Я да попитам така (без закачка) – колко сте майки и колко сте квачки?

• 11 401
  • 134
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Авторката не е квачка, патка е.
Чудесен начин да изразиш мнение...  ooooh! Чудя се, с какво това мнение ще бъде полезно на авторката...

# 76
  • София
И защо той е повръщал, а ти си му чистила повърнатото? Той не може да си изчисти ли? Това той да повръща, а ти да го чистиш какво точно възпитава у него?
Нищо не възпитава в този момент, разбира се!
Ти да си карала пиян да си почисти?
Или ако се случи, ще чакаш да изтрезнее, че да го направи?
Човек се възпитава до 18г. непрекъснато, което не значи, че не продължава да прави грешки и изцепки.
Когато децата ти влезнат в оная " чудесна" възраст, ще разбереш че много неща би правила, които няма да им харесат, само и само да ги опазиш докато я преминат.
И ще се обаждаш по нощите, и няма да спиш, докато не се върнат, и куп още неща. Peace
Възпитава поредният "мамин златен", който ще живее с разбирането, че дори и да направи грешка, мама ще идва да му чисти повръщаното. И ще живее с мисълта, че никога не може да му се има доверие, защото дори на 17 трябва да се отчита на мама по два пъти на вечер. Авторката не е квачка, патка е.
Боже, колко си ЕнтелЕгентна! smile3508

# 77
И какво постигаш, ако ги "опазиш" от пиене с повръщане? Нито е толкова фатално, нито толкова вредно, даже е по-възпитателно.

# 78
Не е проблемът с повръщането, някои се освинват и правят простотии без да повръщат.
Аз не знам дали има човек, който никога в живота си не се е напивал поне веднъж или поне да почувства какво представлява алкохолното замайване. Освен ако никога не е близвал алкохол. И може би това трябва да се случи, за да разбере какви са последиците от злоупотребата с алкохол, както и да започне да се усеща кога трябва да спре. Алкохолът не е зло сам по себе си, а злоупотребата с него. Той трябва да се уважава, а не да се унищожава.
Много уважавам хората, които умеят да пият грамотно и никога не се напиват. Признак на интелигентност е за мен да си знаеш мярката и да не допуснеш да се доведеш до беззащитно състояние или да станеш за посмешище на околните.
Тези, които стават агресивни и опасни след употреба на алкохол, не желая да коментирам. Те изобщо не бива да пият.

# 79
Ехаа, от квачка станах патка -  честно да си кажа  не виждам смисъл да се показва остроумие чрез замяна на едно пернато с друго. То си е все същото - ако искате и пуйка  ме наречете. Просто квачка ми се римуваше добре със закачка, затова го избрах.
За повръщането и чистенето - не ми се навлиза в подробности, но нали съм писала, че му държах легена. И като излея едно повръщано чак да го направя мамин златен - малко прекалихте с хиперболите сякаш (не ми се избира емотикон, но щеше да е с много вдигнати вежди).
Смешна и забавна стана тази тема. Радвам се, че я пуснах.

# 80
Въпросче: защо не събуди гордия тати да чисти и да носи легени?

Или да го заведеш да купи нов килим?

Смешно ми стана това с треперенето над препило дете:) препиването е гадно, но не е опасно, не е като да бдиш над бебе с температура...

# 81
  • София

Или да го заведеш да купи нов килим?

Смешно ми стана това с треперенето над препило дете:) препиването е гадно, но не е опасно, не е като да бдиш над бебе с температура...
Чудя ти се понякога- толкова ли не можеш да понесеш някой да има последната дума по какъвто и да е въпрос?
Ти какво, направила си списък на неговите задължения и на твоите, и каквото и да стане, чакаш той да си ги свърши?
Че и все гювеч да има- да ти купи апартамент, да ти купи килим, все едно не сте семейство, ами си му държанка!?
Когато ти пораснат децата и се върнат отнякъде опиянени, без да знаеш точно от какво, върви се наспи демонстративно и ги остави на мъжа си да ги оправи.
Ако го няма, изчакай го- нали нямат температура, кво спешно има? #2gunfire

# 82
Сори, ама ако тати потупва синчето по гърба с гордост, ще чисти той повръщаното.

А иначе за бащата е перфектна задача да обучи децата да не се освинват. По мъжки, не с дудненето на мама...

# 83
Цитат
Ами защото аз писах още в началото - той си спи целонощно и безпроблемно. Да не мислиш, че ще ми се върже да стане.
А килим не сме купували, защото така добре държах легена, че всичко си остана в него.

И не знам доколко препиването не е опасно - аз съм чувала за натравяния с алкохол сред тийнове. Нали нямах дрегер да му измеря промилите, така си му и треперих цяла нощ.

Я се съсредоточи върху главния въпрос - квачка ли съм, патка, пуйка или юрдечка?

# 84
Начи хем си притеснителна, хем не си научила дърто магаре на 17 да отличава качествен алкохол от опасен?

# 85
Ти мислиш, че натравянето зависи само от качеството? Аз мисля, че количеството също има значение.

# 86
Как да не е опасно препиването?  newsm78 #Crazy Що за акъл измисли това? Я си налейте по една водка с утеха и тейк ит изи. Празник е! Колко деца ще се върнат пияни тази вечер, че ако всеки си каже, тази тема има голям потенциал да се развие... И само да не замирише на повръщано, докато децата изтрезнеят да изчистят... Whistling

# 87

Зависи колко е препило. И с какво. И с какво още го е смесило...
Всъщност си е доста опасно, понякога дори се умира.
То тук е ролята на превенцията - не да забраняваш, а да го научиш какво и как се пие.
И пак може да стане някой сакатлък, особено ако не си наглеждат чашите по заведенията.

# 88
  • out of space
Имам въпрос- искам да си сверя часовника. Нормално ли е през лятната почивка 13 г. момиче всяка вечер да изпива кенче Самърсби? Прави се с възпитателна цел- да вкуси алкохол и да се прецени носи ли изобщо на алкохол, макар и в минимална доза. На детето му харесва, кенчетата са в неговия хладилник и не посяга за второ.

# 89
  • София
Начи хем си притеснителна, хем не си научила дърто магаре на 17 да отличава качествен алкохол от опасен?
Тук си абсолютно права- обучението трябва да започне в първия месец след раждането и да продължи поне до 15г. възраст.
Всяка сутрин теория, на обяд- практика и  вечер изпит! Joy

Общи условия

Активация на акаунт