Я да попитам така (без закачка) – колко сте майки и колко сте квачки?

• 11 374
  • 134
  •   1
Отговори
# 45
Абе, я си направете по един фалшив профил в социалните мрежи и си лепнете секси снимка на невръстно девойче, та като звъните/пишете на синовете си, всичките им приятели да се пукнат от завист какви засукани мацки ги търсят.  Mr. Green
Ама-ха, от майките си ще се срамуват! Ама така е, като бащите им нямат шамари...  Crossing Arms

# 46
Како, и това не помага..))
Моят пък се пази и не казва/показва коя съм (щото не съм от "нормалните" майки)

# 47
  • Tам през Атлантическия океан
Скрит текст:
Цитат
Не одобрявам звъненето по няколко пъти на вечер, след като е предупредил, че ще закъснее или няма да се прибира. Писането на мама във ФБ още повече, звучи дори по-унизително от единия телефонен разговор.
Странно, аз пък приемам писането във ФБ като по-щадящо за егото му - нали постоянно цъкат по телефоните, кой ще го разбере на кого пише.
Но и като звъня, както казва Как' Сийка, не свети червена лампа "майка му е".

Countri Strong, няма начин да го навия на някаква система - момчетата не са като момичетата, не мислят толкова майките си.
Казах му веднъж, че не мога да спя като го няма  и ми отговори: "Ами заспивай си, аз какво да направя".
Цитат
на 17 да се напиеш така че да повръщаш за мен е прекалено  newsm78
че и родителите го успокояват  Rolling Eyes
И на мен ми се вижда прекалено, но като си видя детето така и нямам никакъв друг порив, освен да го успокоявам. А за срама - ами не го е срам. Баща му като обяви, че и той така е правил като млад, как да го е срам.

Hug
разбирам те

Имам двама сина и темата ме вълнува , живеем в страна с други порядки относно алкохола и подрастващите , които лично аз одобравам  Simple Smile

На нас българите , по-скоро на мъжете им е голяма гордост  Crazy  че могат да носят на алкохол.
Даже мъжа ми е изтъквал как американците не можели да пият  Rolling Eyes Е па нЕма що голяма работа че бг. мъже носят на пиене  Crazy Глупава работа с такива неща да се пъчиш ама ....  Crazy

# 48
Моите деца са още малки , за да изпадна в такава ситуация , но майка ми беше със същото поведение към мен . Е, много е дразнещо . Пускаше ме да излизам до 12 , защото не можела да стои до по-късно , а не заспивала докато не се върна . Обожавах да прекарвам ваканциите при баба , защото там не беше така . Разбира се не съм привърженик на разхайтеното поведение и липсата на контрол , но понякога прекаленото затягане се отразява зле и може да доведе до излишни конфликти . Може би , когато попадна в такава ситуация ще мисля по-различно ...

# 49
Дали ще отиде на дискотека на 17 или на 18 години (щото е пълнолетен) , няма особена разлика.
Важно е как са възпитани според мен! Аз като бях на 16 ходех вече на нощна дискотека (сега съм на 25), със сигурност и нашите са се тревожели и аз някой ден ще се тревожа, това е нормално!
Родителите ми имаха доверие , а и то с момичетата е по-лесно май, не съм пила до край като някои момчета покрай мен, единствено не ми даваха да се возя в чужди коли на млади момчета, което е разбираемо. Но и това ми остана до ден днешен като страх, да не се возя при кой да е !
Като млада жена бих казала, грижете се за момчетата си , но не забравяйте да ги превърнете в МЪЖЕ , а не момченцата на мама!

# 50
Не съм сигурна, че с момичетата е по-добре. При нас момчетата са по кротки, а девойките ми изправят косата. Както споменах по горе синът ми се отврати от пиянски картинки и повечето са били свързани с женски изцепки. Миналата година две от съученичките му станаха майки ( 15-16 год. ). Сега гледам друга разхожда корем из селото. Може би преценката ми е грешна, но се плаша - имам и дъщеря с огнен характер.

# 51
  • постоянно
Melange ,
разбира се че си квачка , квачка съм и аз  Hug
И моята майка беше квачка и сега когато съм майка разбирам защо  Hug

# 52
  • В градината...
Аз на 17 бях студентка. Не знам колко се е притеснявала майка ми като съм била в друг град, но аз и не съм вършила глупости. Но намирах за нормално да отида на дискотека.

# 53
Не съм изчела темата, но да отговоря на въпроса:
Да, квачки са, особено майките на единствено дете.  Laughing

melange, задушаваш сина си. Той не е детенце, а млад мъж, почти пълнолетен. Според мен му вредиш и досаждаш. Това, че ти не можеш да спиш, когато е излязъл, не е негов проблем, и не го карай да се чувства виновен. И това звънене по два пъти... Ами приятелите му ще му се смеят. Да не говорим, че около 18-годишна възраст е желателно младият мъж да заживее самостоятелно, откъснат от мама, ако финансовите възможности позволяват.

За пиенето: ако има акъл, няма да пие. Ако няма - няма как да го спреш, за съжаление. Отношението към алкохола и наркотиците се възпитава в по-ранна възраст.

Успех в боренето на "квачеството"! Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 дек 2015, 14:09 от Сянка

# 54
  • Nice
Според мен ти винаги ще си се притесняваш, факт- дори и като стане на 30, но въпросът е в това той да не го усети и да го сметне за досадно.
За 17-годишен не може съвсем без контрол, но обаждания докато е в компания и ограничаване на излизанията според това кога на теб ти е по-удобно са ми малко в повече.
Като млада мома с приятел млад момък, който има майка квачка, не ами квачище, просто ми се иска майките да си възпитават синовете по малко по-друг начин.
Не съм майка все още, някой ден ако е писано ще стана и предполагам, че не мога да ви разбера на 100 процента, но пък съм от страната на момиче чийто приятел е възпитан от мама квачка и честно казано това е голям проблем. За мене това си е осакатяване на момчетата  Sad Confused
Надявам се като порастне твоят момък да си го възпитала в самостоятелност и да знае, че му имате доверие каквото и да прави (дори и тайничкода си се притесняваш). Ограниченията и откритото притесненито не водят до никъде. Няма по-голям подарък за един мъж от свободата която родителите му са дали и тяхната гордост, че момчето им се справя самО в живота. Според мен той ще ви се отплати подобаващо с още по-голямо уважение към вас.

# 55
  • Пловдив
Моя младеж е на почти 18 (след няма и два месеца), и аз смятам че дали е на 17 или 18 разликата не е голяма, самата дата не е толкова важна, ако той преди това не е бил достатъчно отговорен, няма и да стане. Аз вярвам на моя син много и за всичко, знам какво прави и с кой излиза, той не пуши, не пие(освен бира  от време на време). Относно излизанията е на периоди, някой път излиза доста, друг път се застоява в къщи, но иначе не закъснява прекалено- рядко да към 1-2 и то обикновено лятото. Иначе когато е на училище се прибира до към 11-11,30 , аз вече се старя да не му звъня, коства ми доста усилия, но........успявам. Разбрали сме се че като се прибира влиза в стаята да ни се обади, независимо колко е часа, да знаем че се е прибрал.

# 56
ЗДРАВЕЙТЕАз имах една колежка на около 40 и преди да се опознаем по-добре само разправяше за единствения си син, малкият е на морето,детето си идва...Аз питам "Малкия при кой е там"-Сам,е как ще оставиш детето само бе ,жена?
Тя ми отговаря :е той е на 18г. Joy

# 57
Няма лошо мама да се притеснява и обажда на детето си, дори то да е момче, но е важно в един момент малко да се кротне, защото като нищо може да му се отрази зле на бъдещите решения.
Имах такова гадже ...
Скрит текст:
19 годишен мъж беше станал, ама нали сме февруарски бебета на тези години бяхме в 12 клас и маминка му изпадаше в шок и ужас ако детенцето й не се прибере в делничен ден до 22ч.
Беше му напълнила жабката на колата с презервативи без да го предупреди ... Ама буквално беше пълно - над 30 парчета бяха Joy
А когато решихме с приятели да си направим екскурзия до друг град същата ми звъня 3 пъти за 4 часа за да пита дали сме стигнали ooooh!
Записахме се задочно в университет на 100-тина километра от родния ни. Мама му звънеше по 5-10 пъти на ден, всеки ден, за да го пита дали е добре, дали вечер е в квартирата. Една вечер се бяхме събрали на заведение с колеги, онази изтрещя, звъни ми да ме пита кога ще се прибираме, защото на момчето му писна и си изключи телефона. Накрая и моя изключих.
В последствие се разделихме и след около година нещата станали дори по-зле ... Младежа се събрал с бившата си, която маминка обожавала, защото по онова време (преди да се разделят) била малка и техните я държали изкъсо (2 години по-малка е от него) ама кой да помисли, че при повторното събиране вече ще й се излиза и т.н.  hahaha Девойката искала да заживеят на квартира ама маминка бързо го убедила, че е по-добре да заживеят при баба му и дядо му, защото апартамента е голям и няма да плащат наем hahaha
Още са заедно, не знам дали му е дошъл акъла да се изместят самостоятелно, но като знам, колко е стиснат вероятно още си живеят с родата.
Извинявам се за спама, но когато се заговори за контрол от страна на родителите винаги се сещам за този младеж и загрижената му мама Mr. Green

# 58
малее..аз на 17 не можех и да си помисля да се прибера по късно от 12ч... Shocked Вярно - при момичетата и момчетата е различно, но пък  сега 'де да знам може и до по късно да ги пускат родителите... newsm78

# 59
И баба ми, и родителите ми, и аз си имаме здравословна параноя. Обаче- не става със звънене. Какво ще направиш? И полиция не може да викнеш.

Става с предварително научаване на няколко прости правила:
-всяка алкохолна напитка се редува с 1 безалкохолна;
- не ескалирай конфликти;
- движи се в група;
- не карай пил, не се качвай при пили;
и за момичетата:
- колкото и да си готина, с бременен корем няма да си готина.

Изобщо, като мислят стратегически предварително, доста от най-опасните ситуации се избягват.

Пиенето до повръщане не е безкрайно опасно. Не е гот, но не е и знак за пропадане, нито дава право на мама да натяква.

Общи условия

Активация на акаунт