СЕДМИ клас - 3

• 82 592
  • 773
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Не съм била свидетел школа да даде по-лесен ПИ от реалните НВО.  
Зависи къде се целите, но като цяло над 5 на ПИ е перфектен резултат.
надявам се, но едва ли ще стане, на НВО задачите да не са прекалено лесни, че тогава доста деца ще изкарат максимални резултати, а моето от подценяване, разсейване и невнимание все ще допусни грешки
приемам първия ни опит на пробен за успешен, но се надявам на следващите да се подобрява резултатът, защото трябва да се застраховаме с по-висока оценка по Мат, за да компенсираме очаквана по-ниска такава по БЕЛ
пробен по Бел в нашето училище щяло да има чак април, та там ще са по-големи неизвестните

# 151
  • Пловдив
Официално на НВО има около 25% двойки. Средният успех се движи някъде около 4.
Обаче зависи кой къде се цели. За НЕГ в София 5,50 не стига, особено за момичета.  Peace

# 152
  • София
svetlaem, браво на твоя младеж. Щом се справя добре в училище, не го спирай да чете. От книгите се научават много неща, а и сега му е времето. На мен в последните години ми остава все по-малко време за четене.
За резултатите от пробните, не зная какво да кажа. Зависи как детето се справя по принцип и доколко му се отдава предметът.
Колко са часовете по математика тази година? Върти ми се някакъв спомен (може и да греша), че предишните години бяха 4 часа седмично през единия срок и 3 часа през другия. Дали и сега ще е така или са отпуснали 4 часа и за двата срока?
И наистина ли тази година ще има толкова дълга междусрочна ваканция?

# 153
  • София
мюмла, да порастнат още малко децата и ще ти се отвори време за четене. Щом обичаш, ще се намери начин.  Wink За часовете по математика през втория срок не знам колко ще са, но все ми се струва, че 4 часа е абсолютният минимум... А междусрочната ваканция наистина ще е 1 седмица. Peace

# 154
  • I want it all and I want it now.
Тука има и тестове по литература и математика http://www.solemabg.com/SamProgram7M.htm

# 155

В Междучасие на второто пробно БЕЛ резултатът е с 15 стотни по-нисък, а уж всичко беше много лесно Sad
     И при нас са точно с 15 стотни по-малко. Не знам на какво се дължи, но темата за теза: "И тя бързаше с утроени сили..." никак не ме вдъхновява. Какво може да се пише, какви внушения, какви изразни средства освен утроените сили...

# 156
  • София
Имате ли време да седнете и проверите къде са грешките и да анализирате/пререшите? Аз когато бях ученичка това се подразбираше. Но сега няма време...
При това положение ходенето на пробни е оправдано само наполовина!

По БЕЛ ще ни върнат ли пробното? Досега не са ни го връщали (1 път), нито сме го искали Simple Smile

# 157
  • столицата
Ако не виждате и анализирате грешките какъв е смисълът?

# 158
  • най-шареното място
Какво значи да се виждат от платилия?
Не получават ли децата проверена, а не само оценена работа???

# 159
  • Варна
Винаги сме гледали пробните и къде са му грешките ,какво време да отнеме толкова?!  Simple SmileОпределено се повтаряха и учителката му вземаше мерки, обясняваше се наново ,правеха се упражнения. Peace Пробните не са само мама да види колко има детето и къде е сред останалите!  Crazy

# 160
  • София
Ако едно дете не е от дадена школа, а е външно, самО (или негов родител) трябва да отиде и да си вземе пробния с редакациите. Как се очаква по друг начин да го получи? И в  СМГ, и в Регалия, и в Милениум (казвам местата, с които имам опит) връщат изпитните работи в определено време. Даже имам много позитивен спомен за школа, която заедно с  проверената и оценена работа връчи и свитък с пълните решения на всичките 24 задачи. Simple Smile Ако пък си е от самата школа детето, няма начин да не му върнат пробния лично.

# 161
  • София
Е, да, някой ме работи с това "няма време" Simple Smile
Благодаря на всички!

# 162
Здравейте. Моята дъщеря е в 7 клас в ОУ "Княз Александър I" в гр. Пловдив. Някоя мама от Пловдив може ли да ми препоръча учител по Математика, тъй като тази година малко поразвалихме успеха. Предпочитам да е в центъра на града.
Благодаря много предварително и успех на всички седмокласници!

# 163
  • Пловдив
Щерката отиде на състезание по Английски. Вчера беше на състезание по музика. Изобщо тази година ходи на почти всички олимпиади по нейно желание. Засега само по химия отива на втори кръг.

# 164
    Като ветеранка на външни оценявания и приемни емоции смея да твърдя, че тази година седмокласната тема е с много трезви и /поне за момента  newsm78/ спокойни участнички, заради което много се радвам, че истериите не са много полезни.... Но ми се ще да пообсъждаме по-конкретни въпроси. Та да започна с един такъв.
     Преразказ от името на неутрален разказвач. /Конкретно "Череша с алени сърца", любимо нещо, падна се на сина ми през 2011 г./ Дали трябва да се започне с нещо от сорта "На улицата на разказвача живее..." Защото героят не е авторът, а момче най-вероятно, и не можем да пишем "на автора", но няма как да бъде казано на чия улица... Сигурно някъде е писано, но ако някой подскаже, ще бъде чудесно!

Общи условия

Активация на акаунт