Психически ад и тормоз всеки ден

• 15 947
  • 136
  •   1
Отговори
# 90
На теб може и така да ти се вижда. На мен ми вършеше чудесна работа. Единственото количеството си беше малко. Дояждаше от нашата храна- с многото месо и масло.

# 91
Не знам, аз съм сноб, ще ми е тъпо да се нареждам на опашка за държавна кухня всеки ден в определен час. Просто ми е неприятна дори самата идея...

# 92
Твоя си работа  Mr. Green На мен времето за готвене ми е по-ценно не да бъркам три манджи, а детето да играе на въздух.

# 93
  • София
На теб може и така да ти се вижда. На мен ми вършеше чудесна работа. Единственото количеството си беше малко. Дояждаше от нашата храна- с многото месо и масло.
Всъщност, нищо ѝ няма на храната, ако я използваш за когато е предназначена.
Дават ти 3 ястия- за обяд, когато е прието да се хапне супа, второ и десерт.
Само че, масово не се прави така, а мамите разпределят порциона за целия ден.

# 94
  • Куциндрел
Всъщност, нищо ѝ няма на храната, ако я използваш за когато е предназначена.
Дават ти 3 ястия- за обяд, когато е прието да се хапне супа, второ и десерт.
Само че, масово не се прави така, а мамите разпределят порциона за целия ден.
Преразпределят, защото детето не изяжда всичко на обяд, поне моето беше така. А десертите не ги обичаше.

# 95
Не харесвам тази традиция да се мешат по няколко храни. Това е една от причините да не харесвам детската кухня.
Другата е, че много се краде. Съответно вместо хранителни вещества, вътре има вода и брашно.
Самият факт, че на повечето места дават по-голям грамаж от официалния е достатъчен да си направя изводи Simple Smile
Още - няма как храна за бебе и храна за големи деца да е една и съща. Всеки родител си следва схема на захранване и прясно мляко, например, повечето въвеждат след 1 г. А тогава вече детето е на обща храна. И това е чудесен повод цялото семейство да промени менюто си. При едно здравословно готвене за детето просто се отсипва порция преди подправките.
Не харесвам и дежурните кремчета за десерт. Все едно нишесте е, само оцветителите и ароматизаторите са му различни. Но иначе води до "голямо" разнообразите в списъка  Simple Smile

Но да не разводняваме тук, ако темата ви е интересна, заповядайте в "Млека за кърмачета, захранване"  Simple Smile

# 96
за детето просто се отсипва порция преди подправките.

Ако детето е второ- и с подправките:) стига да не са екстремни. Зелените подправки- от 11 месеца някъде са си перфектни, има и други подправки, които са по-скоро неутрални.

Но си е факт, че всяка майка трябва да се замисли и да направи избор кои неща около детето ще прави сама и кои ще делегира.

# 97
И на първо съм давала зелени, имах предвид повече сол, черен пипер, лют червен и други подобни...

Но си е факт, че всяка майка трябва да се замисли и да направи избор кои неща около детето ще прави сама и кои ще делегира.

Това е общо решение на двамата родители. Не приемам самостоятелните решения за редни, когато става дума за общо дете и отговорността е обща.

# 98
Напротив, някои решения са си точно само на майката. Твоят съпруг може ли да има думата как ще родиш и дали ще кърмиш, ако ти усещаш, че не искаш? Може ли примерно да те натиска и да лобира да готвиш всеки ден на детето, ако теб това ще те накара да изтрещиш?

Такова нещо като обща отговорност никъде няма- нито при дете, нито в работа. Иначе не е отговорност. Отговорността винаги е лична.

# 99
Имам предвид грижите и възпитанието на детето. Не онова, което касае моето здраве и тяло. Докато не е самостоятелен човек, а част от мен е друго.

...Може ли примерно да те натиска и да лобира да готвиш всеки ден на детето, ако теб това ще те накара да изтрещиш?..
Има право да го каже като предложение, което ще бъде обсъдено и заедно ще вземем крайното решение. Ако много държи - ще готвя през половината време, през другата половина той (както е и всъщност у нас). Но нито той, нито аз може да имаме претенции за нещо, а да не си мръднем пръста (както е с мъжа на авторката).

Такова нещо като обща отговорност никъде няма- нито при дете, нито в работа. Иначе не е отговорност. Отговорността винаги е лична.

