Шеста тема на чакащите

• 581 796
  • 5 451
  •   2
Отговори
# 2 805
Честито вписване и кратко чакане, Златен дъжд!
Скрит текст:
Номерът, който сте получили, е за съответната област. В другите ще сте с друг номер, защото не всички кандидатстват навсякъде.
Никой не може да ви каже до кой номер са стигнали, защото от една страна и това е индивидуално за всяка област, а от друга, номерът далеч не е единственият критерий при разглеждане на кандидати.
В общи линии, нещата са доста сложни и неясни за нас. Не е като да застанеш на опашка в банката и да си следиш на кое гише ще ти извикат номера. Ако беше така, нямаше някои да осиновяват на третия месец, а други - на третата година.
Не искам да звуча зле, но с тези критерии, номерът няма особено значение. Подгответе се да почакате, пък дано е по-скоро вашият момент.
Предвид факта, че няма да получите много писма като това, което вече имате, няма да сте наясно под кой номер сте в областните регистри, освен ако не ги позвъниш по-нататък. Но надали ще получиш информация коя комисия до коя папка е стигнала...

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 23:41 от Анонимен

# 2 806
До която и папка да е стигнала комисията с критериите за здраво българче доста ще почакат и доста пъти ще бъдат прескочени.
Хора, които нямат претенции или не изключват напълно ромски произход чакат средно по 12-18 месеца. Аз чаках 2 години, при това критериите ми бях разширени - т.е допусках да осиновя дете с увреждане или лечимо заболяване и до 5 години, българче, момиче. И ако не бях променила от здраво на дете с увреждане или заболяване щях да продължа да си чакам. Същевременно хора от моята група и следващи бяха осиновили вече. За малкият вече стана по-бързо, но след удължаване на регистрацията. Т.е общо 2 години и 8-9 месеца. И това във времената, когато извеждаха децата от домовете и доста "скрити" деца влязоха в регистрите. Дъщеря ми е от тези "скрити" деца, държана 2,6 години в дом, без да бъде вписана и вписана едва след масираната проверка 2013.
Съвет, махнете това за здраво дете и ще разширите възможностите си. Не говоря, че ще ви предлагат деца с ДЦП , Даун или аутизъм, те реално не се предлагат на български семейства или се предлагат само за трупане на откази и вписване в международния регистър. Но могат да Ви предложат недоносено дете, дете с кривогледство или дете с шум на сърцето, който най-често се израства и не пречи на нормалното развитие на детето.

# 2 807
Златен дъжд, за дете от бг произход до 1.5 години ще почакате доста. Няма никакво значение кои номера са около вас.
Приготви се за дълго чакане ... 3-4-5 години!!!!  Дано имате търпение.

# 2 808
  • В градината...
Здраво дете на 5 месеца, с български произход, ни предложиха след година и 5 месеца.

# 2 809
perunika, късмет сте извадили. Както и аз с малкия. Предложиха ми го няма и пълни 9 месеца, след като поднових регистрацията и поисках да не се прекратява след осиновяването на щерката, а да чакам за второ дете. Но фактически номерът беше от преди две години и му се събра 2,8 г след първоначалната регистрация.

# 2 810
  • София
Здраво дете на 5 месеца, с български произход, ни предложиха след година и 5 месеца.

Надявам се и ние да имаме Вашия къкмет!Със същите изисквания сме,чакаме от 15 месеца.

# 2 811
perunika, това ли е вашето осиновено детенце?

# 2 812
  • В градината...
Не. Не бяхме готови. Гледах го като страничен наблюдател. Приемната майка каза - не се сърдете, но сте много студени. А те плачеха, сякаш им го вземахме. А то така сладко се усмихваше. Чак не ми изглеждаше нормално така да се усмихва. На фона на дъщеря ни, която ревеше като бебе почти постоянно и още реве и крещи.

# 2 813
Здравейте !

Вчера ни пристигна писмото от РДСП с номера ни в регистъра.Също така имаше информация под кой номер сме записани в София-град.
  Накратко за нас, семейство сме от 9.5 години (аз съм на 37, мъжа ми на 44), минали сме през 6-7 инвитро опита, смятаме да опитаме още 1-2 пъти, но решихме с мъжа ми да си осиновим едно малко съкровище. Подадохме документите на 25 Ноември 2019, минахме през срещите и обучението и след доклада, вчера дойде писмото. Вписали сме всички 28 области в България. Желанието ни е за здраво детенце, без предпочитания за пол, до 1г. и 6м., с български произход.
  Интересувам се до кой номер са стигнали до момента с обажданията или писмата.Нашия номер е 158**.Има ли други чакащи с номера около нашия.

