Съпруги на военнослужещи - 15

• 64 522
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Албена, жива и здрава да е рожденичката Hug

Ние започнахме заготовката за картичките - баткото помагаше и сгъваше наравно с мен Mr. Green

Скрит текст:

Изясних си вече изцяло концепцията, само утре трябва дa си набява още малко материали, че липсват Simple Smile
За пръв път ще правя шейкър картички, та се извинявам предварително, ако не станат като за пред хора hahaha Надявам се в неделя да съм свършила с всчиките и в понеделник вече да пътуват... Всъщност, ще направя всичко възможно за 24 да са при вас Hug

Днес получихме още една картичка и общо пликовете стават 5 Simple Smile Складирам ги нависоко и на Бъдни вечер ще ги отворим Heart Eyes

Отивам сега да пийнем по едно винце с половинката и после ще ви хвърля по едно око от леглото Grinning

# 166
  • София
Привет красавици. Явявам се в потайна доба, по уважителни причини. До късно тръстичих на тръстиката. Прибрах се, поиграхме си с внучката, после хранене, миене, преобличане, лягане, после малко приказки с гаджето и ей кое време стана. Нищо. Сега ми е спокойно-внучката и деди спят, щерката на Коледен купон от фирмата, а аз при вас.
От къде да започна?

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ЕДНО ПОРАСНАЛО МОМИЧЕ. БЪДИ ЖИВА И ЗДРАВА, ЗАПАЗИ ПО-ДЪЛГО В ДУШАТА СИ ДЕТСКОТО, МЕЧТАЙ И СБЪДВАЙ МЕЧТИТЕ СИ. ЗА ДА СТАНАТ МЕЧТИТЕ РЕАЛНОСТ ТРЯБВА МНОГО ДА УЧИШ. АЛБЕНКА, ДА ВИ РАДВА ДЪЩЕРИЧКАТА.

Момичета, аз пък днес имах три картички в пощенската кутия-от ШЕХИНА, АЛБЕНА и СГГ. От кога не съм получавала картички? Толкова топло ми стана... Благодаря, милички мои. Елха още нямам, но съм ги наредила на скрина в хола и им се радвам. Внучката - също. Избра си картичката на Албена и нейното мъниче и сега е до леглото ѝ Simple Smile

С МЪНИЧЕТО се чухме по телефона, но и тук да изкажа възхищението си от нейната упоритост, организираност и воля. Още веднаж поздравления и браво! Браво и на мъжът, който е до нея, защото нейните успехи са и негови! Радвам ви се Мъниче. Дечицата са прекрасни-и джуджанка, и баткото. Видях го как се труди над картичките. Браво!
Не бих могла да ги видя без компетентната намеса на ДУНДИ. Абе ученото си е учено. Дунди Hug

Г-жо ТРЪСТИКОВА Hug, няма такова понятие бивш военен. Той си остава военен завинаги! People Cop Мястото ти е точно тук, при нас. Къде другаде ще намериш по-уютно местенце, в което да те разбират от половин дума? Къде другаде ще намериш съчувствие, подкрепа и помощ, ако не тук, при сродните души? Стой си при нас, миличка. А момчето ти ще се устрои някъде. За една жена винаги има работа у дома, при мъжете е по-друго.

Неспоменатите момичета ги прегръщам Hug

Отнесох се да си говоря с вас, а съм ви обещала рецепти за сладки. И така:

1. СЛАДКИ ЛИНЦЕР

Продукти: 500 гр брашно
                250 гр. меко масло
                200 гр. пудра захар
                    3 жълтъка
                 3-4 праха ванилия
                сладко от боровинки, малини, ягоди или някакъв мармалад

Пресяват се брашното, захарта и ванилията. Прибавят се жълтъците и маслото. Започвате да месите тестото. Отначало е на трохи, но постепенно се получава гладко тесто. ( след повече месене). Готовото тесто се разделя на три и  се слага в пликчета, или се завива във фолио и се прибира в хладилника. Тестото престоява поне 1 час на студено. От всяка част се разточва кора, дебела около половин см. С формички се изрязват сладките, като на половината сладки се изрязва малко кръгче по средата. Пекат се в/у хартия за печене, на Т 170 градуса, 8 - 9 минути. Охлаждат се и после се изваждат от тавата. Сладките без дупка се мажат със сладко и се слепват със сладките, на които има дупка. Голямо обяснение стана Simple Smile. Съхранявате ги в кутии, плътно затворени. Много са вкусни. Тази година мисля да опитам да ги замеся в тестомесачката, да видя какво ще се получи. Ако стане добре, ще споделя. Simple Smile

2. МАСЛЕНКИ

Продукти: 1 чаена чаша мас мекичка
                3/4 чаена чаша захар
                3 чаени чаши брашно
                ванилия
                какао

Маста и захарта се бият до посиняване ( на домакинята Wink ). Прибавят се брашното и ванилията. Измесва се добре. От тестото се правят топчета, колкото малък орех. Нареждат се в тава, като се оставя разстояние м/у топчетата. Всяко топче се притиска леко с напръстник, топнат в какаото. Масленките наподобяват гъбки, обърнати с пънчетата нагоре. Пекат се в слаба фурна до порозовяване. Ако ги препечете, стават твърди.

3. СВАТБЕНИ СЛАДКИ

Продукти:500 гр. брашно
               300 гр. захар
               200 гр. маргарин
                   4 яйца
                3-4 праха ванилия

Разбиват се захарта и маргарина, прибавят се яйцата едно по едно, добавят се брашното и ванилията. Омесва се тесто. Ако е много меко, добавете още малко брашно. Разточваме кора дебела около 5 мм и с формичка изрязваме сладките, като в единия край с помощта на капачка, изрязваме малко кръгче. Печем в/у хартия, до розово. Като поизстинат, се вадят от тавата. На готовите сладки връзваме през дупката цветни панделки, от тези, с които връзват букетите. Може да напишете и пожелания. Сладките изглеждат ефектно. Не е речено само за сватба да се правят. Какво пречи и за Нова година да се направят Simple Smile

4. СЛАДКИ "ОРЕХИ", ПО РУСКА РЕЦЕПТА

Продукти:   3  чаени чаши брашно
              250 гр. маргарин ( може и комбинация от 125 гр. масло и 1/2 чаена чаша олио )
              250 гр. захар
                  2 яйца
                  1 чаена лъжичка сода
                  1 чаена лъжичка оцет.
ЗАБЕЛЕЖКА! ОТ ПОЛОВИН ДОЗА СЕ ПОЛУЧАВАТ 80 БР. СЛАДКИ - СЪВСЕМ ДОСТАТЪЧНО!

Разбиваме яйцата и захарта, прибавяме мазнината и оцета, брашното и содата. Омесваме добре тестото. То може да се оцвети в кафяво, с прибавянето на какао в брашното. Аз използвам специални метални формички, наподобяващи половинки орехови черупки. Може и така: От тестото се правят топчета, големи, колкото голям лешник ( малък орех ). Леко притискаме с палец и поставяме цяла орехова ядка. Пекат се на Т между 200 и 250 градуса, 7 - 8 мин. Много вкусни!

Е, май това беше. За сега стига. Когато правите сладките, ангажирайте и мъничетата. Голяма веселба настава.

Лека нощ момичета, че стана късно.

Последна редакция: пт, 18 дек 2015, 00:47 от Flo 51

# 167
Добро утро, момичета!
Поздравления за дипломирането на sweet_maniche! Магистър по въздухоплаване звучи много сериозно. А децата са страхотни.
Албена, поздрави и за твоето момиче! На 15 години вече е една млада дама!!! bouquet
Ех, че е хубаво да получавам картички. Вчера ми ги донесоха в службата и наистина много им се радвах.
Вие какво сте си поръчали да ви донесе Дядо Коледа? Аз искам една екскурзия, Dundi, запиши ме и мен за Бора-Бора.
Нищо не казвате за коледните бонуси в армията. 5 лв. са си 5 лв. Shocked hahaha
Ще ви сервирам кафето, а вие се приготвяйте да правите от вкусните сладки на ФЛО. Аз ще чакам ваканцията! chef

# 168
Добро утро и от мен,аз още не съм изпратила картичките,защото ми беше много напрегнато последните дни,нооо вече съм във ваканция newsm44 и ще ви ги изпратя най-късно в понеделник

# 169
Добро утро,мъжки момичета! Laughing
Фло,тази рецепта 4. СЛАДКИ "ОРЕХИ", ПО РУСКА РЕЦЕПТА,дали ще стане за чугунените форми,които ползвахме през 80-те г.на миналия век Simple Smile.Печаха се на котлона и после се слепваха с  пълнеж от крем.Свеки,хитрушата,ми пробута една такава форма и да съм намерела рецепта и да направя такива сладки.Четох из форумите,има поне 5-6 рецепти,ама коя ще е най-сполучлива...А хич не обичма да не мистават нещатат от раз ! hahahaПък и нали пред свеки ще ги показвам трябва да са повече от съвършени!
Вера посрещнахме Дядо Коледа и Снежанка,които дойдоха с военния "Хамър''.От ДНА бяха организирали тържество за децата на военните, а ние не пропускаме Дядо Коледа.Двама,трима,колкото повече,толкова повече Grinning. И този ДК хич не беше от ония ,дето все бързат и не можеш  да си поговориш с него !Всяко дете имаше време да му се порадва, да изпее песничка или  да каже стихче, точно като в нашето детство.
Имаше много емоции! Едно дете крещеше:"Дядо коледа живеее,ДК живее!А моят син беше много  разваълнуван,но след тържеството каза тъжно:"Но мамо,той не е истнски..беше  с татевите кубинки и брадата му е памучена  Joy!.Та за някои деца хич не еполезно да се въртят дълго около Дядо Коледа!
По повод ТРИНАЙСТАТА заплата Joy! В поделението на ММ са решили да наградят 10 войника с по 200 лв.,а те да ги дарят на детеце,нуждаещо се от лечение! Благородно дело,което подкрепям напълно!
Толкова от мен!Усмихнат ден на всички!
Едно слънце се е облещило в Стара Загора и предвещава топъл ден!

# 170
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Добро утро! Днес съм решила да си изпия кафето седнала  Laughing и да почита на спокойствие.

Seti Beti, dundi73, направо ме навихте. нямам форма за мъфини, но сега ще звъня по приятелки, ако някоя има да ми услужи. Като и ако намеря ще пиша за рецепти.
Аз зачетох и на Flo 51 рецептите и сега ще си ги принтна, да мога да си помисля спокойно върху тях. А пък и да не е за сега, нищо не пречи да ги пробваме друг път. Плюс това имам и форма за орехчетата, още от мама. Една много тежка, но пък резултата си заслужава.
Моите деца много помагат във тия дейности. Мазане, близане... да е весело  Laughing
 Малеееее, сега зачетох масленките.  Моята баба ги правеше едно време когато бях дете. Баба ми почина много рано, аз бях във седми клас и можете де се сетите, колко ми стана мъчно.  Ще ги направя тях на 100%. Разплаках се, чак. Благодаря ти, Flo 51. Hug Hug Hug

albena30, жива и здрава да е рожденичката. Много успехи в училище, весели компании, истински приятели, и прекрасно бъдеще и пожелавам.

ТРЪСТИКОВА, и аз съм в очакване на такова обаждане, но за сега още държим фронта. Разбира се и аз като теб ще подкрепя всяко решение. Peace

Fleure de lune, при моя мъж и 5 лева няма  hahaha Нищо не съм си пожелавала аз за Коледа. То със тия бонуси и две деца, до мене не стига  Laughing Иначе на ММ му приготвих хубав подарък. Все пак да го изненадаме и него. Не малко усилия полага. На мене си наистина нищо не исках да взимам, но февруари имам имен ден, а после и 8 март и смятам тогава да компенсирам.  Grinning

sweet_maniche, страхотна специалност! Поздравления и от мен. Възхити ме! bouquet

Аз занесох подаръка на моето мъниче в ДГ. Платих театъра и снимките. Поне със това съм готова.

Ще ставам да си оправя къщата, че днес ще си взема детето на обяд, а по-късно отиваме при свекървата да празнуваме рождения й ден. Wink

irkata7, засекли сме се в писането. Hug

# 171
  • Пловдив
Добро утро и от мен - вече съм по задачки Simple Smile
Сутринта, след като оставих децата, минах през крафт магазинчето, но намерих само едно от нужните ми неща, та ако не намеря "сняг" ще импровизирам със сол - няма да ми се смеете много  hahaha
Сега си чакам реда в сервиза, че колата нещо ми трака - да ѝ направят една диагностика, дано не се окаже нещо сериозно...

От тук отивам на разкрасителни процедури, за да съм 'убава довечера  Flutter

И в нашето поделение се реши, бонусите да отидат за благотворителност Simple Smile
Относно желаният подарък - аз моя си го взех на 16 Mr. Green Но пък на Коледа съм именичка, та ще видя, с какво ще ме изненада половинката Heart Eyes
Вчера си подреждах "джунджурийките", (както им казва мм) и ми трябваше кутия, в която да си прибера панделките, та взех една от парфюмите на мм... Представете си изненадата ми, когато вътре открих 1000 лв hahaha Събирах ги, за да му взема нов лаптоп за 6.05, но съвсем съм ги забравила Joy И така, докарах си сама една 13 заплата, че и 14 даже hahaha

Упс, моя ред е...до после Hug

Последна редакция: пт, 18 дек 2015, 10:05 от sweet_maniche

# 172
  • Разпиляна във въображението
Добро утро! И аз си имам три картички Hug Сложила съм ги на масата ми в хола при коледните играчка Laughing

albena30, да ти е жива и здрава принцесата!

След вчерашното посещение при доктора се разбра, че имаме проблем с венците и гърлото, и ще се мажем, и пием лекарства.

За бонусите - от Карлово са решили 8 човека да ги получат.

# 173
Намерих си тави за мъфини. Чакам рецепти  Hug Ако имате и за солени също.

# 174
Поздравления за Мъничето и дъщерята на Албена!

По повод бонусите - много се чудих дали да развалям коледния дух в темата, ама такава подигравка не е било...При ММ трябва да излъчат един на 100 човека, при нас май началниците  ще се наградят...Но чувам , че на повечето места даряват средствата...По- добре наистина цялата сума от 200 000 да бяха превели за дарение, отколкото да се гаврят по този начин...Иначе има и Коледен офицерски бал...

И аз като Фло смятам , че няма бивш военен , а съпруга на военен за мен е професия Wink...така че Фиданка темата си е много подходящо място за теб , ако и ти така го приемаш...

# 175
  • Пловдив
Намерих си тави за мъфини. Чакам рецепти  Hug Ако имате и за солени също.

http://www.supichka.com/2013/04/vsichki-recepti-za-mufini-na-edno-mqsto.html

от тук съм пробвала първите 3 - за ванилените с парченцата шоколад, приятелката на сина на ММ каза, че по-хубави мъфини не била яла.

http://pep-4o.blogspot.bg/2011/07/blog-post_14.html
тези правих в неделя, но явно брашното им дойде много и си станаха като истински кекс, а и май не сложих достатъчно портокалови корички. Но пък са трайни. Още има.  Joy

в тези сайтове има и за солени. Аз "супичка" много я уважавам.  Laughing

kativita, аз вече му теглих една нашенска на министъра. Дано да го засърби на идно определено място, ама да не спре да се дръгне от днес та до догодина по това време.  Mr. Green

# 176
Добро утро момичета Simple Smile
Мъниче поздравления за дипломирането. Ако знаеш как ти се радвам на ентусиазма и коледното ти настроение Simple Smile На коя дата ще идва дядо Коледа със самолета?
Момичета снощи бях на концерта на Николина Чакърдъкова. Е отдавна не съм се чуствала толкова горда че съм българкаи че имама толкова хубава народна музика. Беше невероярно, 2 часа и половина не съм седна от игра. И ако знеете колко много млади хора имаше!!! Това зареждане с енергия и добро настроение ще ме държи цяла година. И прибирам се след концерта проверявам пощата и хоп 2 картички. Супер са, благодаря Ви  Hug
Фло благодаря за рецептата ще гледам да се пробвам и ще включа децата с изрязването на сладките Simple Smile
На мен днес ми е последния работен ден и от утре отпускаааа. Ще пътуваме по родните места. Ще се събираме роднините за празниците. Абе с една дума започва запразняването със свинско и винско, както и много подаръци за послушните деца.
Хайде лек и спорен петъчен ден!!!!  Hug Hug Hug Hug

# 177
  • Пловдив
Вивианка, аз правя само солени Мъфини, че вкъщи не сме особени фенове на сладките Simple Smile
Имам една любима рецепта - с шунка, сирене, кашкавал, маслини и подправки по желание - много си ги уважаваме тези и даже имам поръчка да в неделя да направя Simple Smile
Ако искаш, мога да ти пратя рецептата, като се добера до вкъщи hahaha

Оставих си колата и ще чакам обаждане - дано само не ме изненадат неприятно... Инначе за диагностиката ми казаха 12 лева hahaha При очаквани 60 - денят започва чусесно Joy

# 178
  • Разпиляна във въображението
Фло, записах си линцерите и през почивните дни ще впрегна момите да помагат. Ще си купя една хубава коледна метална кутия, за да си ги прибера. Дано да оцелеят до Коледа Laughing

В Плевен няма нито Дядо Коледа, нито бал Crossing Arms Май ще си остана с бала от миналата година. Така де - по веднъж на 13 години Whistling  Grinning

# 179
sweet_maniche, разбира се че искам. На децата ще се харесат. Peace

Общи условия

Активация на акаунт