Любов или пари?

• 16 896
  • 422
  •   1
Отговори
# 120
Почти изчетох темата, но това .....

Значи, не е драма ако сега взима 1000, но ако е твърдо убеден, че това му е таванът, че няма повече да научи нещо или да сладкодуми, да среща хора и да търси възможности- това си е червен флаг. Такъв човек може да се откаже и от други видове борба и в крайна сметка не само да те лиши от глезотии, ами да играе като абсолютна котва на живота ти.

А мъжът трябва да е двигател, не котва.

Освен това е малко странно това да "обичаш мъжа си". Какво значи това? Доста по-важно е да го уважаваш, а романтиката и пеперудите в стомаха са друга тема, която се случва още по-добре, когато средата е приятна.

трябва за мен е идеята за отношения и семейство!

Да имаш умен, борбен и надъхан мъж до себе се! Да е мотивиран да успее и да се грижи за семейството си!
Мой личен пример, близък до темата"

Скрит текст:
ММ доста време взимаше почти половината на моите пари, като през цялото време инвестирахме в обучението и преквалификацията му, както и инвестиция за нещичкото странично, което един ден  Praynig ще почне да носи някой лев отгоре.
И аз обичам и си угаждах с маркови дрехи и обувки, скъпа козметика, фенси ресторанти и екзотични екскурзии, НО ТОЙ ми е по-важен, най-важен и след цялото търпение и дискомфорт, нещата започват леко полеко да се нормализират. Е, далеч сме от онова мое безделно време, но той започна да взима пари  колкото мен и има огромна перспектива пред себе си, но е още трудно и ще бъде още време!
Важното е, че сме заедно и се подкрепяме!

Та, когато човек сам за себе си подреди приоритетите, тогава и живота тръгва в същата посока!  

# 121
  • София
Ами така е, Pure_nature, личи си кои връзки са съзидавани с любов.
У авторката няма любов, то е ясно. Инак, би могла и тя да мисли в тези посоки, нали така? Тя не си дава сметка, че като любов - би трябвало да е всичко за нея, тогава темата би била - Как да Го мотивирам, как да му помогна, как да го преквалифицирам!? За да печели повече....

Защото, нали, казват, че зад всеки успял мъж стои една (по)успяла жена. Следователно, можем да кажем, и че за неуспелия мъж седи една точно мрънкаща жена. нали сте семейство, някак свързани сте.

# 122
Чичко-паричко е събирателен образ за мъж, който може да ти плати круизите, Шанела и баровските ресторанти.Не се хващай за думата....     Laughing
Щото на авторката са й явно много важни и задължителни като елемент от семейното щастие.
Та, не пиши според твоите възгледи за нещата от живота, а четИ!    Peace
Тя си е написала черно на бяло, че така е свикнала-маркова козметика, пътувания, добри ресторанти и си ги иска.О.к., пак да кажа, лошо няма, ама просто ги търси на погрешното място.

Да превръщаш парите в самоцел и единствен приоритет в живота никога и никъде не е бил добре работещ механизъм.Животът го доказва, винаги, стига да има кой да гледа и да се учи.
В противен случай, пак се учи, ама на собствен гръб, обикновено дълго и болезнено.

Фактът, че за теб Шанел №5 и някой и друг круиз са върховен израз на луксозния живот - защото ги споменаваш с особена ярост, вече трети пост - говори сам по себе си.
Ако са ти проблем марката козметика и типът пътуване, избери си друга марка и Нова година на Тимбукту, например.     Laughing
Само дето това нищо не променя, дори ако някой обича да пътува всеки месец до Луната.
И това са приоритети на авторката, не мои.
Скрит текст:
Моите не съм ги декларирала нито тук, нито в данъчната си декларация, така че за теб са пълна мистерия.    Mr. Green

Скрит текст:
Реших да пиша анонимно, защото не ми се иска темата да стигне до някои хора.

