Топло есенно слънце още пече, а мамите от ИБ се оглеждат за коледни играчки вече

• 32 202
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
  • NE
Забравих да се похваля, че нашите сополи минаха. Вече съм убедена, че докато има зъби, няма отбиване. Човека си търси и не се примирява. Бяхме преди 2 седмици в Пловдив и викам там ще забрави. Нищо подобно! Носих го по улиците, а той ревеше неистово и дърпаше ципа на якето.
Денем не търси, но види ли ме ... мамма миа.

# 76
Прашулинке, не, квалификация за учител по английски  Mr. Green Просто докато си намеря работа, поне да свърша нещо полезно  Crazy

# 77
  • NE
Кокосче Хубаво е да имаш и такава квалификация. Съвсем скоро ще има голям глад за млади учители. В големите градове е друго положението, но вярвам че ще успееш.

# 78
  • В къщурката на хълма на феите
Ох не ми говорете за изцеждащи поредици - от септември като се почне РД на Мецан, на кума, на майка ми, на снаха ми, сега вече и на Здравко, после идва този на Ема, на зълва ми, моя, на Мая, на брат ми, после 3-4 именни дни на много близки приятели и роднини, после Коледа и Нова година, когато освен всичко друго кумата има и РД и пак 2-3 именници.. Докато дотикам до февруари ми иде да се гръмна..

Добре успокоявам се по повод акнето.. Благодаря ви..

# 79
  • София
IELTS лии ще държиш Кокоске  Flutter Rolling Eyes

Данъчното облекчение е 20 лв. Приспада се на дете от данъчната основа 200лв, ама като сметнеш 10 % авансов данък от 200лв минус данъчна основа, става 20 лв по-малко данък за плащане.......... Tired Tired Tired с една дума пак- нищо. Дори 1 пакет памперс едва стига......
Данъчното облекчение се ползва и ако през течение на годината детето е родено или е

навършило пълнолетие.

Всеки служител, назначен на трудов договор, може да избира дали да се възползва от

данъчното облекчение през работодател или с подаване на годишна данъчна декларация.

За да се ползва данъчното облекчение през работодателя, е необходимо служителят да подаде

декларация съгл. Чл. 22 в, ал.8, която е приложена в изпратения мейл „dekl-detsa2015“. В

декларацията се попълват лични данни; данни за детето/ децата; данни за другия родител.

Данните на децата се попълват в т. 6 на Таблици 1, 2 и 3 от Част ІІ.

Като нетен ефект, сумите които ще се възстановяват при годишното преизчисление на ДОД

съгл. чл. 22в от ЗДДФЛ са съответно 20 лв. за едно дете; 40 лв. за две деца; 60 лв. за три и

повече деца.

В случаите, когато другият родител е лишен от родителски права или не му е предоставено

упражняването на родителските права в случаите на развод и са попълнени съответно точка 7.7

и 7.8 на част II, то към Декларацията за ползване на дан. облекчение за деца следва да се

приложи и съдебно решение, което да удостоверява този факт.

2. Съгласно чл. 22г от ЗДДФЛ е въведено и ползване на данъчно облекчение за деца с

увреждания (с 50 и с над 50 на сто вид и степен на увреждане, определени с влязло в сила

решение на компетентен орган). Аналогично се попълва декларация, която е приложена в

изпратения мейл файл „dekl-detsa22г2015_ТЕЛК“.

Към Декларацията за ползване на дан. облекчение за деца следва да се приложи и решение на

ТЕЛК. Като нетен ефект, сумата която ще се възстановява при годишното преизчисление на

ДОД съгл. чл. 22г от ЗДДФЛ е 200 лв.

Родител на дете с увреждания следва да подаде и декларация съгл. чл. 22в от ЗДДФЛ, и

декларация съгл. чл. 22г от ЗДДФЛ , за да може да използва правото си за двата вида данъчно

облекчение.

