Не зная как да постъпя

• 11 056
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
Marlenne, умно момиче си. Даваш си сметка за нещата. Предполагам те притеснява възрастта ти и се страхуваш, че няма да срещнеш скоро друг човек, който да ти хареса толкова и с когото да имате деца заедно. Всяка нормална жена на твое място би се притеснявала. Дори няма да те питам дали го обичаш този човек. Дори и да не го обичаш сега, в един бъдещ момент сигурно ще го заобичаш. Той ти е нужен. Ти си му нужна. Може нещо красиво да излезе между вас. Красиво и трайно. Трябва да си и с двата крака стъпила на земята през цялото време. Взимаш решението с трезва мисъл, с яснота за възможните последствия и рискове, и даваш смело напред. Дано е за добро!

# 46
  • Сф
Авторката  ,звучиш много разумно- поздравления!

Не познавам твоя човек, но някак си изпитвам притеснения от това, което чета- брак завършил драматично, драматичен развод, постъпката с пиенето и шофирането,на 44 и няма деца, същия град, същата работа, продължава да пие, интелигентни родители и среда; Имам чувството , че цял живот някой го е измъквал от тежки ситуации и че не може да се справя сам с действителността и да си поема вината.
 Това, че се "държи" пред тебе... Нали не вярваме, че само един път се е качил пиян и това се е случило точно тогава? Прилича ми на низ от събития...Имай също предвид , че сега се държи, но след брака лъсват доста неща. Един път хванах такъв човек, сигналите бяха минимални и съжалявам, че послушах сърцето си, а не разума. Моят съвет е първо да поживееш година, две с него и тогава да решиш за деца и брак. Също има една много хубава приказка- да го видиш пиян колко струва , как се държи..
Успех вбъдеще!  bouquet

# 47
На 44 г. (на колкото е този мъж) вече малцина са без житейски травми, развод, умрели близки, най-различен емоционален "багаж", деца от предишни партньори, застаряващи и болни родители и т.н.

Тъй като авторката е на 36 г. и без деца, бих я посъветвала да снижи малко претенциите. Намерила е мъж, който ѝ харесва, иска деца, да действа и да не слуша тези, които казват, че и на 40 можела да роди и да намери съвършения. Я може, я не може; дали ще срещне друг подходящ и по-идеален също е въпрос на късмет.

10+ години са минали от инцидента, мисля, че е време да бъде поставена точка върху извършеното и на човека да му се даде шанс.

# 48
В по преден пост авторката е написала,че не иска след 5г. да се разделят ,да стане нещо и да остане сама с две деца,да разочарова близки и т.н.
Никой не го иска.Никой не тръгва да прави семейство с нагласата за раздяла.Но се случва.Причините са много.Сигурно,колкото разделени семейства има толкова са различни причините.Защото хората са различни.
И въпреки всичко след раздялата всички продължават напред.С болка,с радост ,но живи.И децата също се справят дори по-добре от възрастните.
Роднини и близки ...и сега ще се намерят недоволни,че ще живееш с него.И като се разделяш ще има недоволни.Угодия няма.Гледай кой ще ти помага и му пука за теб независимо дали си с него или без.
Живота е най-добрия учител.Но уроците му струват доста скъпо.

# 49
44 годишен е нормално да е с багаж, освен ако не е пиене, а той го има. Въпреки, че пиенето му е допринесло за убийство по непредпазливост, продължава да пие. Голям предупредитилен знак е това.
Хур-дур, не е нужно да си снишава критериите, а да си намери по-млад мъж, на около нейната възраст.

# 50

А той има ли проблем с пиенето, защото в няколко мнения (но не на авторката) е наричан алкохолик. 99% от хората пият, защо да е предупредителен знак това, че пие? Важното е да не шофира пил, както и да не прекалява с алкохола според мен. Някакво изкупление ли трябва да бъде пълният отказ от алкохол, доказателство, че се е променил? Ако пие социално от време на време, значи не съжалява за случилото се ли?

За намирането на по-млад мъж - много хубаво, но ми се струва, че да се съветва жена на 36 да чака още за бременност е някак рисковано. Лично мнение. Peace

# 51
само и само пък да роди, защото вижсаш ли е на 36, трябва да се обвързва с този и онзи  newsm78

# 52
Моя близка приятелка на почити  39г без деца и сериозна връзка ми зададе въпроса : -Трябва ли мъжа с който живея да е и баща на детето ми?

В момента в който ми зададе въпроса имаше връзка с мъж с който можеше да живее ,но с компромиси ,но не и да направи толкова голям компромис,че да има дете от него.А човека от който искаше дете имаше семейство .

# 53
такива пък бразилски сериали са ми много забавни. Живее с един, но е влюбена в друг, обаче тръпка, страст и деца иска от обвързания с друга жена и три деца  newsm53

И една моя позната - на 39г. - ми викаше миналата година, че с настоящият си патньор липсвала тръпката (той на 45, каква ли тръпка търси на тези години, но, както и да е). Не било същото, като да си на 20 - липсвали пеперудите в корема  Shocked Но все пак, викаше, че ще роди дете от него, тя си мислела за друг, но онзи бил женен...

# 54
  • София
Господи, какви жени има........  Rolling Eyes

# 55
Аз като я питам ,какво не им харесва на мъжете не може да ми каже.Т.е. отговорите са точно от този тип ,че все нещо не е точния,нещо няма романтика,тръпка,пеперуди,бръмбари в главата...като се има предвид ,че най-големите и любови и тези за който може да се омъжи са ...семейни.Това го слушам 10г.Много и набивах канчето,че е мъхната ,претенциозна....докато преди около 4г се запозна с момче,което беше идеалния.Той я остави след няма и 2г връзка.А тя не може да го преживее нормално.Направи нервни кризи,неврози,лежа в психиатрия.От нерви не можеше да диша,като хората,губеше глас...стана развалина.Напусна работа.Беше неспособна да работи.След година и половина лечение нещата се подобриха.Вече минават 2г. и сякаш всичко е о.к.
Аз вече не смея да кажа каквото и да било  за мъже.Може би страхът от изоставяне е бил водещ за всички неуспешни връзки.Не го е осъзнавала може би.

# 56
явно е това - страхът от изоставяне. Все пак се отдаваш и посвещаваш напълно на тази връзка и в един момент изоставен.
Наскоро четох за певицата Рени, как зарязала певчиската си кариера, отдала се на семейство, деца, мъж, заминала за Израел и накрая нейния възлюбен прекарва добре в България с друга дама. Понякога и мъжете са едни цветя замирисани. Затова винаги трябва да имаш едно наум и да си подготвен за нещо подобно. Абе с една дума - винаги един ход преди мъжа (майка ми винаги казва, че мъжа трябва да те познава от кръста надолу. От кръста нагоре....не е желателно да знае какво се случва)

# 57
  • София
Скрит текст:
Аз като я питам ,какво не им харесва на мъжете не може да ми каже.Т.е. отговорите са точно от този тип ,че все нещо не е точния,нещо няма романтика,тръпка,пеперуди,бръмбари в главата...като се има предвид ,че най-големите и любови и тези за който може да се омъжи са ...семейни.Това го слушам 10г.Много и набивах канчето,че е мъхната ,претенциозна....докато преди около 4г се запозна с момче,което беше идеалния.Той я остави след няма и 2г връзка.А тя не може да го преживее нормално.Направи нервни кризи,неврози,лежа в психиатрия.От нерви не можеше да диша,като хората,губеше глас...стана развалина.Напусна работа.Беше неспособна да работи.След година и половина лечение нещата се подобриха.Вече минават 2г. и сякаш всичко е о.к.
Аз вече не смея да кажа каквото и да било  за мъже.Може би страхът от изоставяне е бил водещ за всички неуспешни връзки.Не го е осъзнавала може би.
Ясно, било е критично. А защо я е изоставил? Прекалено му се е отдала ?

# 58
Заради друга.
След раздялата им и когато почити се беше възстановила той и се обади да пита как е.Тя му казала,че е зле ,че го обича и т.н. и беше се влошила.Преди 2 седмици сама ми каза,че още го обича,че и е тръпка.
Не мога да я съдя.Приятелка ми е.Боли ме за нея.Не смея нито да я укория,нито да я насърча.

# 59
 Laughing той хем е зарязал, хем й се обажда да е пита как е. Не ги разбирам тези хора. Сякаш се гаврят с чувствата ти.

охххх отклонихме доста темата, но то пък никой не пише по същество. И авторката не казва какво се случва...

Общи условия

Активация на акаунт