика - мъжът ти (а после децата му, защото дългове се унаследяват) ще бъде търсен до гроб да покрие разликата. такава най-вероятно ще има, защото банките имат ограничения по отношение на това каква част от пасивите им могат да са в недживимо имущество и гледат да се отървават от иззети имоти по най-бързия начин (т.е. ще го продадат на загуба, защото ВИЕ ще покриете разликата им така или иначе и те никога няма да са на минус)

така че - на печелившите честито. А защо България е единствената страна, в което това е съвсем легално, както междувпрочем и месечните потребителски такси( Shocked) и безобразно ниските лихвени проценти е съвсем отделен въпрос.

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 15:20 от babunka

Общи условия

Активация на акаунт