Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 9

• 53 442
  • 889
  •   1
Отговори
# 735
Сайта, който дадох и се ползва от ЛЛЛ, мисля, че е добър. Не знам защо никой не му обръща внимание. Тук едва ли някой може да каже нещо различно от това,което е написано в листовка на лекарство или в еlactancia.

# 736
  • град-държава
Разгледах сайта, но няма нищо конкретно по моите въпроси, а и към самия гел не е описано дали е подходящ при бременност и кърмене.
Цитат
   Предупреждение:
Само за външна употреба.
Да се избягва контакт с лигавиците и очите.
Да не се прилага при кърмачета и малки деца.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да се съхранява на тъмно и хладно, далеч от пряка слънчева светлина.

# 737
  • UK
 Аз благодаря за предлженията , капките на Бах вече ги ползвам и се чуствам по-добре от тях ще се опитам да открия Седатиф пс тук по магазините за био продукти.
 Сайта е много полезен , даже ще го споделя с ЛЛ , че като я питах за едни хапчета за нервите започна да рови в Гугъл, но не можа да намери инфо.
 И точно както си мислех първо трябва да ме пратят на терапия и чак тогава да обсъждаме лекарства  ooooh!

Veilionrm` и аз имах такива притеснения когато малката беше на около 2 месеца , а всичи вкъщи ни беше тръшнал жесток вирус тя започна да ака страшно много , често и воднисто. След консултация с ЛЛ ни каза че докато се храни нормално и не повръща няма повод за притеснение. А и черешките и ягодите може да са оказали влияние.

# 738
Greenp, и аз така казах на личната за сайта и за Ллл, а тя каза, че не им вярва, защото било ясно чий интерес защитавали.  Crazy И ровеше в гугъл за инфо за едно лекарство.

# 739
Veilionrm` и аз имах такива притеснения когато малката беше на около 2 месеца , а всичи вкъщи ни беше тръшнал жесток вирус тя започна да ака страшно много , често и воднисто. След консултация с ЛЛ ни каза че докато се храни нормално и не повръща няма повод за притеснение. А и черешките и ягодите може да са оказали влияние.
Moя син няма още 2 мес., а сме болни и двамата. От вчера е на антибиотик. Днес забелязах, че акото е рядко, но знам, че е нормално заради антибиотика. Но странно е, че много често, веднага щом го накърмя, връща доста мляко, все още необработено. И това ли е заради антибиотика? ooooh! Ще започна да предлагам вода, за да не се дехидратира. Моля, кажете по колко да давам, на почти 2 мес. е ("по колкото приеме" не ме устройва, защото той, милия, си пийва и лекарствата с такова желание, та колкото вода му дам, всичката ще я изпие Laughing).

# 740
Addicted, защо вода, кърми го пак. Моята яде, повръща и пак яде. Ако си решила вода все пак давай по малко 20-30 грама, но не виждам логиката.
Защо стигнахте до АБ? Всъщност нормално, малко бебе в и лекарите се презастраховат. Синът ми на 6 мес. пи първия.

# 741
Не държа да давам вода, даже напротив, но понеже си повръща млякото, се замислих. Кърмя го на малки порции, но след почти всяка повръща. Макар че и водата най-вероятно ще повръща. Предната му фонтанела е по-хлътнала, някои казват, че се дължи на обезводняване, дали е вярно не знам. Пелените му са тежки, значи пишка.
Понеже нашата педиатърка винаги ни претупва, отидохме на частно при друга, на която имам доверие (педиатър е в болницата, където раждах и ми направи много добро впечатление). Има храчки, чак се чуват, кашля ужасно от тях (прави 4-5 серии с по няколко кашляния). 4 дена беше на лекарства, никакъв ефект, от вчера е на антибиотик, защото докато му преслушват телцето за шумове, се чуват леки такива. Презастраховат се, опасяват се, че може да слезе надолу тази кашлица. Втори ден, а промяна май не виждам, кашлицата е по-нарядко, но е много силна. Още по-притеснително е, че няма 2 мес. даже. Дано да не стигаме до болница Tired Всъщност, важното е да се оправя, ако трябва ще лежим.

# 742
Спокойно, следвай си лечението, ще се оправите. Кашлиците могат да са много упорити при деца и възрастни, сигурно и при бебета. В болница ще те задържат, ако се налагат венозни вливания, дано този АБ подейства. Ако са ви пуснали изследвания ще е по-насочващо дали е правилния.
За пръв път мувам фонданелаа да има общо с обезводняването. Ще ти кажа сигурен метод- натискаш някъде по тялото с пръст и отдръпвал, ако бързо възстановява цвета, няма проблем, ако по-дълго време остава по-бяло, значи може да е обезводнен. Щом щом памперсите са ок, не се притеснявай.

# 743
Ох Адиктед,горкичките вие с бебето.Бързо да се оправя мъника!!Мен много ме е страх от такива претупвания,баткото беше на три месеца когато тогавашната му лекарка ме уверяваше,че е простинало детето,а се оказа с остър отит и почти 41гр. Температура.лежахме в болница естествено.беше много стрес.

# 744
Хлътва фонтанелата при обезводняване, но щом памперсите са пълни значи бебенцето си хапва. Дано бързо се оправяте! Според мен е нормално да връща необработена кърма и хич не е задължително да е от антибиотика. Много бебета връщат и пак наддават.

# 745
Според мен е нормално да връща необработена кърма и хич не е задължително да е от антибиотика.
Засега мисля, че е просто съвпадение. Но в момента обръщам внимание и на малките неща и се плаша от всичко.
Мен много ме е страх от такива претупвания,баткото беше на три месеца когато тогавашната му лекарка ме уверяваше,че е простинало детето,а се оказа с остър отит и почти 41гр. Температура.лежахме в болница естествено.беше много стрес.
А нашата чак му изписа антибиотика предварително, ако се влоши след еди-колко си дни, да му го дам. Защо да ходим пак на преглед, майка му не е учила медицина, но ще налучка все някак момента, когато трябва да започне даването на антибиотика  Naughty ooooh!

# 746
Здравейте!

Дано въпросът ми е зададен в правилната тема - искам да си направя изследвания на щитовидната жлеза. ЛЛ каза, че хормоните ми  са много "объркани", докато кърмя - има ли смисъл изобщо да ги правя сега? Или да изчакам,когато отбия малката?

Благодаря Ви!

# 747
  • над кукувичето гнездо
Здравейте!

Дано въпросът ми е зададен в правилната тема - искам да си направя изследвания на щитовидната жлеза. ЛЛ каза, че хормоните ми  са много "объркани", докато кърмя - има ли смисъл изобщо да ги правя сега? Или да изчакам,когато отбия малката?

Благодаря Ви!
За щитовидната има смисъл, да. Правят се сутрин. Не трябва да се пие кафе преди това. Аз ходя гладна и жадна дори. Добре е и да не сте ядосана/разстроена. Добре е ендокринолог да ви каже дали само TSH да пуснете (което по принцип е достатъчно за начало) или и fT4, fT3. Някои искат и TAT, и MAT. Моят лекар в период от кърменето искаше и fT4.

# 748
Дами, да ви питам за помощ...
Бебо стана на два месеца, но няма индикации да отминат коликите...при нас са предимно нощем след 4 ч и кара до обяд...съответно ситуацията е:
След 4 ч хленчи и не може да спи сам, трябва да го гушкам
До обяд спи на кратко и прихленчва, заиграва се, но предимно хленчи и не спи здраво
Нощем все още се буди за сукане и имаме две кърмения нощем...но когато след 4 ч започне да хленчи, отначало давах гърда, но сега спрях, защото мисля, че влошавам коликите
Въпросът ми е да давам ли гърда нощем, когато хленчи от корем след 4ч? Или да си спазвам 2 разово нощно кърмене?

# 749
Ако ти се дава, давай. Моето бебе е отгоре ми почти денонощно и това ме побърква, но е единствения начин за успокоение. Беше много кротичка първите дни, но явно е било от жълтеницата, сега ако не спи реве. Само на гърда се успокоява, а аз искам да се отвържа малко, друг е въпросът, че не суче правилно, направо ме смазва и е мъчение.

Общи условия

Активация на акаунт