# 80
Между другото , може да се подаде с данъчната декларация Магнитче, ако си я подадеш сама , така ще сварите и с ТЕЛК-а  Peace

# 81
Попълних и аз докИментитИ и смятам да ги пратя в съответния срок до счетоводството.. Другата седмица ще търча до социалните.. Само да видим със Зузко как ще се разберем.. Под секрет да споделя /пък вие ще се правите на неразбрали/, че два дни караме само на цици.. Голям зор е, ама няма да се предам без бой!

# 82
  • NE
Само така, Меци!
Да те успокоя, че и ние около първата месечинка минахме изцяло на цици, тоест махнах силиконовите зърна и се получи. По спомен това стана преди операцията и то съвсем естествено.  Само си се чудя защо сега ми липсва упорство да махна кърменията.

# 83
Вероятно щото като си зверски уморена и най-вече недоспала, хич не ти е до това да вървиш против детето... И аз да съм, и аз няма да си дам зор сигурно.

# 84
  • NE
Теди Основния ми страх е наистина това. Не е готов. Надявам се зимата да е. Не че ме е страх да продължа да го кърмя, а че го глезя.

# 85
  • до едно тепе
Хванахме я гадината хаплива. Сутринта намятах дрехи и чаршафи в пералнята, а олекотената завивка на простора и излязохме към обяд. Не сме се прибирали много през деня и сега като слагах на Слави новите чаршафи, мъжо си я видя скокнала на голия крак. Светих и маслото #Cussing out Ще ми хапе детето гадината амаха. #2gunfire
Теди не си писала,че се налага рехабилитация при Светли. Честито ви отбиване Hug
Тая вечер ми напълниха сърцето двамцата. Мъжо държеше Бубето да се оригва,а батко и станал срещу нея и и се хили. За пръв път му се радваше толкова много. То беше смях , то беше кикотене Heart Eyes Утре на светло ще ги накарам пак да се покикотят та да ги запиша. Бяха невероятно сладки Crazy
Слав още кашля. Сякаш вместо да минава кашлицата пак към спазъм върви. Е сега като си легна пак кашляше сухо и гадно. Малко да се затича или да заскача и веднага започва да кашля пак. Във вторник сме при доки да видим тя какво ще каже и дали изобщо ще сложим ваксината или ще тегля майните на всичко и ще ги слагаме догодина ooooh!

# 86
  • shumen
Поспаланче,ще е хванеш я да не ти хапе детето.
Аз също имам да купувам доста подаръци освен на моето,а и последните месеци имаме доста рожденници и съм пред фалит.Тази вечер минах и си набелязах някои неща и сега се чудя какво да взема на моето диване.Акордеон не ми се иска,че по цял ден ще ми надува главата с него,а боклукчийските камиони са по 25 лева и май ще е той.Лошото е,че аз трябва да мисля и нещо за ДГ и за в нас.
Моето дете днеска се е предтавило добре с баба и дядо.Само на центъра някъде видял едни скутери и нищо,че има решил,че трябва да се потръшка пак,а дано му купят още един,но не познал.

Последна редакция: сб, 21 ное 2015, 23:22 от danaeka

# 87
Преговарям за един апартамент. Пълна кочина е вътре, ама понеже е на Ситняково и му искат 48 000 евро. Казах им че на тая цена е непродаваем, а муньо ми се киска насреща и вика- ееееее, ама мястото е супер. Викам- на първи етаж, метър и двайсе над улицата, на булеварда и за тая пълна мизерия, няма кой да ти даде една торба пари. Кат му сложиш ремонта 20 хил лева, то за тия пари ще си намериш хем на по тихо място, хем на по хубав етаж. Предложих 37 х и ако размисли да ми се обади.
Знам, че е бебешка тема, ама исках да си оплача.

# 88
  • shumen
Сигме,аз за първи етаж не бих дала толкова,а и не бих го купила въобще.Всичката мизерия и студ ще е у вас все едно живеете на улицата.

# 89
Сигме за какво ти е верно първи етаж? ако не искаш високо да си, втори или трети е чудно .. отдоле я мазе, я улица, няма стопляне колкото и да изолираш .. ти тия пари за ток дет ще ги дадеш, по-добре да обмислиш купуване на ТЕЦ ..

Общи условия

Активация на акаунт