Професионални серии за коса - тема 95

• 57 411
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Аз искам да попитам по-вещите, как да предотвратя ексползиите на кортекса.Косата ми фактически не цъфти точно (косъмът не се цепи) , а се появяват тези малки бели точици и се чупи.Мислех, че с подходяща козметика ще намалеят поне, но не(ползвам проф.козметика от година и половина).Спрях пресата, пак- не.Сега само сешоар ползвам и то не всеки път.Не я боядисвам.На какво може да се дължи това?Много искам да пусна дълга коса, но все я режа, понеже цялата и дължина накрая става на такива точици.Понякога само седмица след подстрижка.Вече съм се отчаяла.Мисля да си купя хубава ножица и да действам сама косъм по косъм, но до месец пак съм в изходно положение Sad .Имате ли съвети как да се справя?
Проблемът най-вероятно е вътрешен, липса на витамини, движение, стрес  Peace

А какви витамини да ползвам, кои определяте, като добри(понеже не съм стресирана и смятам, че се движа достатъчно).То ясно, че няма универсални, но не знам какви да закупя, а ако ида на лекар не знам за какви изследвания да го помоля, малко странно ми звучи да му се оплача от ексползии на кортекса  Laughing

# 256
Момичета, предложете ми продукт против наелектризиране и да ви попитам, кое от следните масла бихте ми препоръчали:
1. http://www.zlatnaribka.com/olio-macadamia-healing-oil-treatment- … adamia&page=1
2. http://www.zlatnaribka.com/sprey-za-podhranvane-macadamia-healin … adamia&page=3
3. http://www.zlatnaribka.com/suh-sprey-olio-macadamia-weightlewss- … adamia&page=2
Косата ми е тънка, но не знам до колко този нов продукт за впръскване е подходящ и не е ли по-добре класическото олио.
Благодаря ви  bouquet

# 257
  • Пловдив
Момичета, как беше кода за безплатна доставка в Енцо, че нещо не мога да го открия и да пробвам, дали все още важи?

# 258
Когато косата е отслабена, т.е. организмът не и дава достатъчно за да расте плътна и здрава, косъмът става твърде уязвим на всякакви увреждания. Такива, които за нормална коса ще са съвсем леки и минимални щети (като студеният вятър през зимата да речем), на слабата и податлива коса могат да нанесат големи поразии. Експлозията на кортекса е едно от най-силните увреждания, които следователно са и най-трудни за овладяване и предотвратяване. Комбинация между цъфтеж и късане на косъма. Добрата козметика със сигурност ще помогне, но ако не се оправи вътрешния проблем, косъмът ще си расте слаб и отново ще се завърта цикъла. За изследвания - хормони, но какви точно и аз не съм наясно, за добавките също не съм компетентна. А стресът може да не е точно напрежение, а да се изразява в неудовлетвореност, депресия, апатия и т.н.  Peace

# 259
Момичета, как беше кода за безплатна доставка в Енцо, че нещо не мога да го открия и да пробвам, дали все още важи?
До вчера беше. Peace

# 260
Аз искам да попитам по-вещите, как да предотвратя ексползиите на кортекса.Косата ми фактически не цъфти точно (косъмът не се цепи) , а се появяват тези малки бели точици и се чупи.

а според мен е от прекаляване с протеин,или използване на неподходящ такъв  Peace и аз съм така в момента,а не съм имала експлозии от 10 години сигурно (тогава и не знаех че така се казва) обаче последните 2 месеца толкова прекалих с протеиновите продукти чееее направо ми се разказа играта.

Фрея чела съм за аргана че мирише на кози  Mr. Green обаче аз съм градско чадо,нито ги знам как миришат,нито мога да си представя  Mr. Green

Денси слагаш ги ампулите с/без бустер вместо маска,ако искаш седиш 5-10 мин.и отгоре друга маска или пък непосредствено след ампулата-маска и така 5-10 мин. 

# 261
Не може от протеин да имаш експлозии на кортекса, това си е сериозно увреждане... Сигурна ли си, че е такова, косъмът трябва да има бяла точица там, където се къса и чупи.
А колкото до аромата на кози  Joy  който го е определил така явно и той е бил градско чедо  hahaha Joy 

# 262
Мишел, благодаря. Ще пробвам по твоя начин. Hug bouquet bouquet

И аз имам експлозии не са много, но има ниско долу в крайщата и страшно ме дразнят.

# 263
Не може от протеин да имаш експлозии на кортекса, това си е сериозно увреждане... Сигурна ли си, че е такова, косъмът трябва да има бяла точица там, където се къса и чупи.
А колкото до аромата на кози  Joy  който го е определил така явно и той е бил градско чедо  hahaha Joy 
Фрейче точно такова е -точица бяла която се чупи,просто нямам друго обяснение освен протеина-защото именно това ползвах последно време.Може би като не е хидратирана добре косата и се натрупва бързо протеин -води до този резултат.Сега ще махам 2 пръста отдолу че е една проскубана,едвам я дишам така  Confused

# 264
  • Щастлива мама на 3 слънца
До вчера беше. Peace
Да не става днес

# 265
Те последния един месец са започнали периодично да изпращат такива кодове, което е много хубаво и силно се надявам да продължат. Обикновено като изтече единия до ден два пускат друг, така че, ако не ти е спешно изкчакай. Дано само не е било нещо коледно. bouquet

# 266
Пристигна ми пратката от Арлен, но вместо поръчания термокрем Дисциплин са ми изпратили спрея, надявам се да остана доволна от него, въпреки, че се бях настроила за крема. Има ли доволни от него? Гледам, че го няма наличен може би за това са го заменили със спрея или са се объркали. Изпратили са ми и мострички на Алтерна Caviar Moisture Intense Ш+Б и отново на олиото на Keune Care Line Satin Oil , което много харесвам.

# 267
Креми, аз на твое място щях да им дам сигнал за грешката, да предприемат нещо. Още повече че аз съм пробвала спрея и ми правше косата матирана и на клечки, докато крема е уникален. Но има и момичета доволни от спрея, както си прецениш. Peace

# 268
  • София
shalqlqq
Не приемай само добавки за коса и нокти, а за цялостно здраве и красота.
Задължителни и безкрайно полезни са Колаген тип 1&3, Хиалуронова киселина  (нискомолекулярна ), Омега 3 и Омега 7, Коензим кю 10 и различни антиоксиданти.  По-чисти храни, повече вода и протеини и т.н. И не очаквай чудеса за два-три месеца. Трябва сериозно натрупване в организма и съответно добър резултат.
А иначе аз също смятам, че силния протеин, натрупан в косъма без да е с редува с хидратация може да предизвика такива експлозии на кортекса.

Виви Ей да ти кажа смях се с глас на твоето описание за новия бустер  Joy Разгледах доста клипчета и наистина при едно натискане изпомпва дозата. НО! Направи ми впечатление, че новите концентрати са по-малко количество от старите и съответно количеството бустер, което се изсипва е по-голяма от няколкото капки, които паднаха от старите бустери.  В този ход на мисли смятам, че при старите концентрати е възможно преливане или препълване. Мисля, че ако се ползва новия бустер със старите концентрати е нужно да се отсипе част от концентрата в някое старо шишенце от концентрат. Ето какво имам предвид

Нов концентрат  

Стар концентрат  

Фрея
Терапията се прави с гореща преса, защото от топлината се активира кератина. Маската е активираща и е по-различна от тази за домашна употреба и съдържа силна термозащита. На клипа момичето е с много жилава коса и накрая е прибрана и права. На мен също ми изглежда леко сплъстена косата на момичето,  но при мен нямаше такъв ефект - напротив. Ефекта на изправянето, обаче се задържа няколко измивания след това. Терапията е страхотна, особено за по-жилава коса. След 2-3 седмици ще я направя отново, защото резултата е просто страхотен за моята коса.

Между другото сега ми е влязла муха в главата да отрежа 10 см. от косата. Няма цъфтежи, освен отпред на един кичур, но не съм се постигнала от юли и ми е време. Освен това косата ми пак стигна до кръста и мога да кръцкам  Mr. Green Мисля да отида в MG за разкрасяване  Mr. Green и после ще споделям   Mr. Green

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 02:59 от Мagnollia

# 269
  • София
Благодаря на включилите се с отзивите за Матрикс   bouquet
Засега клоня към неупотреба. Ще понамазвам с коректор стика показалите се издайници, а като изразходя двете останали Лакме ще направя с Колестон някаква смеска.

И още една благодарност за това, че ми отворихте очите за гребените от гваяково дърво. В Медея аптеката имаше разични от поне няколко вида ценна дървесина. Много се изкушавам от още един за чантата. Разресва лесно, не разхвърчава и пази косата бляскава! Кеф!

Общи условия

Активация на акаунт