Счетоводител в нужда се познава 9

• 63 773
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Ами тя си е стандартна бланка и според мен не е много коректно,че не сте казали на работодателя си за втория трудов договор
Втория работодател е длъжен да се съобрази с осигувяването по основния ви договор затова ви иска тази бележка

Може ли линк към тази стандартна бланка.
Благодаря предварително  bouquet

Например нещо такова

http://dox.bg/files/dw?a=faa40df358

# 46
  • Русе
Ами тя си е стандартна бланка и според мен не е много коректно,че не сте казали на работодателя си за втория трудов договор
Втория работодател е длъжен да се съобрази с осигувяването по основния ви договор затова ви иска тази бележка

Може ли линк към тази стандартна бланка.
Благодаря предварително  bouquet

Например нещо такова

http://dox.bg/files/dw?a=faa40df358

Благодаря още веднъж  smile3525 smile3525

# 47
Здравейте имам въпрос : Как точно се прави това сумата от годишните данъчни основи да се намали и как се възстановяват на работника, в случая, 60лв данъчно облекчение? Аз съм по майчинство, а ММ е на 6 часов трудов договор. Неговият счетоводител отказа да приеме декларацията за ползване на данъчно облекчение , тъй като месечният данък на ММ бил 28лв и нямало как да му върне тези 6о лв. Няма как да подаде сам догодина в НАП, тъй като има неплатени осигуровки.

# 48
Подай ти данъчна декларация

# 49
Според вас разхода за гориво за консуматив/например за косачка за трева/ трябва ли да минава през 302 сметка или директно на разход да се изписва. newsm78

да, трябва
заприхождавате го когато е закупено горивото
а когато го използвате си правите разходна норма на тази косачка, някакъв работен лист , на който е описано каква работа е свършена- по часове, по кв.метри или там както сте си направили разходната норма , и на база на това изписвате горивото

Благодаря много!
 bouquet

# 50
Аз няма как да подам, защото съм по майчинство и нямам доход.

# 51
  • София-Младост
Аз няма как да подам, защото съм по майчинство и нямам доход.

Тогава мъж ти да си подаде ГДД, щом пък този счетоводител не може да се справи...Ами дават се тези 60лв и ще доприспадне следващите месеци от данъка.

# 52
  • София
Аз също не виждам защо счетоводителя отказва да приеме декларацията. Няма причина.

# 53
  • Варна
Пак не съм с много счетоводен въпрос, но повече глави, мислят по-добре. Аз се обърках  Rolling Eyes

Имаме получен заем 100х лв, лични средства 10х, с които общо е закупен имот за 110х лв. Започват да се погасяват, примерно всеки месец по 2х лв, което е главница+лихва. Като лицето има постъпления през годината, с които погасява тези вноски.
Правя паричен поток на това лице. Според вас, следва ли един път да отразя на + заема, а на - 110х, след което във времето на + постъпленията, а на - погасителните вноски.
Или на +заема, на - 10х /личните му средства/, и във времето после на +постъпленията, на - вноските.

Надявам се да е горе-долу разбираемо.

# 54
  • В полите на Пирин планина
Пак не съм с много счетоводен въпрос, но повече глави, мислят по-добре. Аз се обърках  Rolling Eyes

Имаме получен заем 100х лв, лични средства 10х, с които общо е закупен имот за 110х лв. Започват да се погасяват, примерно всеки месец по 2х лв, което е главница+лихва. Като лицето има постъпления през годината, с които погасява тези вноски.
Правя паричен поток на това лице. Според вас, следва ли един път да отразя на + заема, а на - 110х, след което във времето на + постъпленията, а на - погасителните вноски.
Или на +заема, на - 10х /личните му средства/, и във времето после на +постъпленията, на - вноските.

Надявам се да е горе-долу разбираемо.

За получателя на заема ли говорим или за лицето предоставило личните вноски?

# 55
  • Варна

За получателя на заема ли говорим или за лицето предоставило личните вноски?

Един и същи човек са. Въпроса е дали при закупуването на имота, трябва да покажа -110х, или само -10х.

Ако разсъждавам счетоводно, като вземе заем, апартамента отива в актива, заема в пасива, и всичко е точно. От получените приходи, погасява заема и пак всичко е точно.
Но тук става дума за паричен поток, и някак си имам усещането, че ако покажа -110х в началото, и после всяка вноска на -, на човека сумата ще му излезе от джоба два пъти.

Последна редакция: ср, 23 дек 2015, 14:07 от Alexandra

# 56
  • В полите на Пирин планина
Ако въпросът е точно за отчета за ПП:

- при получаването на заема - постъпване по РС има постъпления от финансовата дейност - 100 х.лв., а при връщането на вноските / според р-ра на изплатените вноски за периода /- плащания пак там / ФД - отделно главница и лихва /. За 10 х.лв. лична вноска - други постъпления  newsm78

- за плащането на имота - има плащания в инвестиционната дейност - 110 х.лв.

# 57
  • Варна
Ако въпросът е точно за отчета за ПП:

- при получаването на заема - постъпване по РС има постъпления от финансовата дейност - 100 х.лв., а при връщането на вноските / според р-ра на изплатените вноски за периода /- плащания пак там / ФД - отделно главница и лихва /. За 10 х.лв. лична вноска - други постъпления  newsm78

- за плащането на имота - има плащания в инвестиционната дейност - 110 х.лв.
Благодаря ти Simple Smile Пиша ти на лични, че не е точно такъв случая..

# 58
мисля , че първия вариант е верен

# 59
Здравейте, въпроса ми е намира ли се работа за оперативен счетоводител без да се изисква сключване на трудов договор а за работа от дома, примерно.

Общи условия

Активация на акаунт