Я да попитам така (без закачка) – колко сте майки и колко сте квачки?

• 11 390
  • 134
  •   1
Отговори
# 60
Лелее,как се върнах в бурните си младини.Една вечер така готино се бях подредила,че се прибрах пеейки Симпли дъ бест на Тина.Татко още ме подиграва.Да съм била на 17-18 години.Сутринта само попита дали искам айрян или цедени лимони с вода.Бях се насвяткала с Пина Колада,водка,и там други разни работи които ми са попаднали пред очите на купон.Пътвото и последното смесване на алкохоли ми беше това.Интересно,че нямам спомен да съм била махмурлия.В смисъл не ме е боляла никога глава дори и след грандиозни поглъщания на алкохол,само стомаха ми е все едно остърган с телена четка.
Та по темата,нормално е да се понапие понякога,изглежда ми като нормален и разумен младеж,ако не върши глупости като си пийне-от рода да налита на бой,заяждане или да взима разни бокуци по дискотеките като хапчета не виждам нищо притеснително или незаслужаващо доверие!

# 61
  • Down south
Синът ми - на 17г. отдавна мърмори, че твърде много го следя, а
баща му нарича това прекалено обгрижване.
оправи каза - нормално е, на всички се случва. И мъжът ми му пригласи - и аз съм вършил такива работи като млад.
....
Та майка ли съм или квачка?
Майка и то с главно "М" Тук, законно е позволено да се консумира алкохол след 21, така че за мен, реакцията ти, ми се струва не само нормална, а задължителна  bouquet

Дъщеря ми е на 15 и съм в течение на какво, кога, с кой и т.н.
Идната година започва да шофира сама и ще бъде малко по-трудно, но ако сме си свършили добра работа с баща и, визирам възпитанието,  няма за какво да се тревожа (дано) Praynig

# 62
  • Варна
Девойката искала да заживеят на квартира ама маминка бързо го убедила, че е по-добре да заживеят при баба му и дядо му, защото апартамента е голям и няма да плащат наем hahaha
Ooooo, тази снаха да я чакаме значи в темата за дразнещите свекърви...  Laughing

Цитат
...на 17 да се напиеш така че да повръщаш за мен е прекалено
Десс, това че повръщаш, въобще, ама въобще не значи, че си се напил до безобразие. Аз съм такъв чешит. Първия си коняк (50 гр.) го изпих точно на 17 и се пукнах да драйфам. Това продължи до към 25-26 годишната ми възраст. Стомаха ми просто не задържаше алкохол и това си е. Сега понасям малкоо по-голямо количество, но пак не мога да изпия това, което връстниците ми пиеха още на 16-17....

Аз не съм майка все още. Влязох, за да попивам информация по-скоро. Но това, което знам от собствен опит, е че всичко трябва да има златна среда. И съдейки по себе си, забранения плод е най-сладък... Не ми беше забранено да пия алкохол, но аз така и не проявих особен интерес към него. Виж за цигарите бях предупреждавана многократно, наказвана, и шамари ядях.... е ми не само ги пропуших, а ми си останах заклет пушач. Беше ми категорично забранено да се качвам на мотор. Не само се качвах, ами след тежка катастрофа продължих да се качвам, по-късно се научих да карам, изкарах А категория и накрая се омъжих за моторджия и сега имаме два семейни мотора...
Така че май със забрани не се получават нещата... Спомням си, когато станах студентка, неуправляемите си колеги и съквартиранти, чиито майки им звъняха по 100 пъти на ден, но те по цели нощи наваксваха пропуснатото...  #Crazy

# 63
Ако снахата до сега не е писала, няма да пише Laughing Историята им се разви преди 2 или 3 години някъде. Вече се надявам, че го е убедила да излязат на квартира, макар че не вярвам. Той не можеше и пералня да пусне сам, та дори се беше похвалил как носел дрехите от баба си до майка си, защото нито снахата била в тях (учеше тогава, та явно е била в друг град на изпит или лекции), а бабата и дядото били на почивка Whistling

Ама подозирам, че въпросната маминка може и да хвърля по едно око във форума, та горко ми ако се познае hahaha Тя и без това ме намрази в момента, в който синчето й реши да остава след 22ч. навън от време на време, против нейните молби да се прибира hahaha

# 64
  • волно калдъръмче
Синът ми - на 17г. отдавна мърмори, че твърде много го следя, а
баща му нарича това прекалено обгрижване.
Според вас наистина ли прекалявам, ако ви кажа, че:
-отиде ли на дискотека, вила, събиране др.под. не спя спокойно(обичайно се прибира отколо 5.00ч.сутринта) и държа да се чуем един-два пъти.
-настоявам да ходи по такива мероприятия, когато на другия ден е почивен ден за мен, защото от недоспиване трудно работя.
За съпоставка - мъжът ми си заспива спокойно и целонощно.

Питам, защото хем си мисля - вече е голям, хем си казвам - само на 17 е, имам право да изисквам от него.
Отделно, че веднъж прекали и се върна пребледнял, а аз му държах легена до главата. Като се оправи каза - нормално е, на всички се случва. И мъжът ми му пригласи - и аз съм вършил такива работи като млад.
Делегирай отговорностите на бащата. Щом го разбира и го подкрепя, остави спокойно всичко в неговите ръце. Гаранция ти давам, че вече няма е да толкова либерален.

Последна редакция: сб, 05 дек 2015, 11:46 от Райчун

# 65
  • Варна
Делегирай отговорностите на бащата. Щом го разбира и го подкрепя, остави спокойно контрола в неговите ръце. Гаранция ти давам, че вече няма е да толкова либерален.
Мииии, не мисля, че нещо ще се промени. Най-много майката хептен да откачи от притеснение...  Laughing

# 66
А това синче да е ходило на планина, нещо да изкачи? Мама какво, ще звъни през 5 мин. да не е паднал в някое дере?

# 67
  • волно калдъръмче
Делегирай отговорностите на бащата. Щом го разбира и го подкрепя, остави спокойно контрола в неговите ръце. Гаранция ти давам, че вече няма е да толкова либерален.
Мииии, не мисля, че нещо ще се промени. Най-много майката хептен да откачи от притеснение...  Laughing
Мне, няма да откачи, спокойно. Дочетох темата и се притеснявам да не е вече прекалено късно. Номерът се получава, когато момъкът все още иска разрешение, за да ходи по сбирки, а не когато това вече му е признато свещено право.

А това синче да е ходило на планина, нещо да изкачи? Мама какво, ще звъни през 5 мин. да не е паднал в някое дере?
Да бе, шсе напъва. То иска пиенье и купони, а не потене по баирите.

# 68

И на планина да е, желателно е веднъж на ден да намери място с добър обхват, за да се обади, че всичко е наред - ако не на майка си, поне на баща си. Особено ако е непълнолетно. Пък и да е.
И в планините бая самонадеяни младежи се затриха... А и нещастен случай може да споходи и най-опитния планинар.
Абе аз мъжа си, близки и познати, като ги изпращам на път, ги моля да се обадят, щом пристигнат, да не ги мисля, че детето си ли няма?

# 69
Обикновено в планината инструкцията не е да се обаждаш на майка си, а на хижар. И хижар да знае къде ще ходиш и кога трябва да се прибереш. Интересното е, че всички квачки се притесняват от едното повръщане, ама сума ти шматки на 19-20 се изпогубиха по пенсионерски пътеки буквално.

Въпросът е, че вместо да се притеснява човек, има 5-6 прости трика за самосъхранение- да се знаят и да се ползват. Така и човекът се чувства по-отговорен и няма нужда от забрани и дуднене.

# 70
  • София
малее..аз на 17 не можех и да си помисля да се прибера по късно от 12ч... Shocked Вярно - при момичетата и момчетата е различно, но пък  сега 'де да знам може и до по късно да ги пускат родителите... newsm78
За мен, да разрешаваш на непълнолетен да живее в режима на пълнолетните, не е правилно.
Защото, човек има освен права и задължения.
Трябва да е готов да носи лична отговорност за постъпките си.
И щом законът повелява нещо, не виждам причина да не се спазва.
Винаги съм имала доверие в сина ми, но не и в другите, които не познавам, и днес също мисля, че е добре опита да се трупа постепенно, а не на принципа " Господ да го пази".

# 71
Не зная какво значи майка - квачка, но за мен си е нормално майчино поведение. Иначе моята майка ни пускаше от 13 годишни на дискотека, като за мен условието беше да съм с брат ми, че бил по-голям. А той само с година по-голям!  Tired Е , да, бяхме заедно, до входа на дискотеката. После всеки при компанията си и на тръгване се намирахме!  Laughing Laughing Но бяха други времена, големи компании, не пиехме, не пушехме. Първото ми напиване беше май на 16 и то не на дискотека. А и майка ми е бдяла цяла нощ над пияния ми и тресящ се брат, това си е в реда на нещата!  Joy Joy И тя не спеше и ни чакаше, а не е била задушаваща. Майки, какво да се прави! Сигурно и аз ще съм така... newsm78

# 72
  • някъде в орбита...
Няма да ти хареса моят отговор Rolling Eyes

# 73
Не бих държала да се чувам 1-2 пъти през нощта със сина ми докато е с приятели навън. Нито бих му писала на Фейсбука. Това за мен е прекалено, а за него би било унизително.

Ако съм му гласувала доверие да ходи по цяла нощ и да се прибира в 5 сутринта, значи му гласувам доверие, че ще се държи разумно и отговорно. Ако не му вярвам, че ще се държи отговорно, тогава просто няма да го пусна да излезе или ще има час за прибиране, който няма да е 5 сутринта.

И защо той е повръщал, а ти си му чистила повърнатото? Той не може да си изчисти ли? Това той да повръща, а ти да го чистиш какво точно възпитава у него?

# 74

И защо той е повръщал, а ти си му чистила повърнатото? Той не може да си изчисти ли? Това той да повръща, а ти да го чистиш какво точно възпитава у него?

Възпитава поредният "мамин златен", който ще живее с разбирането, че дори и да направи грешка, мама ще идва да му чисти повръщаното. И ще живее с мисълта, че никога не може да му се има доверие, защото дори на 17 трябва да се отчита на мама по два пъти на вечер. Авторката не е квачка, патка е.

Общи условия

Активация на акаунт