Избор на училище за първи клас - 2016-2017 Варна

• 94 782
  • 393
  •   1
Отговори
# 270
Сега говорих с няколко човека( в т.ч и учител от същото училище, които ме убеждава, че е добра), била много благ характер, даже прекалено и явно това и пречи. Гледах обаче резултатите от външното оценяване, които никак не са лоши. Направо не знам какво да правя, май най-добре е да не реагирам импулсивно и да изчакам ако не друго поне родителската среща и след нея да вземем решение. То голям късмет значи....

# 271
  • Варна
 Confused Много е кофти така  Sad Дано да се наредят нещата, както ги искаш! Hug

В "Найден Геров" разпределението по паралелки ще излезе на 15-ти и вечерта ще има родителска среща по класове. Peace

# 272
Здравейте, има няколко дами, които имат впечатления от Кл. Охридски, можете ли да дадете някакви отзиви за г-жа Галатея Цветкова. Благодаря предварително Hug Praynig Hug

# 273
Здравейте,
Ние сме приети в единственото училище, което ни е по район - Ангел Кънчев - английски език и български език. Много съм притеснена и може би разочарована. Класна ще ни бъде госпожа, която до сега е била само възпитател в това училище. Опитаха се да ме убедят, че е много добра, но е все пак възпитател. Разбира се, знам че възпитателя също е учител, но неговата работа с децата е различна.
Може би госпожата е прекрасен човек, не я познавам и не мога да я упреквам в липса на компетентност, но не си представях така първи клас. Отделно местата при т.нар. най-добра г-жа Бисерка Василиева, отдавна преди класирането бяха "раздадени" / лично познавам такива с "раздадени"/, въпреки, че когато питах ми казаха , че не можем да избираме........ Обмислям вариант да  преместя детето си , но не знам къде.
Въпросът ми е при по- нататъчни класирания и свободни места можем да кандидатстваме независимо от района, нали? На място ли трябва да проверявам свободните места, по училища или мога да ги видя някъде на едно място?

# 274
Mogesh da premestish deteto navsqkude,v celiq grad.Izbirash uchilishte,otivash I pitash.V t.n.po-elitni nqma da uspeesh na tozi etap spored men,no v drugite mislq,che nqma da ima problem.Zashto ne dadesh shans na tazi gospoja?Moje da se okaje dobra,a ako ne si premesti deteto.Az vse oshte ochakvam nashata da se obadi,pak v Angel Kunchev.Nadqvam se da se okaje chitava,ako Li ne I az sum s nastroika za premestvane.Izvinqvam se za angl.bukvi,no pisha ot tel.

Последна редакция: сб, 11 юни 2016, 12:27 от kateri4ok

# 275
Да, разбира се, ако не намеря нещо по-добро като условия от Ангел Кънчев - за мен е важно целодневното обучение поне до 3 клас, може би дори и да не искам ще дам шанс на госпожата  Simple Smile.
Останах някак разочарована, че всички имат учители, ние имаме възпитател. Като цяло не съм чувала някой да предпочете Ангел Кънчев, защото е добро училище, основнто е че е кварталното училище, това го преглътнах, но не съм си представяла, че в кварталното училище ще ни преподава възпитател.
Истината е, че смятам че където и да е до 4 клас все ще се научи да смята и пише и на това разчитах.
Предпочетох удобното и сигурното, но сега съжалявам.

# 276
A ti otkude razbra,che bsichki drugi da s uchiteli?Nie oshte neznaem pri koi shte budem.V uchilishteto Li davat tazi informaciq?A I tova che e uchitel neznachi che e dobur chovek,to SI e do lichnost,ne do kvalifikaciq.

# 277
  • Варна
 rosiani, ние точно заради положителни отзиви избрахме А.Кънчев, имаме по-близко квартално, което не предпочетохме.Доста деца оттук видях в списъците, че са приети.
Но по отношение на учителите нямам впечатления.
Вие при коя класна сте се паднали?
Няма ли вариант да смените само класа, а не изцяло училището?

# 278
kateri4ok, разбира се, че това, че не е преподавател, защото и възпитателя е учител не значи, че не е квалифициран, даже това писах и аз. Сигурно ще иска да се докаже като преподавател, да извоюва място на преподавател, а дали е добър човек, това наистиня няма връзка нито с възпитателя нито с учителя. Моята майка е учител, сега е пенсионерка, изпитвам голямо уважение към учителската професия, зная колко е трудно да възпитаваш без да си родител и да учиш и най-вече да научиш децата. Затова не казвам името на учителя, не искам никого да обидя или да изказвам квалификации, без да познавам работата му или самия него. Но разочарованието си го има. Не вярвам някой на мое място да е радостен  Grinning. Що се отнася до това откъде разбрах, разбрах от сайта, обадих се в училището и от там потвърдиха. Казаха, че правят извънредна паралелка с английски, поради голям интерес. Останах с впечатлението, че сме извънредна паралелка с извънредна класна, но сме даже малък номер, не би трябвало да сме извънредни  Laughing. Е, разбира се все някой трябва да е в тази паралелка, дали ние или друг.... В сряда имаме родителска среща, ще видим госпожата.
mmilityy , не съм мислила за това, но не вярвам някой да иска.
Сега видях, че има свободни места в Йордан Йовков, близко ми е до работа, хвалят го момичетата, в понеделник ще се обадя да питам дали мога да подам документи там, че срока е бил до вчера, а аз вчера се чух с класната.

kateri4ok, казаха ми че има изнесени списъци в училището, но аз не съм ги виждала, ако имаш път на там, можеш да провериш за вашата класна.

Последна редакция: сб, 11 юни 2016, 14:20 от rosiani

# 279
  • Варна
В Ангел Кънчев всички ли ще са в сряда на РС?Понеже и ние ще сме в сряда.

# 280

Мисля, че да, така ми каза госпожата и ние сме от 18.00 часа.

# 281
  • Варна

Мисля, че да, така ми каза госпожата и ние сме от 18.00 часа.
Да, тъкмо сега говорих и с друга майка и те били в сряда.
Аз сега се сетих, че забравих да питам и коя буквичка ни е класа, ама в сряда ще разбера, не ми е спешно.

# 282
Някой може ли да каже нещо за В.Друмев учителите-Захариева,, Добрева, Енчева.Поне тези са дадени като имена за първокласниците.

# 283
Обаждаха ли ви се или питахте в училището?

# 284
  • Варна
Обаждаха ли ви се или питахте в училището?
Обадиха се.

Общи условия

Активация на акаунт