Отговори
# 525
Смята се, че спането по корем при новородените е една от причините за Синдрома на внезапната бебешка(детска) смърт, по-горе някой беше посочил именно и ограничените движения на бебешката глава. Бебетата имат коремно дишане, което се затруднява при спането по корем... Тялото на майката не е твърдо и плоско, като матрака в кошарата....а при самото сучене така или иначе то не в коремно положение е коремно-странично.
Нелка, не ти пречи да си направиш, когато искаш прегледа, но е препоръчително да е близо до термина, защото в някои случаи може да настъпят промени, за които не си и подозирала. Ако сега си направиш консултацията с офталмолога той също може да ти даде и добри съвети как се грижиш за себе си( особено ако имаш някакъв проблем).
Днес отидохме да видим кошарите, в магазина имаше още една двойка, която чака бебе..оказа се, че сме харесали едни и същи кошари Simple Smile Но аз още се колебая кой модел точно да избера.
Аз съм решила февруари да пера и подреждам бебешките дрехи, да разчистя още малко място у дома,да отидем някъде за кратка почивка...март окончателно да събера багажите за родилното, да обикалям (ако ми  е по силите ) по магазините ако съм пропуснала  да купя нещо, да се видя с приятели и колеги и да си почивам. И живо и здраве началото на април..... Simple Smile

# 526
Дпбър ден момичета попаднх на една публикация във фб  ,, проследяване на бремеността  София 22 януари Mega Mall, Capella Play,,  D-р Емил Филипов е акушер-гинеколог с 30 годишен стаж. Главен асистент от 1994г. в СБЛАГ,, Майчин дом ,,гр. София. Има над 30 публикации в български издния, предимно за Акушерство и гинекология. Провежда обучене на студенти по медиина, има множество специлизации ,,  От 10:00 сутринта започва  , ако има някои желаещи  Peace  аз за съжеления няма да мога .... Confused     https://m.facebook.com/events/494827180710495?acontext=%7B%22ref … 22%7D&aref=3#!/events/494827180710495?view=permalink&id=494834884043058&_ft_=qid.6242173059602271689%3Amf_story_key.494834884043058%3Atl_objid.494834884043058&__tn__=%2As. Заповядаите за повече инфо

# 527
  • Варна

Днес бях преглед и бебчо доста е порастнал- 28 седмица 1,800-2,000 кг

Извинявам се за въпроса, но това не е ли много?! Rolling Eyes
И аз така реагирах, но таткото и дядото са родени около 5 кг, така че си мисля че е ген.

# 528
Момичета, някоя от вас поръчвала ли е онлайн и съответно връщала ли е нещо от Икея? Върнах им едно бебешко одеяло, а те все още не са ми върнали парите - последния ден по закон ли чакат?

# 529
За момичетата от Пловдив- горещо препоръчвам тази лекция на др. Аргирова, завеждаща неонатологичното отделение там.
Много полезна за първите грижи за бебето вкъщи, за мен предния пътбеше от голяма полза.

http://ag-plovdiv.com/news/index/

# 530
  • София
Момичета, мои приятелки ме информираха, че в Айко има намаления на някой бебешки стоки.
Ето линк към количките:
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=54

А до 28.01 има 20% отстъпка на бебешки електроуреди:
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=108

Ако някой има желание и възможност може да се възползва.

# 531
Здравейте и от мен.Термина ми е за 5 април и си чакаме момиченце.Започнахме с пазаруването,но има толкова много неща Embarassed Въпроса ми е относно помпите за кърма дали да е ръчна или електронна?Гледах ги в айко в момента са на много добри цени. newsm78

# 532
Поръчах си дрешки - панталон и риза-боди, които тъкмя за изписването, живот и здраве. Под риза-боди няма как да сложа друго боди...Дали да мисля и нещо връхно, или ще е достатъчно да го завием след това с пелената?  Crazy

# 533
Под риза-боди какво имаш предвид newsm78

# 534
# 535
Аз за такива бодита с дълъг ръкав съм взела за отдолу боди-потници. А отгоре при всички случаи ще е с одеяло увит.

# 536
И с две закопчалки на памперса ли?  newsm78 Не ми се смейте на въпросите, моля  Crazy

# 537
  • Пловдив
Аз не бих се занимавала с два ката копчета. Бих му взела някаква жилетчица и ще е супер Simple Smile

# 538
Mного са 2 закопчалки наистина Laughing По-добре нещо връхно.
Аз днес купих памперси Babylove oт DM. Взех newborn, до 5 кг. Не очаквах да са толкова мънички Blush

# 539
Хаха, и аз за жилетка мислих, ще огледам сега за такива Simple Smile)
Тези памперси не ги знам. Братовчедка ми в началото си взе Памперс - пропускаха й здраво! Смени ги с Молфикс и каза, че няма проблем. А кака ми пък преди 3год. от Молфикс хич не беше доволна, в началото взимаше Памперс, а после едни Evi Baby - не са скъпи,а не бяха лоши Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт