В предишната ми работа един искаше да се пенсионира по болест. Той вечно беше в болнични. Е, накрая го разкараха. Алкохолик, който умишлено се беше докарал почти до инвалид.
И аз съм съгласна да се наказват злоупотребите, и сигурно повечето сме. Обаче къде отиде той чак да се опитва да отнема правото на пълноценно лечение на когото и да е?? Плащат се акцизи, те отиват в бюджета - това не значи ли, че тези пари отиват за здравеопазването и на непушачи и непиячи? Да вдигнат акцизите още тогава с 200% още сега - по-умно ще е.
Дори убийците в тежко състояние първо получават цялата медицинска помощ, от която имат нужда и след това биват пращани в затвора. Или може би (дано не се случва) ако някой негов близък (на ББ) има тежко заболяване, защото е пушил, той ще го остави да си чезне, та да разбере какво е вършил?...
Да измислят начин да ограничат злоупотребите от всякакво естество и да се създадат здравословни навици от ранна възраст, а не да пипат правото на здравна помощ точно на тази основа.
Ако беше казал само "Който не си плаща осигуровките, да не очаква много." може би малко повече щях да се съглася. Самото изказване подразни повече, отколкото смисълът, който може би
е искал да вложи...Това за застраховките на шофьорите - чести нарушители го подкрепям.

.