СЕДМИ клас - 3

• 82 669
  • 773
  •   1
Отговори
# 90
  • най-шареното място
Отговорът на литературен въпрос е доста математичски жанр Simple Smile
Много ясна структура и над 2/3 доказателствена част Simple Smile
Та не бих се притяснявала на твое място, Ели Simple Smile

# 91
Отговорът на литературен въпрос е доста математичски жанр Simple Smile
Много ясна структура и над 2/3 доказателствена част Simple Smile
Та не бих се притяснявала на твое място, Ели Simple Smile
И аз така мисля. Отговорът на въпроса е с две-три изречения. Останалото е доказателствена част.

# 92
  • София
И моето дете не е от най-трудолюбивите и инициативни по отношение на учебния процес, затова е без интернет на телефона до изпитите през м. май  Twisted Evil
Ходи на олимпиадата по биология - класирала се е за областния кръг. Това - добре. Домързя я обаче да отиде на олимпиадата по физика, че беше предиобяда на ПИ, пък и много сняг...А е толкова сладко да се лежи на едната или другата кълка в такова време.
По БЕЛ на класното, в частта му "тест" има 5, а оценката от частта "преразказ" /каквато и да е тя, а се очакваше да е отлична/ щяла да бъде отнесена към втория срок /???/. Та, по този повод, беше на ръба дали за срока ще има отлична оценка, при равен брой оценки 5 и 6. Което изнерви мен, а това не е здравословно за нея  Twisted Evil
В общи линии - мързи я, а аз не спирам да говоря, че отдавна е започнало обратното броене до матурите. Уф!

Въпрос: знаете ли дали Образователни технологии правят ПИ и за външни ученици?

# 93
  • най-шареното място
И моето дете не е от най-трудолюбивите и инициативни по отношение на учебния процес, затова е без интернет на телефона до изпитите през м. май  Twisted Evil

Смяташ ли, че това има добър ефект с този срок?

Питам понеже не бих го направила /или поне засега ми се вижда напълно неоправдано/ и съответно нямам опит, а може да греша.

# 94
  • София

Смяташ ли, че това има добър ефект с този срок?

Питам понеже не бих го направила /или поне засега ми се вижда напълно неоправдано/ и съответно нямам опит, а може да греша.
Моят досегашен опит показва, че уговорката ни за наличие на интернет на телефона, в частта й да не се блее по цял следобед в телефона /разбирай - ФБ, вайбър, ютюб и пр./, а да се ползва само вечер, след като е приключено с уроците, не се спазва. Поради тази причина съм суспендирала своята част от въпросната уговорка - да предоставя достъп до благинката. Така съм и обяснила на девойката - коректност би могла да очаква, само ако и тя е точна.

# 95
  • Пловдив
ом, дали има ефект ? Все ми е едно дали това ще доведе до повече учене. Ако ще и в тавана да блее по цял ден, но и до интернет/телефон/таблет/компютър и т.н, джаджи няма да има достъп. Ако иска да учи.
Моята така не отиде на едно турне, наказах я. Дали е имало ефект - не знам. Но не може аз да бачкам, за да изпълнявам желания, а отсреща да не получавам нищо.  Peace

# 96
  • най-шареното място
Ясно, това е друго. Мерси.

Dundi73, питах заради периода.

# 97
  • Бургас
не виждам смисъл от такива наказания спрямо 14-годишни тийнейджъри, вече са големи и трябва да знаят как да си разпределят времето, на моя младеж и да му спра нета на телефона, ще виси на компа или на дом.тел. да си говори с гаджето, или пред тв или нещо друго, но дори и нищо такова да не прави, това не значи, че всичкото време ще учи... аз изисквам резултати,  а не количество време зубрене, слава богу моят с минимално учене изкарва  основно 5-ци и 6-ци,  ходи прилежно на частни уроци, така че това ми стига

# 98
  • Варна
Все се мъча да ги накарам да разберат ,че учат за себе си ,а не за мен или който и да е друг!  Peace Това с наказанията е относително и много зависи от характера на децата за това как ще го приемат и изобщо ефекта положителен ли ще е или негативен.  Peace

# 99
  • най-шареното място
То и от родителят зависи, дали използва тояга, морков, или се опитва да е пастир.
Скрит текст:
Първата ми реакция като прочетох поста, под който питах беше, че това е много странно и вероятно безплодно. То пък не било за учене, а за неизпълнена договорка. За мен лично пак неизпълнимо дълго /ще се научи да посещава молове и приятели/, но съвсем различно.

# 100

Въпрос: знаете ли дали Образователни технологии правят ПИ и за външни ученици?

Доколкото знам има - срещу 25 лева такса, което за мен си е направо забранителна цена.

# 101
  • София
Благодаря, Мимс-Тети  bouquet Бива си я, цената  Embarassed

# 102
  • София
Морковите работят повече от тоягата... Но според мен никак не са големи все още... Има накъде да коригираме, ако не одобряваме нещо.  Wink

В школата, в която Деян ходи, ще имат ПИ и съответно се отказах да го записвам като външен в други школи.

# 103
  • Пловдив
asya02, може и да знаят, ама не всички го показват.
И на мен ми е все едно колко часа учи на ден. Но щом резултатът не е задоволителен, значи и положеният труд не е бил достатъчен. Т.е. губи достъп до джаджите, пък ако иска да учи.  Peace
От друга страна, ако виждам, че полага усилия, т.е. учи, пита за неясноти, търси помощ, но пак не достига до висок резултат, тогава ще си кажа най-вероятно, че това са възможностите на детето. Еми не всички са умни и талантливи.

А това, че учат за себе си, се пее от първи клас, ама да си губиш времето в нета с фейсбук и/или игри е много по-сладко, отколкото да учиш.  Peace

# 104
  • I want it all and I want it now.
И моята се нуждае от побутване да седне да учи.  Tired
Така,че в това отношение е още малка.
Поне за сега, като изкара отлични оценки я поощрявам като и купувам подарък/изненада/.
Вчера и подарих суичър за няколко отлични оценки.  Laughing
На нея все не и стигат дрехите  Laughing
Поне за сега този метод работи.

Общи условия

Активация на акаунт