Имам връзка с един мъж от няколко години и много се обичаме. Обстоятелствата бяха такива, че не беше възможно да живеем заедно и да сме заедно през цялото време. Сега прекарваме много повече време заедно и имаме планове за съвместно съжителство и семейство, винаги сме го искали и двамата. Все още няма нещо голямо, което да ни свързва и една раздяла би била много по-лесна на този етап. Виждам го някак си, че ако искам да се откажа може би сега е момента. Лошото е, че понякога ме обхваща лека паника дали съм сигурна, че искам точно с него да прекарам живота си. Обожавам всичко в него и винаги като си помисля си представям, че точно с такъв човек до себе си бих искала да остарея, разбираме се много добре. Единственото ми притеснение са финансите. За добро или за лошо досега съм разполагала с повече средства, да речем малко над средното. Не става въпрос за някакъв лукс,
но съм свикнала на разни глезотийки като например добра козметика, пътувания, хубави ресторанти. Не се имам за меркантилна, но в един момент тези неща като ги няма започват да ми липсват. Всъщност сега ги оценявам малко повече
Скрит текст:
от преди, когато получавах всичко наготово в общи линии.
Проблемът с него е, че той е живял с по-малко средства и има една разлика в начина ни на живот. Тази разлика не е огромна, не е някаква пропаст, но все пак я има. Живеем в голям български град, но не в столицата и не е възможно да го напуснем. Той работи в една фирма тук, заплатата му предполагам е около средна за града ни. Мисълта ми е, че не е мързелив, работи си и не е за някаква минимална заплата. Виждам го, че иска да печели повече, опитва се с разни дребни странични неща, но те не са особено сериозни и постоянни. Аз работя за себе си и засега изкарвам повече от него. Да кажем около двойно. Опитвам се да спестявам и успявам по малко, но просто няма как спестеното да ми стигне за всичко, което искам. Засега не виждам реалистична възможност нито един от двама ни да печели по повече.
Давам си сметка, че ако имаме дете няма да можем да му осигурим всичко, което аз бих искала. Тук не става въпрос за някакви материални неща. Аз просто имам визия как искам да се случват нещата, за образованието и развитието му и това, което искам не е безплатно.
В общи линии ме е страх дали в мен няма да се натрупа някакво разочарование с времето, че няма да можем да си позволяваме нещата, които искам, и с които съм свикнала.

# 123
  • София
Твоите, Краси, мисля, че ги знае цял форум. Започват от тортите и свършват с веге манджите  Laughing

# 124
  • София
Авторке, от това, което прочетох от постовете ти, проблемът ти не в парите, а в различните хоризонти.

Ти явно идваш от по-заможна среда и представата ти за "Що е то нормален живот" е доста по-различна. Сама казваш, че се разминавате във виждания и нужди и на него му е ОК с по-малко. Ако смяташ, че човекът има потенциал да се развие и да надскочи себе си и средата си - остани с него. Ако мислиш, че не може - по-добре се спасявай. Иначе цял живот ще си неудовлетворена от статуса си.

В твоя случай не става дума за пари под формата на цифри, дали 1000 или 3000, а за цялостен начин на живот.

# 125
У авторката няма любов, то е ясно. Инак, би могла и тя да мисли в тези посоки, нали така? Тя не си дава сметка, че като любов - би трябвало да е всичко за нея, тогава темата би била - Как да Го мотивирам, как да му помогна, как да го преквалифицирам!? За да печели повече....

Защото, нали, казват, че зад всеки успял мъж стои една (по)успяла жена. Следователно, можем да кажем, и че за неуспелия мъж седи една точно мрънкаща жена. нали сте семейство, някак свързани сте.

Има такива мъже, които ако ги тикаш да печелят повече, ще се запънат като магаре на мост нарочно, дори ще го приемат за обида. Или пък ще се мусят като примадона и все няма да им е достатъчна мотивацията. Накрая жената ще излезе виновна, че мъжът не е успял. Много хубаво извинение- друг да ти е виновен.

Има и поговорка- че обичаните жени се разхубавяват. Така че ако жена ти е погрозняла, за какво говорим?