Да. Всеки от нас носи лична отговорност като родител. Но ако сама взимам решенията, то значи, че го лишавам от неговите отговорности. Той е родител точно колкото и аз. Нямам право да му ги отнемам, затова са съвместни, като при съдружници на фирма  Wink

# 100

Извинявам се, ако обидя някой, ама като гледам около мен майките как си гледат децата, немога да се съглася с теб. Масово ги хранят с купени храни (Съдържат почти изцяло само нишесте и не са хранителни, да не говорим за полезни), или с храна от кухнята. Тъпчат ги със солети и др.  боклуци. Това си е престъпление спрямо детето. Нямало смисъл да се занимават, то една лъжица щяло да изяде. Ами като не Ви се занимава не раждайте деца. Нали затова е майката, и затова и е това майчинство 2 год., да се грижи за детето.  #2gunfire
От кухнята не са лоши храните, а и са разнообразни.
Трудно можеш да приготвиш няколко неща вкъщи.
От друга страна- оказа се, че дори е гордост за част от днешните мами, че не могат да готвят.
И поръчват храна отвън и за децата си.
Явно за някои майки е чест да си дадат невръстното дете на ясла или баба , да го тъпчат с Детска кухня, да не се занимават грам с него и да търсят на кого само да прехвърлят отговорностите си на родител и възпитател -майка, държава, детска градина, училище ..

Към авторката. С майчинство ли си или на соц. такова от 100лв месечно? Имаш ли родители,които да те подкрепят? Знаят ли как те третират в новото ти 'семейство'?

Надали ще се изнесете на квартира с този мъж за дълго, но поне гледай ти да се изнесеш от тази къща скоро и само с децата си.

Млади сте и така ме е яд, че така си пилеете живота в нефукнкционалност ине се наслаждавате на така  хубавите моменти с тези слънца ..
Имам майчинство не съм на 100 лв .И на мен ми се струва,че няма да е за дълго да сме на квартира ,но да видим ,целта ми беше да започне да полага някакви усилия ,поне вечер ,да ги забавлява,но уви не му се получава много ,нищо почти не мога да свърша и като си е вкъщи ,но вече не се и старая.Мойте родители са разведени и работят далече и нищо не знаят от това,не съм си почивала и 5 мин .от както се родиха ,но такаще е ,дано да има други бащи ,които да се справят повече като бащи. Надявам се като попораснат нещо да се промени.

# 101
Цитат
Надявам се като попораснат нещо да се промени.
Какво те кара да мислиш, че е възможно?
Човекът явно го мързи да е родител. Затова иска да живеете при техните, за да прехвърли личната си отговорност на теб и тях.
Не е фатално, нито е единствен. Просто си решаваш правилно ли е според теб и дали е добре за децата, което е най-важното всъщност.

# 102
Ани, благодаря за отговора.  Hug
Опитвай постоянно да делегираш отговорности на бащата и защитавай себе си като изтъкваш,че имаш много грижи и имаш нужда от помощ и грижа. Намерихте ли някаква жена за помощ в къщи през деня?

Добър старт чета при вас .Нека да е за постоянно.  bouquet

Сирен, много грозно беше изказването ти. Много. Дори и за търпелив човек като мен..

Детето ни никога не е било 'кротко' и който ни познава го знае много добре. Аз я намирам за по-кротко и разбрано дете, защото имам много опит с всякакви деца, от които преобладават  много двойки близнаци, които съм обгрижвала 'от-до' в първите им 3 години.
За мен обаче, натъртвам пак.

Иначе най-добрата кухня в Пловдив ни беше на 200 метра от къщи, но не беше съвместима с моите разбирания за добра храна.  Правила съм домашни пюрета години за други деца и последно за тризнаци и готвенето за едно дете ми бе в пъти по-лесно като сме били навън всеки ден 365 дни в годината при всякакви температури и време.

Последна редакция: ср, 02 дек 2015, 17:09 от Анонимен

# 103
А, аз по принцип съм си скептична към масовата образователна система и ми е странно как хем майката от една страна се смята за Главно Влияние и Велик Възпитател на детето, от друга се драпа за "добро училище", в което, разбира се, съзнанието на децата се форматира по доста странен и груб начин. Обаче си Добра Майка, щом си избрала Добро Училище...

Освен това е много различно дали ще си майката или детегледачката. Сама казваш, че всякакви гледачи имат една специфична дистанция от детето. Едва ли ще прекарат примерно 3 часа само в седене и гушкане на едно дете, което изкарва зъби и просто иска да е залепено за мама. Нищо- три часа само седене, без възможност да свършиш друго, ако ще 10 задачи да те чакат. Не знам дали децата търсят това от детегледачките си...

# 104
Не се справял бащата  Stop
Като му поставиш задачата и излезеш от стаята ще се научи.
Само трябва да имаш сила, да не се месиш, да не му правиш забележки и да не му обясняваш колко калпав баща е  Peace
Иначе ставаш същата като свекърва си.

Общи условия

Активация на акаунт