Поздрави на всички, с пожелание бързо да минава времето до заветното писмо и дългоочакваната среща след това.Лека вечер.
Според мен ще има доста да чакате с българският произход,който сте писали,а пък и здраво.Трябва да може да направите компромис с нещо.Няма как.Майката може да е ромка а като пишат доклада тя да се е определила като българка.Нищо няма сигурно.Желая ви късмет от все сърце,но се въоръжете с много търпение за чист български произход

# 2 814
Не се знае колко ще чакат. Може да им предложат деца, които са здрави, но с тежка фамилна анамнеза. Пак не е малко чакането, де.

# 2 815
И в докладите като гледам информацията не е много вярна.Нашата майка се е определила с турски произход,казала е че бащата на детето е мъжа и,(с който няма брак) но същевременно като четоха доклада всеки път като стигнеха до бащата се покашляха.И после на 4 очи ми казаха,че според тях не е той бащата.Т.е.и затова е нежелано това дете.Дори и мен като ме пита след време и аз нищо незнам наистина за бащата.След като ни мина делото нали ми дадоха епикриза от раждането там пък пише,че детето е родено с инфекция и е било на кислород няколко дена.Това също не ми беше прочетено в доклада.Та мисълта ми беше всичко е въпрос на късмет.Няма нищо сигурно.В малък град сме и още като подадохме документи за осиновяване казахме на най-близките си приятели и колеги.След делото,който не ме е видял на него не съм се похвалила,че си осиновихме дете.А тези,които вече знаят отдалече крещят "честито"Хората много се радват отстрани.Всички много се вълнуват.А и ние сме много земни и лъчезарни дано и детето да се чувства добре с нас.

# 2 816
......След като ни мина делото нали ми дадоха епикриза от раждането там пък пише,че детето е родено с инфекция и е било на кислород няколко дена.Това също не ми беше прочетено в доклада...................

Не зная как е било във Вашия случай, но при изоставените деца на ниво болница, много често им се поставят измислени диагнози, с цел да не се изписват докато не им се намери място, където да ги настанят. Така, че и на епикризите няма как да се вярва на 100 %

# 2 817
Епикриза от раждането на каката нямам. Имам епикриза от изписването й от ДМСГ при преместването й в ЦНСТ на 3 годишна възраст. От ЦНСТ ми дадоха само протокол за изписването и събраните от ДМСГ документи - епикриза, картон, тетрадка-дневник, снимки.
За Емо социалните в моя град поискаха епикриза от предаването от приемна грижа, а те взеха, че ми пратиха епикризата от изписването. Изписан е на 10 ден, здраво бебе, доносено, нормално раждане. Да да отиде в приемно семейство, а не в ДМСГ е бил прехвърлен в съседна област. Дори има снимка с лекарката от изписването.
Така, че не е изключено докато го поеме приемно семейство да остане няколко дни повече в болницата. Но конкретно за кислородната терапия съм склонна да мисля, че действително е така.

# 2 818
Не, към социалните нямам никакви забележки. Даже бихме могли да ги похвалим. Приемната майка попита и пред детето ме направи на две стотинки, а после детето, което едвам срича думите дойде и ми каза, че много си харесва името. Сто пъти съжалих, че споделих. Сто пъти. Също и две приятелки, които няколко пъти ми казаха, че не трябвало да й се сменя името... Сега се чудя какво да правя. Да си късам ли приятелствата. Не ми се влиза в отбранителна позиция защо сменяме името. Харесала съм го и искам да го дам на детето си. А ако ги запозная и те й кажат старото име или кажат друго нещо нетактично, просто не знам как да реагирам. И с детето се чудя какво да правя. Как да изгладя нещата. Какви думички да кажа.

Не е трябвало да се поставяте в положение, да ви дава съвети с укорителен тон приемната майка за името, както и приятелките Ви, но станалото - станало. 
Вие си свързвате живота и съдбата с това дете, не тя, те и т.н.  Дайте име, което Ви е на сърце, на никого не дължите обяснения.

Много неща исках да Ви напиша, но не мога да изпратя лично съобщение.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 01:41 от Deborana

# 2 819
Откакто изключихме   ромския етнос и посочихме че държим на здраво дете ,  не са ни изпращали писмо от 1г и 10 месеца вече и така не се разкарваме напразно .Бъдете откровени и пишете това което ви е на сърцето , ако е рекъл господ нещата ще  се случат .И ако се колебаете , гледайте да не пропуснето от страх   детенце .Голям си е риска  и няма гаранции , за нищо .Предполагам , че сега  могат и да спрат да работят покрай извънредното положение в страната .Бъдете здрави .

Общи условия

Активация на акаунт