Бебешката количка - цяла наука за второ висше №32

• 67 109
  • 723
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, помагайте!
Имах голямо желание да дам под 1000 лева за комбинирана количка с кош за новородено/лятна седалка/кошница за кола - мислех да се насоча към полска/литовска с помпащи гуми, заради денивелираните ни павирани улици и лоши тротоари в квартала, но всички такива колички са огромни. Никоя няма да се събере заедно с мен в никой от нашите 2 асансьора - 90/90 и 85/100. Нямам опция да я държа на партер/в мазе/в багажник на кола. Не желая и да я сгъвам всеки път при ползване на асансьора, искам, ако детето заспи в нея, да мога да го кача до горе, без да го будя.
Та ви моля за съвет, каква количка да избера, при добро съотношение качество цена, при следните изисквания:
- без сгъване да се побира с всеки от кошовете в асансьор 90/90 или 100/85, заедно с мен вътре;
- да е компактна и в сгънато състояние и да заема малко място в багажника;
- да не е с малки пластмасови гуми, не е задължително да е с помпащи, но поне да са големи гумени;
- да е с големи сенници за коша за новородено и лятната седалка;
- да има пълно легнало положение на лятната седалка, включително да се наглася така, че да не стърчат/висят крачетата.

Аз съм се насочила в момента към модулната система Pop-up 3 в 1 на Peg Perego с тясното шаси 51 см - нищо с по-добър коефициент качество/цена не намирам, ще се радвам, ако вие ми посочите. Иначе ще дебна промоция по около Великден и ще взема Peg Perego -то.

# 541
  • На остров
Колички с седалка като стокке има много, всичко е върпос на вкус и на възможности.
Излишно е да се изтъква, коя е най добра или не  най добра, всеки си преценява за себе си Simple Smile .

# 542
Момичета, помагайте!
Имах голямо желание да дам под 1000 лева за комбинирана количка с кош за новородено/лятна седалка/кошница за кола - мислех да се насоча към полска/литовска с помпащи гуми, заради денивелираните ни павирани улици и лоши тротоари в квартала, но всички такива колички са огромни. Никоя няма да се събере заедно с мен в никой от нашите 2 асансьора - 90/90 и 85/100. Нямам опция да я държа на партер/в мазе/в багажник на кола. Не желая и да я сгъвам всеки път при ползване на асансьора, искам, ако детето заспи в нея, да мога да го кача до горе, без да го будя.
Та ви моля за съвет, каква количка да избера, при добро съотношение качество цена, при следните изисквания:
- без сгъване да се побира с всеки от кошовете в асансьор 90/90 или 100/85, заедно с мен вътре;
- да е компактна и в сгънато състояние и да заема малко място в багажника;
- да не е с малки пластмасови гуми, не е задължително да е с помпащи, но поне да са големи гумени;
- да е с големи сенници за коша за новородено и лятната седалка;
- да има пълно легнало положение на лятната седалка, включително да се наглася така, че да не стърчат/висят крачетата.

Аз съм се насочила в момента към модулната система Pop-up 3 в 1 на Peg Perego с тясното шаси 51 см - нищо с по-добър коефициент качество/цена не намирам, ще се радвам, ако вие ми посочите. Иначе ще дебна промоция по около Великден и ще взема Peg Perego -то.
http://slunce-bg.com/product/193/jane-nomad-j02-meteorite-capazzo.html

# 543
http://slunce-bg.com/product/193/jane-nomad-j02-meteorite-capazzo.html
Размер разгъната: 102 x 98 x 61cm - може да влезе само в асансьора 100/85, но не мисля, че на мен ще ми е комфортно на оставащите 24 сантиметра, не съм от най-елегантните девойки, едва ли ще стана и след раждане. Именно затова съм се насочила към по-тясно (около 50-55 см) и по-късо (до 91-92см) шаси по възможност.

# 544
Имам я и я вкарвам в такъв асансьор, хич не съм фина, дори напротив. Влизам без проблем, че и за първокласничката и раницата ѝ остава място.
Виж това Чико или някое подобно, дори се сгъва на чадър.
Или Макларън с порт бебе.
Виж тази Лола. Или Лола ъп, с цялата дръжка.
Или това Стрийти.

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 21:23 от alina_si

# 545
Имам я и я вкарвам в такъв асансьор, хич не съм фина, дори напротив. Влизам без проблем, че и за първокласничката и раницата ѝ остава място.
Виж това Чико или някое подобно, дори се сгъва на чадър.
Или Макларън с порт бебе.
Виж тази Лола. Или Лола ъп, с цялата дръжка.
Или това Стрийти.

Стрийтито ми харесва Peace Иска да са по-големи гумите, като че ли, с по-малки май ще е трудно по баирите. И определено с една дръжка, за да мога да управлявам с една ръка, че имам и куче, пък и за всеки случай.

А за размера, май ще трябва да си направя един кашон със сходни ширина/дълбочина и да тествам колко място остава в асансьора.

# 546
Кашон не е удачно, щото на количката в предната част е свободно, има нужда от място само за краката ми, тялото ми седи наведено. Утре ще накарам дъщеря ми да ни снима в нашия асансьор ако не забравя, да си представиш.

