Алчна зълва

• 43 963
  • 636
  •   1
Отговори
# 105

Не намирам за нормално това непрекъснато даване, независимо че са 100, 200 лева. Да помогнеш при нужда е едно, да наливаш непрекъснато на мързеливци е съвсем друго. Мъжът хубаво изкарва, ами ако един ден се случи нещо и доходите секнат дали сестрата ще му върне парите които и е дал, не говорим за връщане на жеста? Съмнявам се.
Ирис, аз го казах от гледна точка на това, какво повечето хора, които са далеч правят.
Ако имаш роднини (брат, сестра) с две деца те имат 4 рожденни дни, сложи Коледа и други празници и си се събират пари за подаръци. Сущото е и в БГ, но там хората просто купуват.
Аз предпочитам да пратя някаква сума, по-лесно ми е.

За това казах, че авторката явно се изнервя неоснователно. Брат и праща подаръци от време на време и явно еднократно (аз така разбрах) се е наложило да прати по голяма сума, която може и да бъде върната.
Защо Ирис
Едно е подаръци с повод, друго е пари в кеш непрекъснато.

# 106
Въобще не е щуротреска. По-добре да нахраниш нечие гладно гърло, отколкото да пълниш бездънната яма. Аз когато работех не пропусках да давам пари на хора в нужда. Отделях почти от всяка заплата. Вярвам в добротата, и че тя се връща. Но всичко си има граници.

# 107
И да, обзавеждането е трудно защото изисква много пари. Нуждите на близък човек се поставят пред нуждите за обзавеждане. Едното можело да чака.

# 108
  • София
Бях на твоя страна. Минало свършено.

ПП Редактирай си постовете, не пускай няколко един след друг.

# 109

Аргументирай се.

# 110

Аргументирай се.

Аз не съм milenaka, но и аз бях на твоя страна, докато не каза, че и ти си отделяла за благотворителност от всяка твоя заплата, а едновременно с това мъжът не може да дава на сестра си.

Научете се и двамата да цените парите и да си подреждате приоритетите

# 111
Скоро не беше имало тема в стил Мъжа ми харчи собствените си пари за еди какво си..... Помощ! Как да го накарам да ги харчи за мен?

# 112
Темата по скоро е - Мъжа ми харчи семейните пари за еди какво си ....

# 113
Ожениш ли се, нямаш собствени пари.

# 114

Аргументирай се.

Аз не съм milenaka, но и аз бях на твоя страна, докато не каза, че и ти си отделяла за благотворителност от всяка твоя заплата, а едновременно с това мъжът не може да дава на сестра си.

Научете се и двамата да цените парите и да си подреждате приоритетите

Благотворителност е едно, а да отглеждаш някой е съвсем друго. Аз бих дала пари на болно дете да кажем, но на някой, който не може да си прави сметката - не. Не мисля и, че така му помагам.

# 115
mimikria , аз бих дала еднократно за благотворителност също. Обаче жената може всеки месец да дава пари за благотворителност, но се дразни когато мъжът и дава на сестра си

# 116
  • София
Гледам, че Веселка е дала и моя отговор.

# 117
  • Сф
Скоро не беше имало тема в стил Мъжа ми харчи собствените си пари за еди какво си..... Помощ! Как да го накарам да ги харчи за мен?
Доста плоско изказване, надявам се, че се шегуваш!

В семейството парите са общи и решенията, няма значение кой изкарва повече, в 80% са мъжете! Но стигне ли се до мерене "кой", "колко " допринася за общото - кофти работа!

# 118
Въобще не е щуротреска. По-добре да нахраниш нечие гладно гърло, отколкото да пълниш бездънната яма. Аз когато работех не пропусках да давам пари на хора в нужда. Отделях почти от всяка заплата. Вярвам в добротата, и че тя се връща. Но всичко си има граници.

О, я се стегни. Тая бездънна яма е на мъжа ти сестра. Явно и двама ви ви бие парата, щом можете да отделяте от почти всяка заплата за други, което е похвално. Но отношението ти към човек, на когото мъжът ти очевидно държи може да ти изиграе много лоша шега. Доколкото разбирам, той никога не ти е правил проблем за твоята благотворителност и твоето разбиране за човек в нужда Rolling Eyes

# 119
Ожениш ли се, нямаш собствени пари.
Е това пък зависи от режима на имуществени отношения.
Той пък подлежи на промяна по абсолютно всеки един момент от време с Брачен /не Предбрачен/ договор.
Няма такова нещо - парите са общи. Парите са общи, ама ако и двамата искат, ако не, не са. Е, в техният случай явно единият не иска. Но пък е бил така добър да не го напише на хартия.

Общи условия

Активация на акаунт