Сушилня - комбиниран уред или самостоятелен?

• 41 448
  • 169
  •   1
Отговори
# 15
Имали сме комбиниран уред, сега имаме отделни. Определено в момента е по-добре. При комбинираната пералня със сушилня ми се е случвало (доста често) да не мога и с ютия да си оправя дрехите. Сега почти не гладя. Това, че вадя дрехите от единия уред, за да ги пренеса до другия, за мен не е проблем. Много по-добре ми е така, защото много често ми се случва докато сушилнята суши, пералнята отново да пере. При комбото, това щеше да ми отнема двойно повече време.

# 16
  • Пловдив
Аз се притеснявам от факта ,
че ще са много намачкани и няма да мога да ги гладя лесно .
Дано да не съжалявам ,че сме си купили сушилня  Simple Smile

# 17
Няма да съжаляваш! Честито и пиши след пробата!

# 18
  • Пловдив
Ще пиша непременно !

# 19
  • София
Скрит текст:
Ще пиша непременно !

@ jb66 - какво става с машината ти и коя марка, модел си взехте?

Някой има ли тази машина - мнения, как се държи сушилнята и дали е с термопомпа или не?

# 20
  • Sofia
Самостоятелни уреди е по-добре.

# 21
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Отскоро имаме сушилня, самостоятелен уред, поставена е над пералнята.
Първоначално мислех, че така е по-добре, а и пералнята ни е около 3-годишна, надявам се още дълго да издържи. Wink
Сега обаче, без да сме имали комбиниран уред и без опит, си мисля че може би това би бил по-добрият вариант:
- една върху друга уж са нивелирани, но ужасно тресе и имам чувството, че сушилнята ще се развали;
- очаквах, че ще мога едновременно да използвам и двата уреда, но се оказа, че от една електрическа верига натоварването е прекалено силно и бушоните не издържат;
- имаме съседи, които дебнат за шум между 22 и 6 сутринта, така че не мога да пускам двете машини една след друга през нощта, би ми било много по-удобно, докато ни няма вкъщи през деня пералнята да изпере и да продължи с цикъл на сушене;

Прехвърлянето на прането само по себе си не ми пречи, но трябва да съм вкъщи и да следя работата на уреда, което е некомфортно.
Що се отнася до мачкането, дрехите излизат от сушилнята (АЕГ) измачкани като хармоника, по-лошо не може да бъде. Иначе, разбира се, улеснението е огромно.

Доколкото знам, винаги комбинираните уреди по-лесно се развалят и/или ако се развали единият, така или иначе не може да се ползва и другия.

# 22
  • Русе
На колко градуса сушите? Много коментари чета, че са ви измачкани дрехите. Никога не ми се е случвало.

# 23
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Нашата сушилня не показва градуси, а степени: сухо, сухо +, сухо ++, супер сухо, супер сухо + и т.н.
За мен това е излишна глупост - трябва ми:
- за гладене, т.е. леко влажно
- сухо - за носене, за гардероб, все едно

Някои материи излизат все едно съм ги плисирала (напр. ленените кърпи за съдове, чаршафи). Sad

# 24
  • Русе
Моята е комбинирана, може би за това има градуси. Лошото е че ме оставя май - като чувам какви почти погребални звуци издава вече. Sad

# 25
  • София
Отдавна обмислям този въпрос.
По-точно откакто си купихме пералнята 2010 г. Но тогава двойните уреди бяха с много малък капацитет на сушене.
Сега новите модели са с по-голям капацитет.
Та, тогава ние се отказахме, взехме пералня с 1200 оборота и малко по-късно си купихме миялна, която сложихме над нея. Но е на отделен плот, закрепен за стената.
Двата уреда не ги пускам заедно, но спокойно пускам всеки един поотделно и излизам.

Вече съм си изработила система на простиране за зимата, така че се справям.
Лятото ми е удоволствие да простирам.
Изпъвам дрехите много добре, изсъхват на балкона от климатика, така че не гладя.

# 26
Задължително отделни. Имах 2 в 1 преди време, дрехите се мачкат, съсипва ги много бързо и заприличват на парцали. Друг проблем беше че не се сушаха напълно, а си оставаха влажни и пак трябваше да се вади сушилник или да се мятат по парното. Доколкото си спомням беше Аристон, с малък барабан и за сушене на хавлии за баня беше невъзможно.

# 27
И според мен е така!

# 28
  • София
И според мен е така!

Ако имаш място. Ние нямаме и специално приспособихме вградения гардероб за два уреда.

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 12:19 от L'Agent

# 29
  • София
Ние сме с отделни, аз съм супер доволна от сушилнята, дрехите излиза абсолютно сухи и никога не се намачкват.

Общи условия

Активация на акаунт