Нашите кухни - 62

• 112 496
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря за идеите, 4efits! Явно разположението ще е долу-горе това, остава като приключат със стените да вземем съвсем точните размери, и да обмисля вече и дребните декоративни детайли. На ъгълът до колоната смятам да направя нормален шкаф, който да се отваря от външната страна (към трапезарията). Така смятам, че най-добре ще мога да оползотворя пространството вътре.
Помисли все пак трябва да заобикаляш острова и да се навеждаш за да го ползваш

http://prikachi.com/images.php?images/432/8646432L.jpg

Последна редакция: нд, 21 фев 2016, 05:38 от 4efits

# 391
Здравейте, посъветвайте ме къде да намеря свързваща лайсна за кухненски плот. Плота е дървен и не ми се иска лайсната да е цвят хром.  newsm78

# 392
  • Sofiq
Здравейте, посъветвайте ме къде да намеря свързваща лайсна за кухненски плот. Плота е дървен и не ми се иска лайсната да е цвят хром.  newsm78

Монтиран ли е вече плота? Не можеш ли да го свържеш без лайсна, ще е много по-красиво. Има майстори, които го правят.

# 393
  • Раковски

За свързване без лайстна вероятно е късно, друг е въпроса дали този който прави кухнята може.  Инак може да се купи лайстна и да се боядиса с близък до плота цвят, но ще се надраска бързо и метала ще "светне".

# 394
  • Варна
Здравейте!

от 2-3 години си кретаме със старата наследена кухня. Нямам никакво свободно време, нито да обикалям по фирми, майстори и магазини. Преди 2 г. ми препоръчаха дизайнер, който работи с екип. Проектът много ми хареса (на фона на кухнята ми от 92-ра година) но излезе мнооооого скъп - около 10 хиляди лева МДФ без уреди (9874 лв. с монтаж), което разбира се сложи край на идеята ми. Сега отново съм на вълна, в търсене... на идеи за нова кухня и най-вече препоръка за дизайнер / майстор / фирма? Ето и самият проект (в момента мивката е на мястото на хладилника от проекта, но е крайно неудобно и ще я преместим, освен това там са и тръбите - където искам да я местя)

Ето и проекта: https://picasaweb.google.com/108471627614004422076/LhHrdJ02?auth … RgCJ6lhbCQwJSlrAE

# 395

За свързване без лайстна вероятно е късно, друг е въпроса дали този който прави кухнята може.  Инак може да се купи лайстна и да се боядиса с близък до плота цвят, но ще се надраска бързо и метала ще "светне".
Изобрахме да има лайсна, защото мивката е точно до ъгъла, който се образува. Колкото и добре да се направи допира до водата все някога ще си даде своето отражение.
А продават ли се лайсни с цвят различен от метален?

# 396
  • космополитно
Привет!
Моля, да ми отговорите на следните въпроси:
1 Кант на корпуса от 0.5 мм добър ли е или е тънък? С каква ширина е препоръчително да бъде?;
2. Термогърбът и термоплотът с каква дебелина трябва да са?;
3.допълнителния Blumotion към панти за плавно затваряне за какво се слага и какви плюсове носи?;
4. На чекмеджето под фурната какви водачи е препоръчително да се сложат?  Ролкови или пак някакви с плавно прибиране?;
5.LED осветлението под горните шкафове на кухнята с каква мощност на лентата да бъде!?

Благодаря предварително за отговорите!
bouquet

# 397
Купих тенджерата под налягане на Сапир за 99 и нещо лева от Кауфланд,9 литра.Идваме си у дома,вадя я и хоп проблем.Липсват болтове за дръжките,а щях да варя глава от шиле.Бясна съм,ще се карам жестоко в магазина.И сега,разпених и я сложих в крокпота да се вари.Че за утре имам и месо да варя.В понеделник не знам какво ги чака в Кауфланд.

С каране не става.Може би не са те виновни.Може така да е дошла опакована.Просто им кажи да ти дадат каквото липсва.Не е нужно да се караш.

# 398
  • Раковски
Привет!
Моля, да ми отговорите на следните въпроси:
1 Кант на корпуса от 0.5 мм добър ли е или е тънък? С каква ширина е препоръчително да бъде?;
2. Термогърбът и термоплотът с каква дебелина трябва да са?;
3.допълнителния Blumotion към панти за плавно затваряне за какво се слага и какви плюсове носи?;
4. На чекмеджето под фурната какви водачи е препоръчително да се сложат?  Ролкови или пак някакви с плавно прибиране?;
5.LED осветлението под горните шкафове на кухнята с каква мощност на лентата да бъде!?

Благодаря предварително за отговорите!
bouquet

1. Канта на корпуса масово е 0,5 (някъде 0,4 или 0,45), за да стане по здраво изберете 0,8.
2. Дебелината на гърба + плота не е от значение на качеството на плота. Дали ще е 3 см или 4 см е въпрос на гледна точка, 4 см изглежда по-добре. Дебелината на гърба е според производителя, някой са на 8мм а други на 14мм.
3.Блумоушена дефакто е амортисьора който прави плавното затваряне, без него вратата ще се удря, той се защипва на пантата. Има панти с вграден блумоушън, но са леко по-скъпи.
4. Смятам, че под фурната трябва да са същите механизми който се поставят на цялата кухня.
5. ЛЕД-а трябва да го видите как свети, инак има на 12v и на 14,4v (тези знам аз).

# 399
"Има панти с вграден блумоушън, но са леко по-скъпи." - обикновената панта на Блум струва 1 лв а с вградения Blumotion е 5 лв ; ако в една кухня има 10 врати по 2 панти на всяка са 20 панти по 1 лв 20 лв, а с Blumotion 20 по 5 лв -100 лв много леко по скъпо почти незабележимо.

" Смятам, че под фурната трябва да са същите механизми който се поставят на цялата кухня." - Прав си това е чекмедже което много рядко се използва.
1 Тандем скрит монтаж плавно пребиране-Предното чело  е широко 12 см като приспаднеш две дебелини и тех. хлабина остават  около 5 см 
2 Съчмен - по дълбоко  и малко по евтино
3 ролкови  - дълбочина като съчмените и най тънка цена
4 Клапаща врата - две панти и макс използване на обема
Четири варианта и даваш шанс на клиента да избира - все пак трябва да се съобразяваме с дебелината на портмонетата

# 400
Сега отново съм на вълна, в търсене... на идеи за нова кухня и най-вече препоръка за дизайнер / майстор / фирма?
За гр.Варна: "Перфект дизайн"  Peace
(Имат собствена база с машини, където изработват мебелите.)
https://www.facebook.com/perfekt.dizain
http://www.perfektdesign-bg.com/perfekt%20disign%20ru.html

# 401
  • Раковски
 За да сме точни една панта клип за покрит кант с пластина с винт и дюбел на блум пригодена за блумоушън струва 1,7 лв, а един блумоушън струва 2,23 лв. Панта клип топ за покрит кант с пластина с винт + дюбел струва 6 лв. Смятай сега дали разликата е 100 лв. Или пък сега ще ми се излезне с дивода, че на по-малките врати може да се сложи един блумоушън?
 Чекмеджето под фурната е решение на клиента, написъл съм какво е според мен решението. Не знам дали си виждал кухня с метабокс и тандембокс, и то направена от реномирана беге марка. Падаща врата под фурната е възможно най-лошото решиние.

# 402
  • варна
4 Клапаща врата - две панти и макс използване на обема
Четири варианта и даваш шанс на клиента да избира - все пак трябва да се съобразяваме с дебелината на портмонетата

При мен е точно така и смея да твърдя, че е много удобно за съхранение на големите тави от фурната и всякакво фолио или пек.хартия използваща се в домакинството. При другия вариант използваемата част става малка  - но всеки преценя кое му пасва най-добре Peace

# 403
Да така е всеки клиент трябва да има избор, все пак кухнята той ще е ползва защо да не му предложиш няколко варианта, казваш му плюсовете и минусите и той сам си избира . Какво лошо има да му спестиш някой лев и да си купи някоя благина

# 404
Здравейте!

от 2-3 години си кретаме със старата наследена кухня. Нямам никакво свободно време, нито да обикалям по фирми, майстори и магазини. Преди 2 г. ми препоръчаха дизайнер, който работи с екип. Проектът много ми хареса (на фона на кухнята ми от 92-ра година) но излезе мнооооого скъп - около 10 хиляди лева МДФ без уреди (9874 лв. с монтаж), което разбира се сложи край на идеята ми. Сега отново съм на вълна, в търсене... на идеи за нова кухня и най-вече препоръка за дизайнер / майстор / фирма? Ето и самият проект (в момента мивката е на мястото на хладилника от проекта, но е крайно неудобно и ще я преместим, освен това там са и тръбите - където искам да я местя)

Ето и проекта: https://picasaweb.google.com/108471627614004422076/LhHrdJ02?auth … RgCJ6lhbCQwJSlrAE

Мога да ти препоръчам тази фирма - http://www.mebelidibo.com/ . Имат собствена производствена база, свършиха си работата изключително бързо и без забележка, много сме доволни. Живот и здраве в новия апартамент, след някой друг месец, пак тях ще викнем.

Общи условия

Активация на акаунт