ВТОРИ клас - 4 тема

• 36 989
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
И моя син ходи на състезание.  Peace
Объркал е задачата с преливането.  Rolling Eyes
И освен това бил объркал буквите като прехвърлял в бланката, та след резултата ще видим дали правилно ги е поправил.  ooooh!

# 91
  • В светлината на слънцето
В Събота живот и здраве "Силата е с нас". Само за това се говори. Участваме във всички игри, които са свързани с филма и сме извадили цялата ни колекция от герои.

Моят не е чак такъв фен - харесва му, но е по-скоро средна работа. Ние ще гледаме филма 2 дни преди да тръгне по кината - на официалната премиера. Той е много ентусиазиран, защото ще има и разни допълнителни шоу екстри. Чака с нетърпение.

И да отчета днес първа тренировка по баскетбол - мнооого му хареса. После продължихме с втори урок по кънки на лед. Изобщо спортен ден. Grinning

На връщане купихме и елха. Тази година ще сме с канадска ела. Довечера ще ни я доставят, че е над 2 метра без саксията.  Grinning Даже вече й избрахме място, където ще я садим после.

# 92
И освен това бил объркал буквите като прехвърлял в бланката, та след резултата ще видим дали правилно ги е поправил.

На нашите не са им дали бланки. Питали са децата за бланки, квесторката е казала, че не им трябват.
Чудя се защо?

# 93
  • София
И нашите са писали директно на теста - не са имали бланка за попълване на отговорите.

# 94
Моят пък е писал на бланка, а вкъщи си донесе задачите със заградените отговори. Задачата с преливането я е направил, но е объркал онази с триъгълниците, като задачи от този тип е решавал доста и 10 задача, която също е решавал същата, но със сменени числа в някой от вариантите от предишните години.

# 95
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Crazy не искам повече такива "почивни" дни!

КМС - 119 от 8:30
Скрит текст:
Tired при обявен час за влизане в стаите (8:15) и на начало на състезанието 8:30, имаше родители, които доведоха децата 8:30, а един даже 8:45  Tired че и не знаеше в коя стая да заведе детето и се върна да търси по списъците.
последното дете влезе в 8:45, първото излезе в 8:55  Sunglasses

коледен празник за занималнята от 10:30 - театър, томболи, почерпки, състезания...
върнахме се в 5 и си мислех, че и двамата ще имаме нужда от почивка.
да ама не! за този ден били планирани джинджифиловите сладки. щом съм обещала, значи трябва да се изпълни и се почна...
а след това се сети, че ще има благотворителен базар и трябва и за там да се направи нещо...  Laughing

днес се надявам да направим повече неща и най-вече картички, че снощи нямаше време  Blush

# 96
  • Варна
И моят син беше на коледното състезание. На 2 задачи не дочел внимателно условието и писал глупости. Задачата с колите в редица разбрал, но как е докарал 20 коли идея нямам. А за последната задача не ми се говори. Обяснявала съм му и преди как се решава, и вчера пак - не може да го разбере. Не само заради него съм на твърдо мнение, че задачи с 3 неизвестни не са за 2 клас. Толкова. Ако сега решават това, какво ще правят в 5 клас? Интеграли?!

# 97
 Crazy много са бързи тая година. вече има задачите и резултати

http://www.danybon.com/obrazovanie/kms-2015/

http://alekdimitrov.com/comment.asp?NID=419

# 98
Моят син се яви в 20 ОУ (най-близкото ни от 4-те обявени в сайта на организаторите).
Задачите си е получил в 8:45, а в стаята беше в 8:00. Бланки не са им дали, както писах.
КМС в София провело ли се е и в училища, които не са упоменати в сайта на организаторите? Поне от 3 ЧУ не виждам нито едно дете, записано в обявените училища.

