Шеста тема на чакащите

• 587 481
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 5 295
Здравейте уважаеми хора.Нова съм във форума. Бих искала да попитам колко време чакахте за дете? Моля да споделите мнение. Благодаря на отзовалите се.

При всеки е различно, зависи от критериите които сте заложили.
Ние чакахме 5г.
Благодаря за отговора.

# 5 296
Има тема статистика, в нея всеки осиновил вписва колко време е чакал, кое предложение по ред е приел... Разгледайте я. Освен това чакането зависи и от това кога точно е станало осиновяването, както и посочения профил на дете.

# 5 297
Има тема статистика, в нея всеки осиновил вписва колко време е чакал, кое предложение по ред е приел... Разгледайте я. Освен това чакането зависи и от това кога точно е станало осиновяването, както и посочения профил на дете.
Благодаря за отговора. Във самия форум ли да проверя?

# 5 298
ние чакаме вече 2 години и 3 месеца с критерий момиче здраво от 0-3 г. без значение от пройзход ! надявам се скоро на всички който чакат да се срещнат с тяхното детенце ! 🥰

# 5 299
Да, във форума.

# 5 300
Да, във форума.
Благодаря разгледах го. Пожелавам на всички в най-скоро време да чуят думите мама и татко и живота им да се превърне в красива и завършена приказка

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 11:35 от sweetchild

# 5 301
Да, във форума.
Благодаря разгледах го. Пожелавам на всички в най-скоро време да чуят думите мама и татко и живота им да се превърне в красива и завършена приказка

Думите Ви са чудесни. Само че докато се стигне до завършена приказка има много, много път да се извърви. Пътя е дълът и трънлив.
Весели празници на всички.

# 5 302
Пътят със сигурност е дълъг. И човек има време да премисли, осмисли, да съзрее.
Това обаче, което аз забелязвам е, че хората са егоисти (в по-голямата си част).  Когато се стигне до осиновяване, някак очакват, че всичките им желания непременно трябва да бъдат изпълнени. Намирам за нечестни критериите, които се залагат спрямо децата, все едно са стока на пазара. Да са белички, мънички, здравички.. Обаче критерии към кандидат-осиновителите няма. Почти всеки подал документи, рано или късно се сдобива с дете.
Особено дразнещ ми е етническия критерий. Защото на всички ни е ясно, че децата са основно от ромски произход. Обаче ние не искаме такива. И като чакаме, почваме да мрънкаме и да обвиняваме системата.
Много от вас няма да се съгласят с мен и ми е все тая. Истината е, че повечето искате не дете, а дете, каквото вие си представяте.

# 5 303
beach_please, извинявайте много, но преди да осиновите, Вие бяхте най-шумна в обвиненията си към системата и намеквахте, че всеки осиновил, е дал подкуп. Успяхте да обидите една камара хора тук, а сега размахвате пръстче на чакащите, че били егоисти.
Иначе съм съгласна с мнението Ви, но не съм забравила предишните Ви изказвания.

# 5 304
beach_please, така е. Всеки от нас има някаква представа относно детето, която едва ли се покрива не на 100%, но поне на 75-80. Но и всеки трябва да е наясно със себе си. Ако не иска ромче, ако средата е такава, че после детето ще бъде отхвърлено, по-добре да си го каже и да приеме, че ще чака.
Ако не иска дете със здравословни проблеми, няма лошо, но се съгласява, че ще чака повече.
С по-малките деца адаптацията е може би по-лесна, тя, адаптацията, е и за двете страни. По-малко са пропуснатите моменти.
Относно отхвърлянето или проблеми за адаптацията в градината и училището, то може да се случи без значение от външността на детето, просто, защото детето има проблеми с общуването или затруднения в обучението, носи очила, щръкнали са му ушите и т.н.
Спира ме край блока бабата на едно от децата, които играеха на площадката. Ние сме нови, предполага се, че не знаят за осиновяването. Дъщеря ми е с български произход, руса, но до деветгодишна беше с много тънка бебешка коса, съответно носеше къси прически. И ме почва: "Тя моята внучка не е такава, но ме пита защо твоето момиче е с къса коса като не е момче. Пусни й дълга коса, че да играят с нея." Идиотизъм на макс - видите ри, причината да не приемат детето била, защото не е с коса до кръста, а до раменете. И вместо да обяснят на въпросната внучка, че някои хора са с по-тънка коса и това не е повод да странят от тях и да ги отхвърлят, се раздават "умни" съвети как да им пуснем косата. И говорим за 6-7-8 годишни, не за 2-3.
Та мили бъдещи родители, нормално е да имате някакви очаквания. Важното е да сте наясно със себе си какви компромиси може да направите, защото ВИЕ сте тези, които трябва да приемат и обичат детето такова, каквото е. Вие сте тези, към които то ще се обръща за подкрепа, когато се сблъска с проблем, булинг, отхвърляне. Дано по-малко деца се сблъскват с това, но да, обществото ни е нетолерантно към различните, без значение дали става въпрос за етнос, цвят на кожата, религия, здравословно състояние.
И да, колкото и да ни се иска да стане бързо, няма такъв вариант. Дори и с 0 претенции, пак няма да стане веднага. Чакате докато срещнете детето, което ви е отредено, а то дори още може да не е родено. Мислите си, че сте готови? Уморили сте се от борба за дете и разочарования? Не сте готови, повярвайте ми. Никога не сте готови, за дете, което идва наготово - родено, с травмите си, с историята си, с различните си гени, вече живяло без вас и формирало се под чуждо влияние. Времето на чакане е време за вашето съзряване като родители на осиновено дете. Време да погледнете навътре в себе си, да разгледате страховете си, предразсъдъците си, очакванията си, да преодолеете раните и разочарованията си, защото да, да не успееш да заченеш си е травма и тя трябва да се отработи преди детето да е дошло при вас.

# 5 305
Правите сте за всичко, нооо системата е такава. Децата нямат никаква вина за това.  Нашето момиченце, когато го взехме беше с дълга коса. Обаче още при първото къпане при нас се стресирахме. Имаше въшки като големи мравки и то стотици, 10 дни се мъчихме да ги ликвидираме и неуспяхме. Накрая се наложи да я подстрижем късо. Стрес голям беше за детето, особенно в училище бяха големи подигравки, как така момиче късо подстригано. Очаквайте, неучакваното!

# 5 306
beach_please, извинявайте много, но преди да осиновите, Вие бяхте най-шумна в обвиненията си към системата и намеквахте, че всеки осиновил, е дал подкуп. Успяхте да обидите една камара хора тук, а сега размахвате пръстче на чакащите, че били егоисти.
Иначе съм съгласна с мнението Ви, но не съм забравила предишните Ви изказвания.

Извинявайте и вие, Анонимен профил. Много е удобно така да се пише, скрит зад анономността.
 Не съм казала никогa, че всички осиновители са дали подкуп. Запознах се с много хора, осиновили дете по каналния ред, с които поддържахме връзка по време на чакането и до ден днешен. Казах обаче, че за съжаление има много хора,  които НЕ искат да чакат. Които директно казват, че ще се обадят на когото трябва. Излъгала ли съм?! Не ми размахвайте пръст на мен, че го казвам, а вижте в каква прогнила държава живеем. Не по-зле от мен знаете, че корупция има.
Вие като не сте дали подкуп защо се обиждате? Казвам, че има такива хора. А не, че сте вие, че да ми подскачате.
Нали не мислите, че един лекар, адвокат, прокурор ще чака да му звъннат социалните с предложение за случайно избрано дете?

# 5 307
Да, удобно ми е да пиша анонимно, след като има такава опция, ще я ползвам. Не ми се рови в предишни Ваши мнения, където изобщо не говорехте за лекари, адвокати и т.н., а давахте конкретни примери, с които засегнахте много хора. Запомнила съм как имало 50-годишни, на които предлагали бебета, а Вие и съпругът Ви сте млади, образовани и с престижни професии и не Ви търсят, следователно другите били дали подкуп. Неведнъж Ви е правена забележка за отношението Ви към тази болезнена тема и хем сама сте минали оттам, хем човъркате с пръст в раните на другите. Не само аз, а и други потребители сме Ви обръщали внимание нееднократно да сте по-деликатна в изказванията си. Надявам се поне малко да се усетите, че не е добре обмислено в темата за чакащите да обявите високомерно, че повечето са егоисти от висотата на хора, които вече имат дете. Ако все още бяхте от другата страна, щяхте още да пеете старата си песен. Няма да продължавам този разговор, дори да ми отговорите нещо хапливо и язвително.

# 5 308
Няма да Ви отговарям хапливо. Имате правото си на мнение, приемам го, дали се съгласявам с него е друга тема Simple Smile
Благодаря Ви за препоръката, всъщност. Знам, че съм крайна по някои теми, такъв ми е характера. Последното, което съм искала някога е да бъркам в раните на някой. Просто корупцията и нечестността винаги са ме изкарвали от кожата ми.
Никога в примерите си не съм визирала хора в темата. Споделяла съм на какво за съжаление съм станала свидетел в живия живот. Примери имам много, не мога да влизам в детайли, защото за разлика от Вас аз не съм съвсем анонимна, нито някога съм се криела да кажа какво мисля. Ако за вас е нормално социалните да обясняват, че карат по ред и после да виждате как хора, вписани много след вас с една камара критерии получават предложение, за мен не е.
Светли празници на всички и кратко чакане.

# 5 309
Тук никой не е застанал с името си.
Нито аз съм Опосум в личната си карта, съмнявам се, че и останалите имат имена като beach_please, Mama Ru или Дядо Яг.

Общи условия

Активация на акаунт