Детската градина – всичко, което ни вълнува – 14

• 42 854
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • shumen
Ашиа,при нас самите госпожи се оказа,че са закупили торбичките с лакомствата.По-точно една майка ги е купила от нея,но те на са и позволили и после са и дали парите.
При нас за рожденни дни е позволено да се внасят торти със сертификат,а също и пакетирани храни и сокчета,който се отварят още там.

# 121
  • София
Може би това обяснява пакетираните храни в нашата торба, Дани. Опитали са да измислят нещо компромисно.

Но аз бих предпочела друго, а не да се приравнявам с хората, които пращат и посрещат децата си с чипс от градината. (Благодаря на Касита за уточнението - сигурно е права).

Сега децата видяха подаръка и трябва да им обясня, че ще го дам на дядо им Simple Smile .

# 122
  • Mediterraneo
Аз не виждам особена вреда в едната вафла, ама...
Предстои коледния базар на малката, където ще се продават домашно приготвени храни. Организиран от училището и ще се провежда в него!

# 123
  • shumen
Ашиа,чипс,зрънчо и тем подобни моето си иска,но аз не купувам.Вафли обаче вземам понякога,но той почти никога не е изяжда цялата.Вчера пък рева за близалка и за първи път купих,но близна 2-3 пъти и сам я хвърли в коша след това.

# 124
  • София
Найлонова торбичка прозрачна, пълна с боклучки. Дядо Коледа донесъл. И на тримата еднакви, което вероятно значи от градината/общината (а не по групите).

# 125
И в нашата градина имаше торбичка с почерпка за Коледа с шоколадово яйце, царевични пръчки, шоколадче и още нещо. Дадоха ни ги госпожите, когато вземахме децата, за да си преценим какво и кога да дадем. За мен не е чак такъв проблем, нищо няма да му стане на детето от едно шоколадово яйце. Миналата година в яслата торбичката беше с някакви здравословни сладки, амбициозна майка ги беше осигуила от здравословен магазин. Моята дъщеря, обаче, за тържеството беше болна, заведох я чак след Нова година. Торбичката със здравословни неща ни чакаше в шкафчето. Не посмях да и ги дам, след като са престоели толкова време, нали следва да са с по-малка трайност. Аз си ги хапнах на път за работа и нищо им нямаше, само мандарината се беше размекнала.

# 126
  • shumen
Красавица,то и аз такива престоели не давам.Аз винаги обаче първо отварям,поглеждам дали не са мухлясали нещо,пробвам,ако трябва и чак тогава давам.Имала съм случай да купя суха паста от магазина,излизаме,отварям я и тя мухлясъла и се връщам,а ми казват,а не,не може да я подменяме и нбам в коша.От тогава винаги проверявам такива пакетирани неща.

# 127
  • Варна
Ние пък що нямахме торбичка от общината?

# 128
  • Куциндрел
Защото не сте слушали. Joy Joy Joy

# 129

Като цяло имам доверие на градината за храната и затова не ми е ясна тази изцепка с чипса и вафлите.

Имам повече вяра в Дядо Коледа, отколкото в качеството на храната в детската градина  Joy

# 130
  • София

Спокойно, не страдай - нашата не е от общината. Платихме я (10 кинта), а от градината я подариха, за да не си ходим с празни ръце без почерпка за Коледа. Ако страдаш много, виж, във всички магазини, хотели и паркове, където ходят деца, има сергии с продукти, съдържащи натриев глутамат, Е-та, модифицирано нишесте, висок % на сол, изкуствени подсладители и оцветители и т.н. Просто отиваш и си купуваш Party

# 131

Като цяло имам доверие на градината за храната и затова не ми е ясна тази изцепка с чипса и вафлите.

Имам повече вяра в Дядо Коледа, отколкото в качеството на храната в детската градина  Joy

И аз така...  Mr. Green

Преди 8-9 години бях в кухнята на една детска градина за няколко седмици...Тогава още имаше в менюто мусака,а за първи юни им правиха кюфтета,поне бяха печени във фурна,за гарнитура ориз.Та въпросната мусака не помня с каква кайма беше,но помня,че картофа не стигна и сложиха от онези картофени пюрета в кутия,които се предлагат за приготвяне...
Не казвам,че сега е така.Виждам,че не е,но и нещата не са чак такива каквито искаме да бъдат...

# 132
  • here and now
Не винаги е от общината. Преди време един лекар пращаше торбички в  детските градини в една община. Кой разбрал, кой не..., но повечето си мислеха че торбичките са от Общината или ДГ.
Миналата година мойта мишка ми каза " Мамо, тоя Дядо Коледа що дава боклуци на децата да ядат?"  Опитах се да обясня, че за украса, ама нещо не ми се получи. Сама си ихвърли нещата в коша, надявам се и таи година да е така.

# 133
Сетих се и аз кога да питам.
Детето тези три трябваше да бъде в друга, сборна градина. Записахме го, но не го пуснахме, понеже имаше кой да го гледа. Като не е ходил, тези три дни ще има ли отсъствия- заради надбавките питам.

Хубави и светли празници!!!

# 134
Нас ни предупредиха, че, ако ги пишем, че ще ходят, а не ходят, ще си ги платим като присъствени.

Общи условия

Активация на акаунт