# 126
Твоите, Краси, мисля, че ги знае цял форум. Започват от тортите и свършват с веге манджите  Laughing
Ако ти имаш навика да изтипосваш целия  си живот по форуми, защо смяташ, че всички са като теб?    Laughing

Скрит текст:
Това знаеш за мен, защото това съм преценила, че става за публично пространство.Не вярвам, че си толкова ограничена, (а може и да си, няма как да знам), да смяташ, че целият свят на човек е в 5-те %, които споделя в публичен сайт.

# 127
Скрит текст:

Има такива мъже, които ако ги тикаш да печелят повече, ще се запънат като магаре на мост нарочно, дори ще го приемат за обида. Или пък ще се мусят като примадона и все няма да им е достатъчна мотивацията. Накрая жената ще излезе виновна, че мъжът не е успял. Много хубаво извинение- друг да ти е виновен.

Има и поговорка- че обичаните жени се разхубавяват. Така че ако жена ти е погрозняла, за какво говорим?

O, така де, така, има ги всякакви, но не разбрахме какъв е на хубостникът на авторката!?
Нали затова хората са заедно да се подкрепят и да правят някой друг компромис, в името на общото си щастие!  bowuu

Crazy Сега разбрах защо съм толкова прекрасна и хубава Simple Smile  Mr. Green Sunglasses

# 128
  • София
Тоест, Краси, да си представям, че извън времето, което отделяш за правене на торти и лаене в някоя тема против месоядните, имаш изключително вълнуващо ежедневие, включващо круизи до къде беше..а, да, Тимбукту? Добре. Ценя доброто фентъзи  Wink

Мамасита, самото тикане изморява. Дори когато се получават добри резултати.

# 129
  • София

Има и поговорка- че обичаните жени се разхубавяват.
Така че ако жена ти е погрозняла, за какво говорим?

Точно така е, мила. Друго по какво спорим, че не ти вдянах поста? Ясно е, че някои мъже ще се запънат като магаре на мост, ясно е, че други мъже няма да имат нуждата от това подклаждане, ясно е , че има и трти мъже, дето ги виждаш, че работят по 6-7 часа на ден и са свежи като репички и можеш да ги подклаждаш мааааалко, ясно е, че има и четвърти тип мъже, дето го виждаш че каталясва по 12-14 часа на ден, и някак поле за изява за още И още не му остава. Тогава, ако го обичаш, почвате да мислите за принципна смята на концепцията, ако му е толкова ниско възнаграждението, при все толкова много часове бач.

# 130
Скрит текст:
Тоест, Краси, да си представям, че извън времето, което отделяш за правене на торти и лаене в някоя тема против месоядните, имаш изключително вълнуващо ежедневие, включващо круизи до къде беше..а, да, Тимбукту?
Добре. Ценя доброто фентъзи  Wink
Ами, фантазирай тогава на воля.    Laughing

Скрит текст:

Скрит текст:
ДАли ще се запънат като магаре на мост или ще действат под команда, какво значение?
Да ръчкаш някого цял живот може да е по-уморително от това сам да теглиш каруцата.

# 131
Знам, нали вече веднъж го играх ракета-носител и постигнах немалко резултати. Буквално извърших networking, редактирах сивита, тиках за курсове, смяна на работа, какво ли не.

Благодарност- нулева до отрицателна, даже бях виновна, че не мотивирам повече, не създавам уют и други очаквани клишета.

Роналд, ми не е приятно да мислиш вместо мъжа. Щото се получава- хем иска да мислиш вместо него, хем пък не обича много да слуша женски акъл...

# 132
  • София
Мамасита, не вместо, а Съвместно. Някак ви убягват някои думички съм забелязал... и да, обичаната жена се разхубавява, пак да повтаря  hahaha

# 133
Тцъ, не става, всеки трябва да мисли независимо, иначе като се провали, познай чие мислене ще обвини (със сигурност не своето...)

# 134
"Съвместно" би могло да се преведе като "взаимно напасващи се самостоятелни".

Общи условия

Активация на акаунт