ЮНСКО бебче в нас расте, пълни с обич маминото сърчице

• 48 817
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
А аз посочвам термина и казвам "сметнете си в кой месец съм".  Laughing

# 691
  • Русе
Мдаа  Laughing Те повечето питат "кога!?" та ми е най-лесно като кажа "пак юни"  Simple Smile В тази връзка, инаше много момичета с деца с малка разлика- аз имам всичко от каката, но я кажете ще вземате ли комплект за изписване, че се чудя дали да купувам или само пелена да си взема (поне това да е ново за беб), пък дрешки да си сглобя от наличните..

# 692
  • София
http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html
Тук изчислявам коя седмица съм. Simple Smile
http://www.mama.no-meat.org/link_pregnancy/gest_weeks/
А тук гледам коя седмица на кой месец отговаря. Така се ориентирам в бременността си, нищо че ми е трета. Simple Smile

# 693
  • София
tcvetenceto и svetlana81, бройте си само седмиците и да не ви пука. То и това с термина си е Божа работа или лекарска, ако са такива обстоятелствата.
Изобщо седмиците като такива са по-важни, защото по седмици са разпределени различните изследвания, растежа на бебетата, както и тяхната безопасност при раждане.
Мене като ме питат кой месец съм и аз казвам само седмицата и почват да ме гледат странно. Следва въпроса "Е добре де, кога трябва да се родят". Отговор "Някога през юни!"  Joy
Да не говорим, че дори с майка ми не мога да се разбера докъде съм стигнала. Горката жена, заради инвитрото ме брои с около 2 седмици назад  Grinning и все се чуди закъде бързам.

# 694
Да,ама то точно че и седмиците мн не схващам. Както казах, последно ми вика 20+4д в листа пишеше 21 с.Коя съм и аз нз с точност. На ФМ същата работа , някъде пишеше 20 ,по на-долу 21.

# 695
20 + 4 е 21 седмица, нормално. Навършени 20, но си В 21ва.
Както аз сега съм навършени 22, но В 23та. Така по-ясно ли е?

# 696
  • Сф
То няма и кой знае какво значение дали си 20 или 21, много задълбавате в подробности  Peace

# 697
Аз ще съм с двама юнаци с малка разлика. Комплектче за изписване ще му купим , разни дрешки , като за начало също. Баткото ми е зимата роден, така че и доста от дрешките ще се разминават, в последствие ще гледам какво става и какво не и ще купуваме още.

# 698
DreamComeTrue-така вече съм наясно Party

# 699
  • България
Благодаря ти! И на мен ми е 2-ра бременност. Първия път си следях месеците по датата на термина, ама сега съвсем се обърках. И това ми даде най-логичното за мен  обяснение  Wink
"Най-лесния начин да следите коя г.с. в кой календарен месец е като си направите свой календар. Започвайки от датата на последната менструация, отбелязвате месец след месец до 9-тия като всеки месец от втория нататък увеличавате дните с 1 ден, т.е. ако последната менструация е била на 10.01 значи в 1-ви месец сте до 10.02, във 2-ри месец сте до 11.03, 3-ти месец – до 12.04 и т.н. След като си отбележете месеците, върху тях отбелязвате гестационните седмици, които започват също от датата на последната менструация."
Значи от 09.02 съм в 6-ти месецец, а от 10.03 влизам в 7-ми  Peace Хареса ми  Peace

# 700
Мале аз все си мисля, че времето мноооогооо бавно минава,ама то си върви бе! Ай го вече сме преполовили шести месец,почти не останало Simple Smile много се вълнувам вече, но пусти страх още нищо не смея да купувам, само набелязвам Wink  Иренка вие харесахте ли количка? Ние имахме голяма драма с цени,размери и асансьори,ама май се спряхме вече на един модел щем не щем Simple Smile

# 701
И аз нищо не съм купила още, но се интересувам от полезна тема тук във форума за бебешки принадлежности. Някои може ли да ми препоръча такава тема, където се обсъждат шишета, колички и други бебешки неща?

# 702
Саб, ето за колички, за другите не знам дали има теми, най-вероятно да.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=903791.0;topicrefid=4

# 703
Благодаря ти, прегледах я тази тема, но като виждам цените на количките, които обсъждат за сега се отказвам. Търся сега поне за другите неща да попрегледам.

# 704
Обсъждат се колички в широк ценови диапазон, от 350 лв. и нагоре, дори и втора ръка. Много са компетентни и ще помогнат с каквото могат.

Общи условия

Активация на акаунт