Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 5 тема

• 48 313
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Момичета, попаднах случайно на някаква книга , нещо като лекции по астрология. Има доста интересни и много добре обяснени неща вътре в нея. Не знам дали сте я коментирали :

http://www.rosicrucian.com/mos/moseng01.htm#chapI

Извинявам се за тъпия въпрос , но как да разбере кои планети са в прогресия  newsm78 Това във връзка с този текст :
The progressed positions of the planets are the ptincipal significators of events, but the transitory positions of the planets in space at the actual time of events strenghten or weaken effects of aspects in the progressed horoskope, according to whether thez are akin in nature or not.The New Moon are particularlz potent.These so called transits are seen in the ephemeris for the actual year of events.  Tired Tired

# 661
  • в 1001-та нощ
...Извинявам се за тъпия въпрос , но как да разбере кои планети са в прогресия  newsm78 ...

Планетите в прогресивната карта. Потърси инфо за това  Peace Има доста в нета  Peace

# 662
  • София
...Извинявам се за тъпия въпрос , но как да разбере кои планети са в прогресия  newsm78 ...

Планетите в прогресивната карта. Потърси инфо за това  Peace Има доста в нета  Peace

Мерси  Hug

# 663
Как мога да разбера коя куспида на кой градус е в даден знак?Коя програма да взема да изтегля?Кой ЗЕТ?

Магика, в картата в astro.com долу вляво са отбелязани куспидите на домовете Simple Smile

# 664
Момичета гледам, че предстоящото Новолуние ми съвпада с лични планети. Кои аспекти да погледна, за да го изтълкувам правилно?

# 665
Момичета гледам, че предстоящото Новолуние ми съвпада с лични планети. Кои аспекти да погледна, за да го изтълкувам правилно?

Мажорните аспекти - най-силен е съвпада...следва опозицията....квадрат,тригон,секстил

# 666

Още, погледни кои домове ти управляват тези лични планети и в кой дом са натално. Кои натални аспекти активира Новолунието.

# 667
Мажорни аспекти са съединение,секстил,квадрат и опозиция нали? newsm78

Един аспект е разходящ,ако е повече или по-малко от 60 градуса?  newsm78

# 668
Мажорни аспекти са съединение,секстил,квадрат и опозиция нали? newsm78

Един аспект е разходящ,ако е повече или по-малко от 60 градуса?  newsm78

И тригон Simple Smile

Сходящи и разходящи аспекти

аспекта е сходящ (образуващ се), когато по-бързата планета се приближава към точните градуси на аспекта.

Възможни са три варианта на сходящ аспект:

Първия е когато по бързата планета приближава към аспект с другата по-бавна планета и двете са директни. Например: Меркурий 10º Овен, а Марс 15 º Овен и двете планети са директни, следователно Меркурий  се приближава към съвпад с Марс

Вторият когато и двете планети са ретроградни, като Меркурий R 10º Овен, а Марс R 9º Овен и Меркурий не става директен докато не направи съвпад с Марс.

Третият е когато директната планети е в по-малки градуси, а ретроградната в по-големи. Например: Марс 29º Лъв, а ЮпитерR 1º в Дева.

Аспекта е разходящ (разпадащ се), когато по-бързата планета се отдалечава от точния градус на аспекта. Сходящият аспект е по-силен от разходящия.

Например: Аспекта между Луна 22º Дева и СатурнR 21º Дева е 1º, Луната е по-бързата планета и в своето движени ще премине през 2º, 3º ... на Дева, следователно ъгълът между тях ще нараства, за това се казва, че аспекта е разходящ.

http://www.astrologyforall.eu/aspekts_v.php?id=3

Последна редакция: ср, 04 май 2016, 11:36 от Full_Moon

# 669
По транзит за деня ми съвпада точно с наталната Луна и на 3гр.от Слънцето.
По Солар точен съвпад с Венера.
Транзитната Венера е върху Слънцето ми, а транз. Слънце в/у нат.Венера.
Кой дом ще бъде засегнат в случая - този, който управлява Луната; тези, които управляват засегнатите планети или този в който се случва Новолунието?

# 670
По транзит за деня ми съвпада точно с наталната Луна и на 3гр.от Слънцето.
По Солар точен съвпад с Венера.
Транзитната Венера е върху Слънцето ми, а транз. Слънце в/у нат.Венера.
Кой дом ще бъде засегнат в случая - този, който управлява Луната; тези, които управляват засегнатите планети или този в който се случва Новолунието?

Всички Simple Smile

# 671
  • Пловдив
Момичета да попитам някой наясно ли е със стелиумите? Аз иначе мога а кажа на другите какво що, но моята карта понякога ми е тъмна Индия  newsm78

# 672
Фокусът не е ли там,където е Слънцето?Там е и сърцето на хороскопа...
Попаднах на ел.книга:http://petardanov.info/Knigi/Astrologiata_na_drevnite.pdf

Ами на мен в дома, в който ми е слънцето са още 3 планети. Това е 5 дом, а другият с 4 планети в него е 4-ти. И определено имам фокус върху семейството/корените и децата/забавленията и т.н., което символизират двата дома. Т.е. и двете са много важни за мен.

# 673
  • Пловдив
Фокусът не е ли там,където е Слънцето?Там е и сърцето на хороскопа...
Попаднах на ел.книга:http://petardanov.info/Knigi/Astrologiata_na_drevnite.pdf

Ами на мен в дома, в който ми е слънцето са още 3 планети. Това е 5 дом, а другият с 4 планети в него е 4-ти. И определено имам фокус върху семейството/корените и децата/забавленията и т.н., което символизират двата дома. Т.е. и двете са много важни за мен.

Аз имам стелиум в 8 дом, като дома започва с Меркурий в Дева, в средата на дома са Сатурн на по-малко от 2 градуса след него са Венера и Юпитер в точен съвпад във Везни и на края на дома е Плутон във Везни в съвпад с Арктур. Всъщност Сатурн, Венера и Юпитер са в съвпад в 8 дом във Везни и трите са в секстил с Луна в 7 дом. Така че ако някой има предположения съм готова да ги чуя.

# 674
Аз имам стелиум в 11 дом Телец - Слънце, Луна, Венера, Меркурий, Юпитер. Като първите 3 са в съвпад. Много малко приятели, повечето са по-млади от мен /може би от Меркурий/. Участвам в разни хуманитарни организации, обожавам да съм част от групи, работа с доброволци във всякакви сфери. Повечето близки до мен хора са водолей, харесвам мисленето им, светогледа. Харесвам спонтанните инициативи, пътуванията, не харесвам да се застоявам на едно място.Мисля, че съм прихванала много от водолейските черти,Телецът ми добавя някак стабилност към приумиците.

ММ е със стелиум в Рак в 9 дом. Няма нищо от Стрелец в себе си, но има много рачешко в себе си, все едно зодията му избледнява. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт