Съпруги на военнослужещи - 15

• 64 609
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро!
Честито на Seti Beti !

Хубав ден момичета!

# 241
  • Пловдив
ле-ле, една вечер да не седна пред компютъра и той бебчо взел, че се родил. Сети, да ти е живо и здраво момчето, да ви радва, а на първо време да е спокоен, да хапва и да спинка. Сега си почивай и строявай помощниците, нали със секцио? Че сега се иска много пазене. Бързо възстановяване ти желая  Hug 

Аз снощи бях на коледен концерт, ще ви кача снимка, но от другия компютър, че нищо не съм свалила от таблета. След концерта само закарах дзвера до вкъщи, оставих возилото, взех ММ и отидохме на коледната вечеря с моите колеги. Малко странно изглеждах сама жена с 9 мъже, ама какво да се прави. Затворихме ресторанта. Та се наложи да спя бързо днес.

Сутринта гледам - слънце, ясно време, идеално за посрещане на самолета с дядо Коледа. Ей, ще ми се да видя лудницата - мъничето с мъничетата.  Laughing

simpatiuh4e, моят племенник е на 4 и казва само това, което той иска. Иначе мълчи като ... партизанин.  Joy На това му казвам характеропатия. От зодията му е със сигурност. За мен това, че на 2 или 3 години казват по няколко думи или ъкат не е проблем, ако разбират всичко и изпълняват това, което им се каже, според възможностите им, разбира се.

Лек ден на всички.  Hug

# 242
dundi73, за съжаление не си права в размислите си...Тъй като съм майка на дете със СОП и за съжаление имам богат опит...Лесно е всичко да се оправдава с характер и инат, но в повечето случаи не е точно така...

Съветвам майките на деца ,които на две години не изпълняват нормите ( има ги разписани в нета и с чичко Гугъл лесно се намират) да потърсят помощ от логопед,психолог, те ще насочат дали има нужда от невролог, изследвания на слуха и тн и тн..

# 243
Setii честито момченце 😀 За Коледа сте получили най-хубавия подарък. Пожелавам да имате безброй щастливи моменти и много здраве!
Фло вчера правих линцерите, мисля че добре се получиха. На Коледа ще се разбере. Децата ми бяха основната сила в правенето, голяма игра беше за тях 😛
Kattivita голям къснет имах че се прибрах в провинцията и не усетих колко лошо е било без ток.
Хубав ден от мен 😛😛😛

# 244
  • Пловдив
simpatiuh4e, при децата със СОП, ъкането и неговоренето обикновено са придружени и с още нещо.  Peace
То норми има за всичко, но не винаги отклонението е патология. Примери много - мой съсед е поговорил на 6. Малко преди да тръгне на училище. Синът на ММ също е проговорил доста късно. Нищо им няма и на двамата.

Отивам да тръстича, при нас предколедната работа пристигна, както всяка година. Някои запразняват за по 2 седмици, а "робите" в БГ трябва в това време да бачкат.  Tired

# 245
 Дунди, нормата за дете е на 2 год да прави просто изречение от две думи. Липсата на говор се води вече лека умствена изостаналост.

И не, детето със СОП може и да няма нищо друго освен липсата на говор ( моето е така!) . Често родителите успокоявайки се,че съседчето е проговорило на еди колко си , не виждат проблемите на детето си. За това са специалистите. Един консулт със тях никога не вреди, напротив-може да помогне  Peace

# 246
Сети Hug
На теб бързо възстановяване.

# 247
  • Разпиляна във въображението
Seti Beti, да ви е жив и здрав Себастиан, прекрасно детство и много здраве му желая...

Момичета, тъй като не чета и не се включвам редовно  Blush, Радинка, Miriel, на колко са децата, които ъъъ-кат?

Моят е на 11 месеца. Малък е той, малък  Laughing

# 248
Добър ден,момичета
Сети,как си?
Аз днес си поспах доста,сутринта изпратих тати и щерка и си легнах пак, иии чак до сега и като гледам какво слънце се усмихва навън се обличам и излизам на разходка

# 249
Ния е на 2,разбира всичко.Озречения не прави,говори или ненешки неща който по интонацията разбирам.Например картичка е какика.Дядо е гаго,вода е ода.Днес бе на децка и се представи доста добре.Ходихме по лекари и на логопед,който каза че е малка за него.

# 250
Мила Сети_Бети страхотна новина! Да е жив и здрав малкият Себастиян, да е роден под щастлива звезда и късметът да е все с него. А на теб скорошно оздравяване и добре дошла в отбора на мамите. А за кърменето и гледането на бебе сме насреща, особено Мъничето, аз имам само 2 години стаж като кърмачка Embarassed. Малкият бебчо е в зодията на моите две момичета - стрелец, ако не бъркам нещо.
За говоренето - моите и двете дъщери проговориха, проходиха и т.н. много рано. Изречения, цветове все изпреварваха връстниците си, но това не значи че са по-умни от тях.

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 13:01 от albena30

# 251
Сети Бети, честито! Да ви е живо и здраво момченцето и късмета винаги да му е спътник.

При нас също грее едно слънце, един топъл вятър...все едно е пролет, но нямам нищо против Simple Smile.

И ние правихме няколко вида сладки, половината отидоха за коледния базар в училището на малката/средствата щели да са за благотворителност/, а другата половина вече са на привършване  - вкъщи си имам едни лами, които омитат всичко що видят - пубертета на големия май му минава през стомаха Grinning, добре че не дебелее...

# 252
  • Ямбол
Здравейте момичета,
Вече съм отпускарка! Голям кеф, но пък пак позадачи бягах. Днес изпратих картичките, дано ви харесат, правиха ги децата с много смях и емоция.
Сети бети, честито ти бебче. Да е жив и здрав юнака, много да слуша да с пинка и папка. Да ви радва и обича!
Пишете за баклава, и, аз искам да направя и май от днес трябва да започна, а??
Ще поровя за рецепта макар че имам представа как да я направя.

# 253
Ехеее, изпуснах ви за няколко дни и колко много имам да наваксвам....
Сети, честито, мила! да ви е жив и здрав малкият юнак! Много да ви радва, много да се гордеете с него и нека само хубави неща да му се случват! На теб бързо възстановяване и повече възможност за сън пожелавам!
Патенце, много ме зарадва и ти с твоето коледно чудо! Пожелавам ти лека и успешна бременност, бързо и безпроблемно раждане и най-прекрасното и кротко бебче на света! Също като момченцето на Сети  Heart Eyes
Димитрова, голямо гуш и за теб /за вас де  Simple Smile/ Пропуснала ли съм или още не си казвала какво бебче чакате?
Аз няма да мога да се похваля с коледен подарък като на Патенцето. Но...здраве да е ,когато му дойде времето, тогава ще е.  Simple Smile
Толкова много сте си говорили, по толкова много теми, радвам ви се, момичета! Аз пък да ви се похваля. Нова година ще посрещаме с гаджето на яхта на Босфора. Никога досега не съм ходила в Истанбул и страшно се вълнувам, като малко дете съм  Grinning Той е ходил преди години и ме запали. А пък като гледах и "Великолепният век", направо се влюбих в цялата тази ориенталска красота и поисках да я видя наживо. И ето, че желанието ми ще се сбъдне.  newsm44 Броя дните вече.
Гледам за коледни сладки си говорите. Мен хич ме няма в тази работа, ама да ви кажа какъв хляб направих в чисто новата хлебопекарна  Joy Изядохме си пръстите! Повторихме, че и потретихме. Така ако продължава, ще ми отеснеят гащите  hahaha
Спирам, прегръщам ви всички!  Hug Hug Hug

# 254
  • на правилното място, в точното време
 newsm44 Ихааааа, влизам и ме посреща прекрасна новина! Сети Бети, честита ти рожба! Нека да расте здрав, да папка и да слушка  Laughing Да сбъдва мечтите си и да бъде радост и гордост за мама и тате! Бързо възстановяване на теб!  bouquet
Признавам ,че не можах да ви изчета, добре че Фло ме осведомява от време на време, какво се случва! Патенце, на теб, мило момиче, пожелавам лека бременност и на финала прекрасно бебче! Ех, че хубаво стана в темата!  Heart Eyes Имаме си бебе за подарък под елхата, чакаме още 3  Thinking , нали?  Сетих се за моите трепети и очаквания....
Да докладвам за нашето пътешествие. Беше приказно! Страхотна екскурзия, чудесна екскурзоводка, те бяха две, но основната беше изключителен професионалист. Програмата беше много добре подбрана, нямаше препускане, с едно малко изключение, където ни натресоха един местен екскурзовод във Виена. Иначе толкова много история и информация...В автобуса ни пуснаха филма за Сиси. Просто програмата и изпълнението беше изключително добре подбрано. Бях доста предубедена и очаквах всякакви неща, поне от нещата, които бях чувала и чела по форуми. Нищо от това, обаче не се случи. Пак бих избрала същата агенция. А Будапеще и Виена.... Heart Eyes Опасявам се, че речника ми е беден, за да опиша емоциите и преживяното. Пожелавам ви го от сърце да го преживеете. Ние правим планове пак да се върнем и да отидем там, където не успяхме да отидем. Мога да ви пусна линк към профила на моя мъж във Фейсбук, за да видите част от красотата, видяна през нашите погледи и обективи. За тези, които нямат профил /като мен/ не знам как да споделя снимките. Най-важното е, че се прибрахме живи и здрави, препълнени с удивление и спомени.
Ако някой направи повечко сладки, може да изпрати малко, че време тази година не се очертава за това. За нас тези дни са най-натоварените, колкото и да се опитвам да ограничавам ангажиментите и да казвам не, все пак... Но пък си заслужава, заради радостта в очите на децата.  Надявам се, по празниците да ми остане повечко време, за да влезна и да прочета повече, че сега минах с бръснещ полет.
Момичета, радвам се, че ви има!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт