Съпруги на военнослужещи - 15

• 64 589
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Хей банда какви хубави новини има в темата ни! Патенцето 'честито и всичко да е наред с теб и коледния подарък, пази се мила! Това за бонусите, няма смисъл от коментар, добре правят тези, които го даряват за благотворителност. И аз вече си имам 3 картички, малката е много доволна и сама отваря пликовете - вече се специализира. Преди малко бяхме на коледно тържество в моята работа - зарадва се на миньоните от Дядо Коледа. В детската градина е другата седмица, ще има и карнавал, но подаръкът, тази година ще е за групата, т.е. общ. Ще бъде червената шапчица. Искаше Елза от Замръзналото кралство, но продавачите от Варна се оказаха супер несериозни хора и не ни пратиха рокля. Да искаш да си дадеш парите, а да не ти ги взимат Grinning? Мъничето, уби ме с тия 1000 лв., как ги забрави, е добре са ви дошли. За мъфини си пишете - аз много обичам да ги правя и само едни несполучливи имам. В моята къща се "харча" сладките - ванилови с парченца шоколад, със сладко, двойно шоколадови, със стафиди, медени и т.н. От "Супичка" и аз съм вземала рецепти. Вивианка дано имаш успех с новата работа!!! Фло радвам се, че внучката ти е харесала нашата картичка. Страхотно е да получаваш картички, преди мноого години и аз си пишех с русначета, но защо ли престанахме като пораснахме ... После си пишех с ММ, когато бе на мисия, защото бе в зората на Скайпа Joy, интернета, мобилните телефони. Благодаря на всички Ви за хубавите пожелания за моята пораснала дъщеря, прегръщама Ви Hug Hug Hug Сети Бети днес не съм пускала тв и направо се изумих като прочетох, че сте имали сняг - при нас бе страхотен пролетен, слънчев ден.  Miriel ще трябва да си спретнем някоя среща, че май живеем в близки градове  Simple SmileSadWoman как си има ли добри новини и при теб. Стискам палци всичко да е наред!!!

# 196
  • Пловдив
минавам съвсем набързо на отчет, че не остана време днес...
Карам по ред, да не забравя пак  hahaha

Да си правиш сметките без кръчмар е лоша работа... Рано се зарадвах за колата ooooh!

vivianka, kativita, ето рецептата:
Скрит текст:
Солени мъфини
 4 яйца
1ч.ч. кисело мляко
1/2ч.ч. олио
2ч.ч. бяло пшенично брашно
1пак. бакпулвер
1ч.ч. добавки (сирене, кашкавал и шунка, подправки, а може и други комбинации)

Яйцата, киселото мляко и олиото се разбиват с миксер и се прибавят към пресятото брашно размесено с бакпулвера. Смесват се внимателно, докато стане хомогенно кексово тесто, след което се добавят и добавките (настъргани на едро сирене и кашкавал, може да се сложи шунка на ситни кубчета, маслини, някакви билки и подправки ще са подходящи).

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-30 минути.
Ако овкусяващите добавки са повечко от една чаена чаша, мъфините стават по-вкусни.
Ако сиренето и кашкавала не са много солени, е добре да се сложи допълнително сол (1 щипка)

Seti Beti, забравят се не ами... Whistling Традиция си ми е от едно време, да си крия пари (от себе си) по джобове, кутии и разни такива места hahaha Така като закъсвах, знаех че като пореровя гардероба, все ще си намеря едно 100-200 лева hahaha
Тези специално бях скрила за подарък за ИД на благоверния, но взехме лаптоп по-рано и те си останаха там... С течение на времето съвсем ги забравих и сега ми дойдоха тъкмо навреме Heart Eyes
На  твоята молба не мога да откажа Whistling Мислех да си трая до НГ и тогава да го смятам за факт, но... Вече официално съм бивша кърмачка Crazy Малкото чудовищенце не е сукала близо месец newsm44
Вече ми идваше нанагорно на мен, заото де факто, от 09.2010 сбях или бременна, или кърмеща или и двете hahaha Но ето, че вече е факт - отби се и тя Mr. Green При това - без абсолютно никакъв натиск от моя или чужда страна Heart Eyes
Сега вече може да си спокойна и ако малкото човече тръгне да излиза - не се мотай като мен до последно вкъщи hahaha

Патенце Hug Хай-хубавия подарък сте получили Hug Лека бременност ти пожелавам и на края на лятото едно пухкаво и кротичко вързопче Heart Eyes

