Алчна зълва

• 43 963
  • 636
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ако иска да понамали кранчето на зълва си, то да започнат обзавеждането, да започне да иска парички за бебешки глезотии и т.н.
Убедена съм, че за всичко това се е сетила и го е приложила.
Аз другото не само не мога да разбера, ами дори и да го осмисля:
Цитат
Откриване на банкова сметка за образованието на детето също не е решение. Тогава ще се изплъзва с обяснението че праща на сестра си от неговите си пари, защото тези на детето са отделно.
"Я не сакам да съм добре, а сакам Вуте да е зле"! Joy
Да се смееш ли, да ревеш ли? newsm78

# 76
  • Куциндрел
Това за сметката съм го пропуснала...
Ами да отворят сметка за образованието на детето. Поне ще събират пари за нещо смислено.

Да попитам авторката - ти въобще ли не искаш мъжа ти да праща пари на сестра си? Ама ни стотинка?

# 77
  • София
Става въпрос за 5000 лв на куп веднъж годишно. Дребните суми от порядъка на 100, 200 лв не ги слагам в сметката. Не си мислете че парите в чужбина се берат по дърветата. Става въпрос за работа на заплата все пак.

Ако моята сестра ми правеше подобни въртели, от одавна бе изяла майните.
Сиреч, няма и 250Е месечно, заради което ти орева орталъка?

# 78
 Просто обича сестра си, човека, какво анормално има в това.
Ти така ли обичаш родата ? Едва ли !

Така ги обичам, да. Ако имах толкова пари, че да не ми е никакъв проблем да раздавам по пет бона, сестра ми щеше да е първа в списъка, а не, да кажем, някоя благотворителна организация, каквото предпочитание прочетох, че има авторката. Нали човек може да си избере на кого да праща пари, ако има в изобилие?

Да попитам авторката - ти въобще ли не искаш мъжа ти да праща пари на сестра си? Ама ни стотинка?

Е то това е проблема, че зълвата не заслужава нищо и е алчна гад. Grinning

# 79
250Е месечно, всеки месец, в продължение на години си е направо издръжка. И сумата никак не е малка

# 80
 Просто обича сестра си, човека, какво анормално има в това.
Ти така ли обичаш родата ? Едва ли !

Така ги обичам, да. Ако имах толкова пари, че да не ми е никакъв проблем да раздавам по пет бона, сестра ми щеше да е първа в списъка, а не, да кажем, някоя благотворителна организация, каквото предпочитание прочетох, че има авторката. Нали човек може да си избере на кого да праща пари, ако има в изобилие?

Родата може, но не родата на мъжа.

# 81
  • София
250Е месечно, всеки месец, в продължение на години си е направо издръжка. И сумата никак не е малка
Не е малка за някои, а за други, които са задоволени отвсякъде, явно не е проблем.
Проблем става, когато се дава на брат или сестра от другата рОда, явно.

# 82

За едни не  е малка, за други - направо джобни пари.  Има хора, които тези пари ги дават за нощувка в хотел, вечеря, или дънки, както и такива, на които това са им дребните в портмонето.

# 83
  • Куциндрел
Както се казва - имал си бол пари, дал си.
Явно тези 5000 лева са били еднократно и са за някаква нужда.
Другите 200-300 лева по-добре да не се броят.
За някакви кирливи пари, а за семейството на авторката май са такива, дай сега да си образуваме нерви?!?
Принципът на парите е те да се въртят, а не да се държат на едно място. Като даваш пари някъде, чакай да си ги получиш обратно от друго място.

Най-доброто, което може да направи ALMIRRA е да си поговори с мъжлето за тези 5 бона, да му каже, че наистина сумата е голяма и следващият път хубаво да се обмислят тези големи заеми. А за дребните суми нека си мълчи. Дал този месец 200 лева на сестра си, чудо голямо, разбира се, ако тези 200 лева не им бъркат силно в бюжета.

# 84
Не е малка за някои, а за други, които са задоволени отвсякъде, явно не е проблем.
Проблем става, когато се дава на брат или сестра от другата рОда, явно.

Аз написах преди време, че ако се дават пари за поводи/рожден ден, коледа и т. н/ е съвсем в реда на нещата. Обаче така ежемесечно....Аз не бих взела на издръжка системно които и да било роднини, та ако ще и да съм милионер. Тук изключвам родители, особено в пенсионна възраст. За тях би трябвало винаги да се намират средства според възможностите.
Обаче зълвата и мъжът и са около 40 годишни, здрави и прави хора. Вие бихте ли се оставили вашия брат/сестра да ви праща ежемесечно пари? Защото на мен би ми било обидно и би затвърдило усещането, че не се справям в живота

# 85
Да ама магаре срам няма. Някои хора са прекалено безочливи за да ги гризе съвестта, че някой ги храни. Както писах горе, ако това беше моя сестра от одавна да съм я насмела.
Направих си извода, че много от вас поддържат другата позиция, така че спирам да смятам ситуацията за Анормална. Мечешките услуги продължават. Пък като запецнат доходите един ден, нека си стоят гладни.

# 86
Не намирам за нормално това непрекъснато даване, независимо че са 100, 200 лева. Да помогнеш при нужда е едно, да наливаш непрекъснато на мързеливци е съвсем друго. Мъжът хубаво изкарва, ами ако един ден се случи нещо и доходите секнат дали сестрата ще му върне парите които и е дал, не говорим за връщане на жеста? Съмнявам се.

# 87
  • California

Да си срещнала тема, в която мъж да се оплаква, че тъщата или балдъзата го цицат?
Аз не съм, но ще ми е интересно да прочета. Joy

Няма и да срещнеш по простата причина, че жена и майка не би отглеждала родата си за сметка на своите деца и своето семейство.

# 88
Не намирам за нормално това непрекъснато даване, независимо че са 100, 200 лева. Да помогнеш при нужда е едно, да наливаш непрекъснато на мързеливци е съвсем друго. Мъжът хубаво изкарва, ами ако един ден се случи нещо и доходите секнат дали сестрата ще му върне парите които и е дал, не говорим за връщане на жеста? Съмнявам се.
Ирис, аз го казах от гледна точка на това, какво повечето хора, които са далеч правят.
Ако имаш роднини (брат, сестра) с две деца те имат 4 рожденни дни, сложи Коледа и други празници и си се събират пари за подаръци. Сущото е и в БГ, но там хората просто купуват.
Аз предпочитам да пратя някаква сума, по-лесно ми е.

За това казах, че авторката явно се изнервя неоснователно. Брат и праща подаръци от време на време и явно еднократно (аз така разбрах) се е наложило да прати по голяма сума, която може и да бъде върната.

# 89
Абе на мен не ми е приятно да ми се казва как да си харча парите. Скъсвам се сама да си ги изкарам, аз си решавам какво ще ги правя. Човек до мен, който да ми казва, хм....Без да има връзка с темата никаква, само за общи разсъждения.

Общи условия

Активация на акаунт