Защо привличам само неподходящи?

• 17 251
  • 361
  •   1
Отговори
Здравейте!

От много време насам чета темите  във форума и едва сега се реших да седна и да споделя и моите душевни терзания.
Може би поводите за песимизма, който ще усетите да лъха от този мой пост, са няколко: първо, тази година станах на 30. Официално излезнах от групата на 20+. Официално съм се запътила към...40-те. И осъзнато започвам да усещам отдалечаването от младостта, да виждам ползите от натрупванията, които вече имам като опит, знания и умения зад гърба си. Защото аз съм активен човек  - работя, знам няколко чужди езика, които говоря свободно, спортувам, танцувам, поддръжана съм ... така де, общо взето всичко си ми е наред. Но последователното изчитане на няколко от книги на Мишел Уелбек провокира едно такова негативно и песимистично чувсвто у мен, което напълно успя да ме завладее след поредното емоционално разочарование. (така де, Уелбек откровено е зачеркнал всякакви нормални човешки отношения и красноречиво описва пълния техен разпад)
Споменавайки емоционално разочарование, бих искала да споделя с вас, че въпреки възрастта ми, аз все още не съм имала сериозна, продължителна връзка. Винаги съм била от най-харесваните момичета, където и да отида, и винаги съм била сама. Винаги. Но никога не съм била глезена, обгрижвана от мъж. Оправям се с всичко сама. Дори и баща ми отсъства като фигура от моя живот, защото родителите са ми разведени и майка ми ме е гледала сама. И тъй като попадам само на неудачници, които ми свалят звезди и след три срещи се разбира, че с тях за нищо повече освен за временна афера не може да става съпрос, аз вече започвам да разбирам, че в мен явно има някакво.... нещо.
Така де, не е нормално. Нали? Нисък праг на търпимост или какво? Как е възможно за толкова време да не се намери една топла, сърдечна и истинска връзка. Да, човешките отношения са едно от най-сложните неща и за тях учебници няма. Но какво ми има на мен, за да не намирам близост в отношенията с мъжете?
Ето, например на поредния курс, на който се записах, се запознах с един мъж, Рак. Той иинициира комуникацията с мен, след няколко урока дори ме закара до нас, проявяваше интерес, бхяме на рожден ден на човек от груата, той беше там с дългогодишната си приятелка. И поради този факт, аз цяла вечер се държах на ниво – не съм го гледала, не съм обръщала внимание и не съм предизивкала такова, пълен игнор, на който той отговори с втренчено гледане цяла вечер и с два страснтни танца, на които ме покани пред очите на приятелката му. Неговото „зяпане“ дори накара и жена му да почне да ме гледа (добре, че с мен имаше моя приятелка, която да гледа какво се случва и да ми докладва, защото аз от желание да запазя достойнство и да не нараня своите чувства реших да не поглеждам в неговата посока и да оставя нещата да се случват). Видяхме се на урока след партито, той се държа много мило, последния път пък изобщо не ме отрази...рачешка му работа, си рекох аз. Докато не се появи някакво супер нахално момиче, което му се лепна, и с което за няма и две седмици си станаха мнооого гъсти приятели.
И  така – аз пак останах да се нося на розовите облаци от отминалия флирт, погледи и страстни танци, които не доведоха до нищо по-сериозно и оставиха у мен усещането, че съм използвана.
И това не е първата подобна случка.
Аз ли привличам само такива женкари? Те ли ми се лепят, защото съм руса, симпатична (и какво от това??)
Та не знам как да формулирам точно питането ми към вас след като разказах тази последна история, но може би най-правилно е да искам да разбера защо никой не се задържа до мен? Защо всичко свършва още на база флирт и пеперуди в стомаха? А всъщност съм си нормално момиче, не съм лека жена, имам си достойнство, имам акъл, имам таланти, които развивам, мога да съм лидер и организатор, имам желязна дисциплина, не пуша, не пия...и за награда за всичко това получавам повърхностно внимание и мними чувства от срещуположния пол...не е нормално.
А вие какво мислите по въпроса?

# 1
  • София
А ти какво искаш по принцип? Какъв трябва да бъде мъжът, с когото би искала да имаш сериозни отношения?

# 2
Защото чакаш теб да те изберат, вместо ти да избираш.

# 3
Ето, например на поредния курс, на който се записах, се запознах с един мъж, Рак. Той иинициира комуникацията с мен, след няколко урока дори ме закара до нас, проявяваше интерес, бхяме на рожден ден на човек от груата, той беше там с дългогодишната си приятелка. И поради този факт, аз цяла вечер се държах на ниво – не съм го гледала, не съм обръщала внимание и не съм предизивкала такова, пълен игнор, на който той отговори с втренчено гледане цяла вечер и с два страснтни танца, на които ме покани пред очите на приятелката му. Неговото „зяпане“ дори накара и жена му да почне да ме гледа (добре, че с мен имаше моя приятелка, която да гледа какво се случва и да ми докладва, защото аз от желание да запазя достойнство и да не нараня своите чувства реших да не поглеждам в неговата посока и да оставя нещата да се случват). Видяхме се на урока след партито, той се държа много мило, последния път пък изобщо не ме отрази...рачешка му работа, си рекох аз. Докато не се появи някакво супер нахално момиче, което му се лепна, и с което за няма и две седмици си станаха мнооого гъсти приятели.

Обърках се... Приятелката му, жена му, нахално момиче... Crazy

# 4
Здравей змия,
Аз съм тмеперманетна личност. Може би това заблуждава, че като ме видят и се налепят и си мислят, че аз като имам ей такава слънчева усмивка, и айде, юруш на маслините, всички ще ги огрее..да, ама не. Аз трудно допускам човек до себе си.
А относно мъжът - ами, трябва да е зрял, отговорен и с последнователно поведение (а не както този последния Рак - един ден ти свалям звезди, после не те познавам). Разбира се, да е добър и интелигентен. Че аз с човек, който не чете и няма различни интереси бих си умряла от скука.
Просто ме е яд на себе си.
Мислела съм си ... да имам белег на лицето, да не ме гледат, да не ги привличам всички, да не ми увъртат главата, да не страдам..
Ето, сега страдам, за онзи мухльо от курса, задето се поддаде на евтината провокация хаха
Колко е лесно така.
Явно съм прекалено сложна аз за тях..

# 5

Обърках се... Приятелката му, жена му, нахално момиче... Crazy

Ми то и аз се обърках.
Той има приятелка от 10 години.
Сваляше мен.
Но се появи една нахална, вчера ги видях заедно сами в бар.
Ей така, случайно.
Иначе не е женен.

# 6
Щото аз не мога да предприемам първа крачката.
Срам ме е.
Цял живот все те са ме избирали и са инициирали контакт Simple Smile

# 7
Е, от тези много, дето инициираха през годините контакт, един-двама по-читави нямаше ли? Всичките ли бяха като описания в случката "Рак" (какво значение има всъщност зодията?!)?

# 8
  • Tам през Атлантическия океан
А ти какво искаш по принцип? Какъв трябва да бъде мъжът, с когото би искала да имаш сериозни отношения?

Трудно е Simple Smile

Някъде бях чела (книжки за себепознание май) че е хубаво да седнем и да наишем на лист какво искаме , качества , всичко от мъжа. Хора които са го правили споделят че не било толкова лесно  Wink колкото изглеждало  Mr. Green

# 9
Ми то и аз се обърках.
Сваляше мен.
Ей така, случайно.
Иначе не е женен.

И квооо, жал ти е за някакъв, дето чука където свари... Ми трябваше да му пуснеш, вместо да се дърпаш. Няма да те чака, я. Ей я опашката след теб, всички жадуват за него. Hug

Ама че нескопосана пързалка. Mr. Green

# 10
Ми то и аз се обърках.
Сваляше мен.
Ей така, случайно.
Иначе не е женен.

И квооо, жал ти е за някакъв, дето чука където свари... Ми трябваше да му пуснеш, вместо да се дърпаш. Няма да те чака, я. Ей я опашката след теб, всички жадуват за него. Hug

Ама че нескопосана пързалка. Mr. Green
Че той даже е певец, има си група, фен клуб, кво говориш.
хахаха тъпото е, че докато разбера за кво иде реч и се омотавам и ми потъват гемиите после търся вината в мен, че на мен нещо ми има.

# 11
Че той даже е певец, има си група, фен клуб, кво говориш.
хахаха тъпото е, че докато разбера за кво иде реч и се омотавам и ми потъват гемиите после търся вината в мен, че на мен нещо ми има.

Ми има ти нещо, честно казано.  Mr. Green

# 12
Странно е, ако авторката на темата е наистина на 30. Не звучи като за толкова, особено в последващите постове.

# 13

Трудно е Simple Smile

Някъде бях чела (книжки за себепознание май) че е хубаво да седнем и да наишем на лист какво искаме , качества , всичко от мъжа. Хора които са го правили споделят че не било толкова лесно  Wink колкото изглеждало  Mr. Green

Е то от писане файда няма.
Май трябва да си целувам жаби докато побелея... newsm78
Пък и като напиша какво искам - как, по шаблон ли да го търся?

# 14
Щото аз не мога да предприемам първа крачката.
Срам ме е.
Цял живот все те са ме избирали и са инициирали контакт Simple Smile

Пак може да ги накараш да инициират те контакт, но да си ги избереш ти. А ако ти инициираш контакт, и общи приказки пак ли те е срам да говориш? Потърси как стават тия неща, щом не ти идват отвътре.

Общи условия

Активация на акаунт