Хубава вечер от мен, отивам да празнувам newsm68 newsm44 newsm53 smile3521

p.s.  някой питаше кога ще е Дядо Коледа в Графа - във вторник на 22 Peace Ако някой ще води децата си - може да се видим Simple Smile мНас няма как да ни объркате - където е най-голямата лудница - ние сме Whistling Joy

# 197
  • София
Мило ПАТЕНЦЕ, както виждаш твоята радост стана и наша радост! newsm68 И от мен честито миличка Hug Нека всичко да върви гладко и безпроблемно. Да си призная и аз като Лунно цвете си помислих каква е причината за твоята умора, но и аз реших да си замълча и малко да изчакам. Е, търпението ни се възнагради. Wink Научихме хубавата вест от първоизточника. preggo

Момичета, онзи ден не можах да направя линцерите, защото се оказа, че маслото ми беше малко. Днес се занимавам с тях. Реших да експериментирам и наслагах продуктите в тестомесачката, включих я, но ми се стори, че ще ѝ е трудно, защото тестото е доста твърдо в началото и вместо машината си омесих тестото аз, защото на мен ми е лесно Simple Smile Сега отлежава в хладилника и след малко започвам да разточвам и режа с формичките.

СГГ, ще пробвам от твоите рецепти за мъХините, както казва Светли, че съвсем скоро ще ми се съберат и четирите внучета, та да ги гощавам newsm63

ДИМИТРОВА, как мина партито? Аз отворих моите картички и вече им се радвам Simple Smile

ВИВИАНКА, стискам палци, да получиш желаната работа fingerscrossed

МИРИЕЛ, как е Тео? Дано вече да е пак усмихнатото, спокойно детенце. Hug

СЕТИ_БЕТИ, започваме ли вече обратното броене? Simple Smile

ШЕХИНА, дай жокер. Къде се намира твоя блок? Аз съм до Промаркета. Ех, едно време са били офицерските балове на ниво. Сега с тези '' надбавки'' точно така се получава - на гол тумбак чифте пищови...

ДУНДИ, за теб прегръдки на килограм. Hug Hug Hug Излекува ли си момчето?

МЪНИЧЕ, каква е диагнозата на твоята кола? Дано да не е много " болна ". Усмихна ме с твоята разсеяност, но да си призная и на мен ми се е случвало Embarassed. Прибрала съм си например някоя чанта, а след време, като я извадя и открия скрити залежи, много им се радвам Money

ЛУННО ЦВЕТЕ, ти у дома ли ще си изкараш ваканцията? Не мислиш ли да се разходиш до София? welcome

КАТИВИТА и аз ще обера разни изостанали продукти, че се задръсти хладилника,  и ако не солени мъХини, че направя гюведжета.

РАДИНКА, сетих се, че щяхте да консултирате малката. Какво стана? Какво каза доктора? По мое време нямаше такива тестове. Правеха проба с жаба Mr. Green Горките жаби...

Неспоменатите ги прегръщам Hug Hug Hug и отивам да се занимавам с линцерите.

ИРКА, моите формички за орехчетата са  в насипно състояние. Редя ги в тави и ги пека във фурната.
Предполагам, че ще станат. Пробвай и не казвай, че ще ги правиш, докато не видиш резултата. Ти не си ли я омаяла свеки досега? Wink

Утре съм запланувала да наредя и опека баклавата за Коледа, а в неделя ще правя корите за Добуш тортата. Традиции останали ми от баба и мама...

# 198
Мило ПАТЕНЦЕ, както виждаш твоята радост стана и наша радост! newsm68 И от мен честито миличка Hug Нека всичко да върви гладко и безпроблемно. Да си призная и аз като Лунно цвете си помислих каква е причината за твоята умора, но и аз реших да си замълча и малко да изчакам. Е, търпението ни се възнагради. Wink Научихме хубавата вест от първоизточника. preggo

Момичета, онзи ден не можах да направя линцерите, защото се оказа, че маслото ми беше малко. Днес се занимавам с тях. Реших да експериментирам и наслагах продуктите в тестомесачката, включих я, но ми се стори, че ще ѝ е трудно, защото тестото е доста твърдо в началото и вместо машината си омесих тестото аз, защото на мен ми е лесно Simple Smile Сега отлежава в хладилника и след малко започвам да разточвам и режа с формичките.