# 547
  • София
Едно време бях чела негативни мнения за стрийтито.
Сестра ми с бук плюс в момента и с асансьор от най-малките се побират - тя, количката и таткото

# 548
  • София
Някой с отзиви за Пег перего Ария? Излиза най-изгодно, защото има и чувалче, и борд, и поставка. А е и с една дръжка, по-удобно за бутане.

# 549
Едно време бях чела негативни мнения за стрийтито.
Сестра ми с бук плюс в момента и с асансьор от най-малките се побират - тя, количката и таткото
На бук плюс 51 попъп съм се спряла текущо, просто се чудя дали мога да докарам по-бюджетен вариант.
Brayda, дръжката на бука пречупва ли се нагоре/надолу, могат ли да се спестят няколко сантиметра за побиране в асансьора от нея?

Кашон не е удачно, щото на количката в предната част е свободно, има нужда от място само за краката ми, тялото ми седи наведено. Утре ще накарам дъщеря ми да ни снима в нашия асансьор ако не забравя, да си представиш.
Супер, много ще съм ти благодарна, изобщо не мога да си го представя в момента. bouquet

# 550
  • София
Пречупва се и в двете посоки дръжката

# 551
  • София
Здравей, Stitch, да се включа и аз относно Peg Perego Book Plus Simple Smile

Самоцитирам се от момента, в който и аз питах тук, тъй като и моето основно ограничение беше размерът на асансьора:

Основното ми изискване за количка е размерът в разгънато състояние заради асансьора - размерите му са 105см (дълбочина - до края на шахтата, тъй като самят асансьор няма врата, т.е. не мога да използвам всичките см, за да не си закача гърба в стените на шахтата) х 72см (ширина). По принцип асансьорът е широк 83см., но има една "решетка", която го стеснява до към средата на дълбочината му. Аз нямам намерение да я разпъвам тази "решетка" (тогава никаква количка не би могла да влезе), но дори и плътно прибрана, пак стеснява доста.
След като се измерих и самата себе си (нали и аз трябва да вляза с количката Simple Smile), стигнах до извода, че количката или трябва да е не по-дълга от ~85см или не по-широка от ~55см, за да вляза и аз от някоя страна, а такива колички почти няма Sad

И аз гледах шасито 51 см, но в крайна сметка взехме нормалното шаси - мъжът ми настоя, тъй като му се  стори по-стабилно (и аз мисля, че е така). Количката влиза в асансьора леко по диагонал и аз се събирам в останалото триъгълниче без проблем. Както и по-нагоре някой беше споделил, на теб ти трябва да влязат краката ти долу (количката ти е висока до към ханша, примерно) и нагоре можеш да се надвесиш и над нея и да се събереш на по-тясно място. Това обяснение е за вариант с кош за новородено, който е по-обемен. После със седалката за 6+ ще е по-лесно.
Според мен в асансьора, който е 100/85 няма да имаш проблем (нашия е 105 на 72), но само ти и количката - за друг човек няма място. А в този 90/90 мисля, че с никаква количка няма да се получи newsm78.
Понеже аз много търсих тогава варианти с подобни размери, другите ми опции бяха Cybex Callisto и Mamas and Papas Armadillo Flip. Ако искаш, виж ги и тях. 

# 552
rozzzi, много ти благодаря за включването bouquet
Задължително ще обърна внимание на шасито, като разглеждам на живо, то всъщност разликата в ширината май е само долу при гумите - при стандартното се падат отстрани на рамата, а при тясното са някак вградени в нея.
Шасито на бук плюс го дават 93 см и си мислех, ако пречупя дръжката нагоре/надолу дали няма да се вмъкне в този, които е 90/90. В асансьорът на едната стена има дръжка, която стърчи и стеснява пространството, но може би, ако дръжката дойде над нея... абе май ще трябва да направя схеми на асансьорите със стърчащи дръжки, устройства за чипове, врати и т.н. и да ида с ролетката в магазина да меря шаситата с кошовете Grinning
Ще погледна и другите предложения, мерси много Simple Smile

# 553
момичета, някоя от вас ползвала ли е количките на cam? Моля да споделите мнения дали си заслужават?
Харесала съм си по-конкретно тази, но като новак в бранша  Grinning не мога да преценя дали ще издържи всичко, което ме очаква с нея? Simple Smile

https://kolichki.net/cam-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0 … 2-538.html?page=3

# 554
Имам огромен проблем.Куини Мууд е абсурд да влезе в нашата кола.Старата ми количка едва влиза(широка е 58см),като багажника стои незатворен.
Мууда е 66 см.Абсурд е да я вкарам в колата.И сега какво?!Нямам количка.До април трябва количката да е избрана и като родя да я поръчам,а тепърва мъката почва отначало..   #Cussing out иде ми да си ударя шамар. #2gunfire

НЕ МОГА ПОВЕЧЕ ,честно ви казвам.Не мога!! Искам да седна някъде и да плача,докато шасито на Мууд не се смали с 10 см,

Общи условия

Активация на акаунт