# 99
  • София
Да, в ПЧМГ. Второкласниците, примерно бяха около 60-ина деца – половината бяха питагорчета, останалите от различни училища. При нас също нямаше бланки, а са ги карили да заграждат и пишат на самите листове със задачите, които са им ги събрали накрая.

# 100
Моят син се справя доста добре с математиката, реши всички тестове от предходни години с минимални грешки....дори задачи, които бях сигурна, че ще го затруднят, той се справи чудесно. Но като отиде на тези състезания и си забравя ума в къщи....глупост след глупост. Объркал е тази с триъгълниците, написал е в колко има звездичка, а не обратното, объркал е и тази с преливането, а при броенето на колите не е отчитал дистанцията м/у колите....Организация в "Славейков" липсваше, хаосът беше потресаващ. А аз имам фобия от тълпи....За разлика в МГ всичко беше перфектно организирано.
Днес е много щастлив, ще правят коледни сладки в училище food002

# 101
st. Dobri, добре си си починала  Laughing
Благодаря за задачите! Ние няма да ходим по състезания тази година, не иска. Довечера ще му дам задачите да видя какви чудеса ще сътвори.
Всяка коледа правим медени сладки. Джинджифилови не съм правила никога. Ще съм благодарна ако споделиш твоята рецепта.
Ангелчетата са много сладки  Heart Eyes Открадвам идеята  Grinning
Вчера купихме няколко цвята брокат за коледните ни творения. Направихме елхичка. После цялата къща блестеше. Един час бърсах като луда  ooooh!
Скрит текст:

# 102
аз затова захитрях и вече купувам само лакове  Blush
нанасят се лесно, не се посипват по цялата къща и си имат четчица, та не се налага да почистваш четка след това  Peace

ето бисквитките

и да споделя личен опит  Blush
Скрит текст:
по-гладки стават ако се разточат наистина тънко. може би ще могат и да се украсят;
по-стегнат вид имат ако са малки, на снимката се виждат и малки и едни по-големи елхички  Blush
най-забавно стана, когато му дадох ножче и го оставих да реже каквото си иска - така се сдобихме с букви, къщичка, шишарка, змия, "левскарска" буква Л и още много неща, дето не са по шаблона

# 103
  • София

Е, моето си е поголовно отнесено ще рече човек, че е мое - примерно едно число като се преписва на долния ред от 27 мистериозно става на 28 и др. подобни, така че...

Натова отгоре като провери нещо вярно с отнесеност и получи друг резултат не поглежда защо са различни,  а просто си приема, че втория е верен.

10тата задача е направил с Ойлер и каза, че била супер лесна (ама пак е успял да направи грешка при изваждането накрая и няма да му се зачете).

При колите по някакъв начин е успял да извади 4 от 54 и да получи 60... което до следващия ред се е трансформирало в 65. Как, никой не знае.

И също е броил триъгълниците със звездичките - щото то нали винаги те се броят и защо пък трябва да се чете цялото условие, така не е интересно - може пък да разбереш какво търсиш..

svetli, не съм убедена, че е добра идея да се обяснява като "система от 3 уравнения с 3 неизвестни" на второкласник - но това не пречи да се реши задачата, подозирам, че не в детето е проблемът с разбирането, а в обяснението.

И искам подробна, като за пълен, не като за полуидиот, рецепта за джинджифиловите сладки.

Но имайте предвид - като за човек, който, като му беше дадена рецепта за това как да направи пица при налични продукти (и готово тесто), накрая я стържеше от тавата с лъжица - приятелката ми не ми беше казала, че тавата първо се намазнява или нещо подобно Не й било хрумнало, че няма да се сетя. Ами, не се сещам. Така че - като алгоритъм за компютър, моля, без подразбиращи се етапи, не ги подразбирам, бедствие в кухнята съм, а страшно обичам джинджифил.

# 104
   Кати,пак ме разтуши с твоите писания..... HugИ ние сме от този вид математици,кото вас... Wink 

Общи условия

Активация на акаунт