СГГ, ще пробвам от твоите рецепти за мъХините, както казва Светли, че съвсем скоро ще ми се съберат и четирите внучета, та да ги гощавам newsm63

ДИМИТРОВА, как мина партито? Аз отворих моите картички и вече им се радвам Simple Smile

ВИВИАНКА, стискам палци, да получиш желаната работа fingerscrossed

МИРИЕЛ, как е Тео? Дано вече да е пак усмихнатото, спокойно детенце. Hug

СЕТИ_БЕТИ, започваме ли вече обратното броене? Simple Smile

ШЕХИНА, дай жокер. Къде се намира твоя блок? Аз съм до Промаркета. Ех, едно време са били офицерските балове на ниво. Сега с тези '' надбавки'' точно така се получава - на гол тумбак чифте пищови...

ДУНДИ, за теб прегръдки на килограм. Hug Hug Hug Излекува ли си момчето?

МЪНИЧЕ, каква е диагнозата на твоята кола? Дано да не е много " болна ". Усмихна ме с твоята разсеяност, но да си призная и на мен ми се е случвало Embarassed. Прибрала съм си например някоя чанта, а след време, като я извадя и открия скрити залежи, много им се радвам Money

ЛУННО ЦВЕТЕ, ти у дома ли ще си изкараш ваканцията? Не мислиш ли да се разходиш до София? welcome

КАТИВИТА и аз ще обера разни изостанали продукти, че се задръсти хладилника,  и ако не солени мъХини, че направя гюведжета.

РАДИНКА, сетих се, че щяхте да консултирате малката. Какво стана? Какво каза доктора? По мое време нямаше такива тестове. Правеха проба с жаба Mr. Green Горките жаби...

Неспоменатите ги прегръщам Hug Hug Hug и отивам да се занимавам с линцерите.

ИРКА, моите формички за орехчетата са  в насипно състояние. Редя ги в тави и ги пека във фурната.
Предполагам, че ще станат. Пробвай и не казвай, че ще ги правиш, докато не видиш резултата. Ти не си ли я омаяла свеки досега? Wink

Утре съм запланувала да наредя и опека баклавата за Коледа, а в неделя ще правя корите за Добуш тортата. Традиции останали ми от баба и мама...

Партито е утре сутринта

# 199
Виждам че вече сте започнали да правите сладки,ние с дребната ще правим в неделя,а тази година за пръв път ще пробвам да направя саралия-да видим дали ще станат и винаги за Коледа правя и торта Гараш.
Сега ви оставям и отивам да се приспиваме,че си имаме и ритуали-винаги четем приказка

# 200
Добро утро, сладурки!

Много хубави новини в темата Simple Smile.
Патенце, честито bouquet! Леко бременеене preggoи накрая малко, сладко вързопче ylinfant
sweet_maniche, честито newsm74
Сети, кога ще е събитието и измислихте ли име?
На тези, които имаха поводи за празнуване - всички да сте живи и здрави!
Видях много сладки хлапета на снимките Heart Eyes
При мен има много работа и нямам време да пиша. Сега отивам да си гледам малкия палавник - племенникът. Чакам и голямото ми момче да си дойде в понеделник. Преместили Игнажден за днес newsm78. Аз по традиция украсявам елхата на Игнажден и сега ми се размества програмата. Май няма да успея днес да го направя. Нищо, ще си спазя традицията и утре ще си я украся. Аз съм на работа и
няма време за сладки, за нищо ooooh!. Ще творя на 24. Каквото успея, няма да си давам зор.
Ами това е от мен. Слънчев и усмихнат ден и много  Hug Hug Hug Hug Hug.

# 201
Добър ден, хубав, слънчев, че и празник!
sweet_maniche, твоята тайне ме разби  hahaha Не съм предполагала, че И това събитие ще е толкова важно  Mr. Green
dafinov list, остана съвсеееем малко  Blush Имам вече две имена - ако е светличко и русичко - едното, ако е тъмничко - другото.
Вие за Коледна трапеза вече се гласите - аз много обичам баклава (ама домашна) и тиквеник  Heart Eyes Ще си поръчам на мама да ми направи  Blush

Aaa, забравих да ви кажа нещо смешно - малаизийчетата ми днес са на изложба. Но там са някакви странни изложбите, не като тук, защото котенцата са облечени с пищни дрехи  hahaha Горкичките ми, хем ми е жал за тях, хем са толкова смешни. Момиченцето е с някаква рокля, все едно рокля за кукла, ама такава леко голяма, дълга..... Луда работа  Crazy Ето ми го момиченцето:
Скрит текст:

момченцето не са го облекли (все още)
А коя от вас си беше взела котенце вкъщи  newsm78 Я да се яви на отчет!  Naughty

Последна редакция: сб, 19 дек 2015, 13:22 от Seti Beti

# 202
sweet_maniche, честито вече можеш да пийнеш едно розенце и за мен Simple Smile Аз не съм мн по алкохола, но розето ще ми липсва, имаш да наваксваш за 5 години Simple Smile Seti Beti, наистина са мн смешни, по скоро изглежда като изложба на дрехи, а не на котета, че то горкото почти не се вижда Simple Smile но е мн сладко Simple Smile Аз мн се улесних за Бъдни вечер и Коледа, като поканих мама на гости Simple Smile Така тя ще направи всичко ( е и аз ще помогна малко, все пак мисля да пробвам няколко рецепти от вашите) а ние ще си хапнем вкусничко, а и нали ММ е на работа до мн късно та да си имам компания Simple Smile

# 203
  • София
Добър ден за вас момичета, а за мен добро утро, че станах преди час и нещо. Изкарахме с внучката една доста неприятна нощ. Заболя я ушенце, та по нощите капахме капки, гушкахме се, разнасяхме се насам натам. Добре, че в хладилника винаги имам запас от разни медикаменти. Като спря да я боли, вече се беше разсънила, та редихме пъзели, четохме книжки, яде попара, гледахме Бейби ТВ и заспахме чак в 7 сутринта. Да споделя с вас, та да си знаете. Ако нямате капки за уши, а случайно ви се намират капки за нос, капнете 3 капки в ноздричката, която е към болното ушенце и сложете детето да легне на болното ушенце, та капките да се стекат натам. Изпитано е. Помага. Съвет на австрийските лекари. Те обикновено лекуват по телефона Simple Smile
До сега винаги Игнажден е на 20.декември. Тази година Светият синод го измени, та е днес. Догодина пак на 20-ти. В нашата виртуална къщичка първа е влязла ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ-с кафе и закуска, с хубави пожелания. Дано да е на хаирлия. Благодаря ти, миличка Hug
СЕТИ_БЕТИ, видях участничката в изложбата. Е, защо мъчат животинките така? Поне да бяха ѝ сложили някаква мини рокличка. Дъщеря ми си взе един котарак - английски късокосмест. Олаф се казва. Малката внучка много го тормози, та я беше драснал по крачето. Мисля, че Дунди беше взимала коте за подарък.
Мило ПАТЕНЦЕ, как се чувстваш? Пази се от контакт с разни кихащи, кашлящи и сополиви. Знаеш, колко е важно особено в началото. Не се и съмнявам как ще те глезят и мама, и любимият. Почивай си.
Снощи доправих линцерите. Слепих една част с конфитюр от ягоди, а другите със сладко от круши.
Сега подхващам баклавата. Правя я с много орехи, малко канела и само с масло. Хубава ми се получава. Рецептата ми е от моята баба. Дали моите внучки някога ще правят баклава newsm78

# 204
  • Пловдив
Привет момичета Simple Smile
Цял ден съм ни жива, ни умряла, но пък снощи си изкарахме чудесно Whistling
Прибрах се в ранни зори и съм спяла няма и 2 часа и... айде на тръстиката ooooh! Кофти работа е, след банкет на работа Stop Thinking
Минавам мимоходом, да навестя виртуалната къщурка и отивам да хапна hahaha

Seti Beti, 5 години се събраха... За мен си е голямо събитие hahaha

Фло, само да те питам нещо, на професионална тема, ако е удобно... На баткото му се клатят двете предни долни зъбчета newsm78 Моят спомен е, като че ли в първи клас започнах смяната на зъби... Та не е ли рано още? Ходили с баща си при зъболекаря - казал, да гризка ябълки и моркови Joy Иначе зъбките му били здрави, за което много се радвам, че от около 4-5 месеца сме го оставили абсолютно сам, да се грижи за устната си хигиена Embarassed Проконтролирам 1-2 пъти седмично, да видя как ги е почистил, но с моето не професионално око мога да забележа, само ако са останали някакви едри остатъци

Отивам да папкам аз, утре ще намина пак Simple Smile ...А вие спете спокойни Simple Smile

# 205
  • Пловдив
Малей, много сте писали. Да се отчета и аз. Допълних подаръка за дзвера, приведох баща ми във вид за посрещане на празниците. Жалко че тази година отказва да излиза и предпочитал да си стои сам. Само ще му занеса нещо за хапване. Аз съм планирала и тиквеник за Бъдни вечер, и баклава за Коледа. Ще правя за трети път, преди баклавата я правеше баща ми.  Simple Smile
По магазините днес беше някаква лудница. Сега правя сметка да пазарувам във вторник вечер. Без друго трябва да прибирам дзвера от коледното парти на класа в 21,30, та мога да мина преди това през магазина. Дано не са изяли всичко.  Laughing

Фло, моят дзвер много страдаше от ушенце. От всеки вирус се възпаляваха. Не ми е правила ангини, но уши ... Та и аз доскоро все имах капки за уши под ръка. Лошото е, че без антибиотик не минаваше.

Сети-Бети, котето Кико е добре. Пораснал е. Гледат си го като принц. А като знам къде живее майка му.  ooooh! Добре че братчетата ги прибраха добри хора.

За Игнажден. В нета пишеше, че когато Игнажден се падне в неделя, празникът се изтеглял един ден по-рано, защото не можели в един ден да се чете служба за свети Игнатий и неделната служба преди Рождество Христово. Човек много неща може да научи в нета, когато няма работа.  Grinning

Мъниче, да ти издам какво ще носи дядо Коледа на 22 в Графа - на момчетата автовоз с колички и хеликоптер, за момиченцата - кукла с куклички, каквото и да значи това, отделно за всички деца ще има пъзел и лакомства - суха паста, солети, холидейче, меденка с пчеличка и сокче. Нали си имам къртици, пардон Снежанки, които са опаковали подаръците.  Laughing

Не знам кога е нормално да се сменят зъби, моят дзвер ще стане на 14 в неделя и още има млечни зъби. Започна да ги сменя в 3 клас.  Mr. Green

Цял ромав ви написах. Лека вечер на всички, спокойна нощ без болнички.  Hug

# 206
  • София
Да рапортувам: Баклавата е готова, опекох и корите за тортата. Елхата още не е украсена, но чакаме декораторка от далеч да пристигне. За Бъднивечер ще сме украсени. Малката днес вдигна и Т-37.7, но не ѝ даваме нищо. Оставили сме организмът ѝ сам да се бори и справя.
МЪНИЧЕ, след банкет е много чоглаво да си на работа. Simple Smile Тежки минути за вакарелския отбор Wink За зъбките какво да ти кажа? На моите внучета пробиваха кое когато си иска. Редно е да смени долните резци м/у 6-та и 7-та година, но понякога има и по-ранна смяна, а също така и по-късна. Нищо не можеш да направиш. Мийте редовно зъбките и това е.
ДУНДИ, наслука по магазините. Simple Smile Едно време бях по-организиран Дядо Мраз и още през ноември бях готова с подаръците. Сега нещо се разсейвам. Давам парички на щерката и снахата и те избират кое, какво и как.
Отивам да спя. На всички лека нощ.

# 207
Здравейте и от мен.
Първо да кажа Честито и лека бременност на Патенцето.
Признавам си, че попрочетох отгоре отгоре... Blush  Болните бързо да и минава...
Ние сме добре, чакам с нетърпение 23- ти за да излезем в заслужена почивка. През ден сме на банкет и вече се поуморихме... За празниците решихме да сме си в къщи тримата. Нещо на мен ми омръзна от обикаляне, искам спокойно в къщи да си хапваме и забавляваме.
Фло, като каза кори за торта почти се досещам каква ще правиш, но да питам коя ще е? Аз мисля тортатат Три шоколада да пробвам...
Ами това е за сега от мен... Приятна почивка в неделния ден желая!

# 208
ДОБРО УТРО!  Simple Smile

# 209
Добро утро! СГГ ме е изпреварила, но пък аз ще сервирам кафето
Фло, направо ме стресна с това, че съм първия човек в нашата виртуална къщичка на Игнажден. А дано да е на късмет.
Моят син боледуваше много от уши. Какъв ужас съм изживяла с тези ушни инфекции ooooh! Дано се оправи по-бързо.
Аз поне успях да украся елхата. Другото - след като излезем в отпуск.
Лек и усмихнат ден  Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт