Не зная как да постъпя

• 11 059
  • 71
  •   1
Отговори
# 15
Според мен е важно сега как се държи, какво прави, колко пие и т.н, а не преди години какви грешки е направил.

# 16
Благодаря за мненията. Не, не се страхувам от проклятия, а от това, че неминуемо всичко на този свят се връща. А и живеем в един град с родителите на момичето и ми е много мъчно, въпреки че не ги познавам, защото си мисля непрекъснато какво изживяват. Що се отнася до моите родители, харесват го като човек в момента, но и те не могат да се оттърсят от мисълта за случилото се. Майка ми много чете езотерична литература, навързва поредицата от събития-несполуките в личния му живот, смъртта на момичето, на родителите му и се опасява, че това семейство има много тежка карма.
По стечение на обстоятелствата познавам Албена Денкова и знам как изживя катастрофата. Да, не се отказа, но тя си знае как го понесе.
Сирена, той никога не е обвинявал бившата му. Това за драмата с нея ви го казах, за да обясня, защо в момента на нещастието е бил толкова пиян и афектирен. Разбира се, че тя не му е виновна, че се е напил и карал пиян.
Що се отнася до пиенето, да-продължава да пие. Не се напива, и изобщо не кара кола вече, но си пие.
И да, като че ли най-много ме е страх от живот с човек, който има тежки емоционални травми.
Последните години станах свидетел на няколко случая, в които тежки проблеми от мииналото избиха след години при мои близки.
Знам, че дълбая много и търся под вола теле, но по-добре сега да го мисля това, отколкото някога, когато ще е късно.

След като твоята майка чете такава литература, би трябвало да знае, че Слава Севрюкова казва за кармата, че човек не поема чужда карма, а носи само своята.

# 17
  • Бургас
След като твоята майка чете такава литература, би трябвало да знае, че Слава Севрюкова казва за кармата, че човек не поема чужда карма, а носи само своята.
Нали имало освен индивидуална/лична карма и родова такава. А авторката се притеснява именно за потомците ...хипотетични и тн.

# 18
Не мисля, че държиш на този човек и искаш в бъдеще да сте заедно.
Любовта изисква жертви и е безусловна и ако беше истинска нямаше да си задаваш тези въпроси.
Само Господ може да ни съди и той ще прецени дали и кога ще има възмездие за делата ни.
Горкият ти приятел, дано не ни се налага да сме на негово място.
Независимо обстоятелствата около инцидента си представям какво е да живееш в тежка вина и угризения на съвестта ежедневно.

# 19
  • София

Да, но децата плащат греховете на родителите.
Мисля, че това най-много притеснява авторката.

# 20
Ако си готова да имаш деца, да делите легло и подкрив с един убиец (според съда е такъв щом е лежал в затвора за деянието) няма, какво да те спре. Кармата  има значение в тълковния речник. В живота се случва възмездието на който вярва в него, останалите отиваме на едно и също място.

# 21
Човек ще рече,че целно я е дебнал с колата и я убил.
Предполагам,че е инцидент.
Ако си с него и го обичаш направи така,че да мисли минимално за случая.Ако и ти и майка ти системно ще натяквате и ще се вторачвате в това оставете човека.
Не винаги и всичко е око за око зъб за зъб.

# 22
Мисълта някой да пие и след това да шофира ме отвращава. НЕКА АЗ ДА СЪМ ЛОШИЯ!

# 23
Ако си с него и го обичаш направи така,че да мисли минимално за случая.Ако и ти и майка ти системно ще натяквате и ще се вторачвате в това оставете човека.

Няма оправдание - бил е пиян... Разбирам да е бил трезвен,да се е случило...,но е бил пиян - тогава не се води инцидент....Нищо не го оправдава,като е пил да не е карал...-виновен е!!!  

# 24
  • гр.Пловдив

Абсолютно съм съгласна Peace

Никой от нищо не е застрахован в този живот,вместо да се отдавате на психози и внушения вземете някакво решение как да оползотворите и укрепите отношенията си докато е време,че после да не стане късно и да се загуби желанието Naughty

В крайна сметка нали това ти е проблема и чуденката,не виждам защо ровиш и пресмяташ,то станалото станало вече...

Успех!

# 25
наистина чудесен човек.  Мил, възпитан, внимателен, добър, може да се каже-всичко, за което съм мечтала.
той се качва пиян в колата си и се случва най-лошото...убива
Обаче аз не мога да спра да мисля, да се тормозя и тревожа. Искам ми се да бъда  с този човек, а и съм на 36 г. вече и искам  деца, но притесненията ми са големи. Вярвам във възмездието и не мога даа се отърва от мисълта, че той има да изкупва тежка карма, че близките на момичето, вероятно всеки ден го проклинат в мислите си, че е възможно един ден нещо да сполети нас или не искам да си го помислям дори...моето дете.
не знам и дали всичко случило се няма да се отрази един ден в отношенията ни, да събира дълго време в себе си, а  събраното да избие изведнъж...просто не знам.
Няма сигурност, каквато ти търсиш.
Хем човекът е идеален, хем годините те притискат бързо да вземеш решение, хем вярваш във възмездието....

# 26

Няма оправдание - бил е пиян... Разбирам да е бил трезвен,да се е случило...,но е бил пиян - тогава не се води инцидент....Нищо не го оправдава,като е пил да не е карал...-виновен е!!!  
А колко пияни им се разминава ,защото от кръчмата до в къщи не успяват  да  нацелят някого.
И аз не го оправдавам или обвинявам,защото не съм съд и не това ни пита авторката.
Имам предвид,че човека едва ли има наклонности към жестокост или да е сериен убиец ,защото е блъснал жена.
Човек не откача от това,което му се случва реално,а мислите по него.Ей това да внимава авторката.

# 27
Подобни нелепи инциденти могат да се случат на много хора. И се случват. В случая е понесено  наказание. И още се носи.
Имаше една приказка на един, чието Рождество ще празнуваме скоро: "Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък..."
Вярващите в кармата нека погледнат себе си първо. Може да не харесат видяното.

# 28
  • София
Очевидно ти не си сигурна. Следователно, не рискувай; освен това - след тази драма, казваш че се държи, но посяга ли към чашката, как избива психическото напрежение!?

# 29
А колко пияни им се разминава ,защото от кръчмата до в къщи не успяват  да  нацелят някого.
И аз не го оправдавам или обвинявам,защото не съм съд и не това ни пита авторката.
Имам предвид,че човека едва ли има наклонности към жестокост или да е сериен убиец ,защото е блъснал жена.
Човек не откача от това,което му се случва реално,а мислите по него.Ей това да внимава авторката.
Да не си се объркала? Момичето е починало.

Общи условия

Активация на акаунт